Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

"Finally my Darling"! Μια ιδιαίτερη "Οδύσσεια"...

Πρόλογος : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

O Col Darling στην πρύμνη του καταμαράν του με το ιπτάμενο Airborn. Σήμερα, μία μόλις ημέρα πριν αρχίσει η δική μας καλοκαιρινή "περιπέτεια", συνάντησα το άπιαστο "κάρμα" μου, όνειρό μου, όπως θέλετε πείτε το, που, αυτή τη φορά ακούει στο όνομα "Finally my Darling". Ένα 44άρι ιστιοπλοϊκό καταμαράν "Lagoon", ελλιμενισμένο στη μαρίνα του Σταδίου Ειρήνης και φιλίας, που έχει κρεμασμένο στην πρύμνη του ένα ιπτάμενο καταμαράν της Αυστραλέζικης "Airborne" με κινητήρα 582 της "Rotax"! Το τετραμελές πλήρωμα του σκάφους αποτελείται από τους Col Darling και την σύζυγό του Pam,  την κόρη τους Brooke και τον σύζυγό της Mike, όλοι Αυστραλοί υπήκοοι, που αγόρασαν το σκάφος στην Κροατία, αντί 315.000 ευρώ και μετέφεραν σε cotainer από την Αυστραλία το καταμαράν μοτοαιωρόπτερο της "Airborn", που αγόρασαν ελαφρώς μεταχειρισμένο αντί 37.000 ευρώ Έφθασαν εν πλω στον Πειραιά, αφού πρώτα πέρασαν από το Μαυροβούνιο, την Βενετία και τα δικά μας νησιά του Ιονίου, με τα επόμενα σχέδιά τους να περιλαμβάνουν μια καλοκαιρινή περιπλάνηση στα νησιά του Αιγαίου και ξεχειμώνιασμα στο λιμάνι Marmaris της Τουρκίας. Με τον ερχομό του νέου έτους θα αρχίσει η Οδύσσειά τους, με τελικό προορισμό την δική τους "Ιθάκη", το Brisbane της Αυστραλίας, μέσω Γιβραλτάρ, Διώρυγας του Παναμά και Ειρηνικού Ωκεανού! Συγχωρήστε με αλλά, και μόνο στη σκέψη, "μούσκεψα" από ηδονή!

Το ομώνυμο καταμαράν της οικογένειας Darling.Συναντήθηκα με τον Collin Darling, τον 65χρονο καπετάνιο του καταμαράν, μετά από ένα τηλεφώνημα που μου έκανε ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος. Ο Collin, λοιπόν, ενδιαφέρεται να μάθει να πετάει με το ιπτάμενο "Airborne" που απέκτησε στην Κροατία και, έτσι, κατέληξε σε μένα. Έχει "βάλει" βεβαίως 60 περίπου ώρες με μηχανοκίνητο μοτοαιωρόπτερο - που είναι η γήϊνη έκδοση του ιπτάμενου σκάφους του - και χρειάζεται απλώς μερικά μαθήματα για να εξοικειωθεί με τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η προσθαλάσσωση και η αποθαλάσσωση με το δικό του ιπτάμενο καταμαράν.

To Airborne κρεμασμένο στην πρύμνη του καταμαράν. Δυστυχώς συναντηθήκαμε πολύ αργά, αφού εκείνος αποπλέει σήμερα απ' τον Πειραιά, με προορισμό τις Κυκλάδες, κι' εγώ φεύγω αύριο, με τον μίζερο τρόπο (το καράβι βέβαια) για την Κρήτη και την Κάσο. Υποσχεθήκαμε πάντως να είμαστε σε επικοινωνία, καθώς ο κόσμος αυτός ο μέγας είναι συγχρόνως και τόσο μικρός! Ο Col σκέπτεται μάλιστα να έρθει να με βρει στην Κάσο, περνώντας με το καράβι της γραμμής από την Ανάφη, όπου ελπίζουν να έχουν φθάσει στις αρχές Σεπτεμβρίου. Καθώς θα έχω μαζί μου το ιπτάμενο Lomac, ίσως βρούμε εκεί την ευκαιρία να πετάξουμε μαζί και να πάρει έτσι τα μαθήματα που χρειάζεται για να πετάξει με ασφάλεια το δικό του "Airborn".

Όσο με αφορά, μιας και δεν υπάρχει τρόπος να ταξιδεύσω μαζί τους, ξεκίνησα ήδη να ζω νοερά τη δική τους Οδύσσεια και σκέφτομαι να σας τη μεταφέρω μέσα από τα άρθρα, τις φωτογραφίες και τα βιντεάκια που επιμελούνται η Brooke και ο Mike. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με ένα βιντεάκι τους από εκεί που ξεκίνησαν. Από την Κροατία, το Μαυροβούνιο και τη Βενετία. Στον βαθμό που θα μπορώ, μέσα στις καλοκαιρινές διακοπές μας, να μεταφράζω τα κείμενα της Brooke και να ανεβάζω τις φωτογραφίες τους, θα το κάνω. Καλό ταξίδι!