Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Πρόσωπα

Πρόσωπα

Βασίλης Ζωνομέσης. Φυσική προέκταση του χεριού του το ψαροντούφεκο!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

zonomesis4aΚάποιοι άνθρωποι είναι θαρρείς γεννημένοι για να αξιοποιούν το ταλέντο τους και να ξεχωρίζουν. Κάποιοι μάλιστα από αυτούς κάνουν το χόμπυ τους επάγγελμα και αναγκάζουν τους άλλους να μιλούν με θαυμασμό γι' αυτούς και τα έργα τους. Τέτοιο ταλέντο είναι στον χώρο του ψαροντούφεκου ο Βασίλης Ζωνομέσης. Κρατούσε, θα έλεγε κανείς, ψαροντούφεκο στα χέρια του από την ημέρα της γέννησής του!  

zonomesis2Πάει καιρός που τον πολιορκούσα να μου μιλήσει αλλά μια οι δουλειές του, μια τα δικά μου ταξίδια και μια ο κορωναϊός έκαναν τη συνάντησή μας να αναβάλλεται συνεχώς. Μπορεί να μην υπήρξαμε στενοί φίλοι με τον Βασίλη και να μην κάναμε παρέα, η εκτίμηση όμως και ο σεβασμός μου προς το πρόσωπό του και τον τρόπο με τον οποίο ασκούσε πάντα το χόμπυ του ήταν δεδομένα.

Περισσότερα...

Σίμος και Ανδρέας Κυριακίδης. Μικροναυπηγοί αρχαίων ελληνικών πλοίων.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

arxaioploio11Κρύβει πολύ ταλέντο αυτή η μικρή και παράξενη πατρίδα. Ταλέντο και απίστευτη ομορφιά στο φυσικό της περιβάλλον. Ταλέντο και ρομαντισμό στο ανθρώπινο δυναμικό της. Και μπορεί μεν να υπάρχουν, όπως τα ζιζάνια στο οργωμένο χωράφι, Έλληνες που με τη συμπεριφορά τους ντροπιάζουν την Ελλάδα και την ιστορία της, υπάρχουν όμως και Έλληνες, όπως οι αδελφοί Σίμος και Ανδρέας Κυριακίδης, που με το αναμφισβήτητο ταλέντο τους τη σηκώνουν υπερήφανα στους ώμους τους ναυπηγώντας αρχαία ελληνικά πλοία σε μικρογραφία.

arxaioploio7Ένα εκπληκτικό ταλέντο που ανακάλυψαν όμως σχετικώς αργά, όταν η κρίση της τελευταίας δεκαετίας στην οικοδομή άφησε τον Σίμο χωρίς δουλειά και τον εξουθένωσε. Θέλοντας τότε να γεμίσει τον νεκρό χρόνο του για να μην τρελαθεί, αποφάσισε να ναυπηγήσει μινιατούρες αρχαίων ελληνικών πλοίων, και όχι μόνο, μαθαίνοντας τα μυστικά της μικροναυπηγικής δίπλα στον Βαγγέλη Γριπιώτη. Τον δάσκαλό του, όπως συχνά τον αποκαλεί με ευγνωμοσύνη.

Περισσότερα...

Ο Φαίδων Βόβολης απέφυγε να μιλήσει σε μένα αλλά μίλησε στον Γιώργο Τράγκα.

vovolisΥπενθυμίζω ότι τον Μάρτιο αυτού του έτους ο καρδιολόγος κ. Φαίδων Βόβολης είχε αναρτήσει στον λογαριασμό του στο facebook τις ανατρεπτικές σκέψεις και τα πιστεύω του επάνω στο θέμα του κορωναϊού. Σκέψεις που είχαν ενοχλήσει τότε τον ιατρικό σύλλογο Αθηνών που, ούτε λίγο ούτε πολύ, του είχε απαγορεύσει να εκφράζει δημοσίως αυτές τις σκέψεις του με το αιτιολογικό ότι ετίθετο σε κίνδυνο η δημόσια υγεία και ασφάλεια των πολιτών.

Είχα τότε επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τον κ. Βόβολη και διαβάστε εδώ ποιο ήταν το αποτέλεσμα εκείνης της επικοινωνίας μου μαζί του : https://www.ribandsea.com/waves/4382-to-istoriko-mias-synentefksis-me-ton-kardiologo-k-faidona-vovoli-pou-den-egine-pote.html

Περισσότερα...

87χρονος Ηλίας Χρονάκης. Μηχανικός αεροσκαφών στον Καναδά και μεγαλοκαλλιεργητής αλόης στην Κρήτη!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

xronakis2Δεν είναι σύνηθες το φαινόμενο να βλέπει κανείς έναν 87χρονο Κρητικό, πρώην μηχανικό αεροσκαφών στον Καναδά, να αγοράζει στον Τσούτσουρο της νότιας Κρήτης ένα βουνό 200 στρεμμάτων, να το ισοπεδώνει και να επενδύει στην καλλιέργεια αλόης! Όπως μάλιστα λέει ο ίδιος, δεν υπάρχει μεγαλύτερη σε έκταση καλλιέργεια αλόης σε ολόκληρη την Κρήτη!

xronakis3Ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια με ένα μικρό φυτό που έφερε μαζί του από την Αμερική και σήμερα, παρά τις αντιξοότητες, τον κόπο και τα χρήματα που ξόδευσε για να μετατρέψει μια ορεινή έκταση 140 στρεμμάτων σε καλλιεργήσιμη γη, μετράει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ενήλικων φυτών αλόης!

Περισσότερα...

Τι λέει ο ψυχίατρος κ. Αυγουστάτος; Covid-Pass; Είναι στα καλά του;

Πήξαμε στους συνωμοσιολόγους τελικώς. Και ενώ έχω συμπεριληφθεί κι' εγώ σ' αυτούς, με ορατό τον κίνδυνο να με στείλει κάποιος θερμοκέφαλος στον εισαγγελέα, άρχισαν να πληθαίνουν οι φωνές ομοϊδεατών οι οποίοι είναι μάλιστα ιατροί στο επάγγελμα. Όσοι τουλάχιστον από αυτούς αρνούνται να φιμωθούν απ' το σύστημα.

Ακούστε τι λέει λοιπόν ο ψυχίατρος κ. Αυγουστάτος.

Σημείωση : Όπως βλέπετε το βίντεο κατέβηκε. Ζούμε σε εποχές λογοκρισίας, δυστυχώς.