Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Πρόσωπα

Πρόσωπα

Η Κυρά της Κίναρος κρατάει ζωντανή την Α.Ο.Ζ. του Αιγαίου σε πείσμα επίορκων πολιτικών!

Φωτο  - Βίντεο - Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

kinaros1Ό,τι και αν πει, ό,τι και αν γράψει κανείς για την Ειρήνη Θηραίου-Κατσοτούρχη θα είναι ασήμαντο μπροστά στο έργο που προσφέρει αυτή η ηρωϊκή γυναίκα στην Ελλάδα γενικότερα και στο Αιγαίο ειδικότερα.
 
eirini2Μετά τον πρόωρο θάνατο του αγαπημένου της Μικέ, σαν άλλη Κυρά της Ρω, ζει εντελώς μόνη στον ξερόβραχο της Κινάρου, με μόνη συντροφιά τη σκυλίτσα, τα κατσίκια και τις κότες της. Καθώς η Ειρήνη από την παιδική της ηλικία γνώριζε πώς να φέρνει βόλτα τα ζώα και τη γη, αυτήν επέλεξε ο αείμνηστος Γιώργης Θηραίος ανάμεσα στα έξι κορίτσια του για να αφήσει κληρονομιά το φτωχόσπιτο και τα χέρσα χωράφια στην Κίναρο.

Περισσότερα...

Νίκος Θεολογίτης. Η ζωή ξεκινά στα 88 με γέλιο, αισιοδοξία και όνειρα για το αύριο!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

theologitis1Ποιος θα τολμήσει, βλέποντας αυτό το βίντεο, να χαρακτηρίσει υπερήλικα τον Αμοργιανό Νίκο Θεολογίτη;

Διανύοντας τα 88 έτη της ζωής του, ο απίστευτος αυτός άνθρωπος, συνεχίζει να ανεβαίνει κάθε πρωί στο κτήμα, που διατηρεί σε ένα ύψωμα πάνω απ' το χωριό του, και να μένει εκεί όλη την ημέρα ασχολούμενος με τα ζώα και τα ζαρζαβατικά του.

Ασχολείται με την κτηνοτροφία, φτιάχνει δικό του κρασί και ψημένη ρακή - το φυσικό βιάγκρα, όπως την αποκαλεί γελώντας - οργώνει και καλλιεργεί τα χωράφια του, φτιάχνει τα δικά του ξυλοκάρβουνα, γράφει ποιήματα, σκαρώνει πονηρές μαντινάδες, κάνει δημόσιες σχέσεις στο εστιατόριό του - το "Πανόραμα", στα Θολάρια της Αμοργού - συνοδεύει την ορχήστρα τραγουδώντας, και εξομολογεί τις ... χωρισμένες πελάτισσες που δειπνούν στο "Πανόραμα"! "Οι γυναίκες διώχνουν τους άντρες τους γιατί είναι βιαστικοί στο σεξ!", λέει και γελάει με την καρδιά του.

Περισσότερα...

Ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας Νίκος Κομηνέας "ανακρίνεται" απ' τον Ιωσήφ Παπαδόπουλο.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

dimarxos.astypalaiasΟ πολιτικός μηχανικός Νίκος Κομηνέας εξελέγη για πρώτη φορά Δήμαρχος Αστυπάλαιας και διαδέχθηκε τον Πανορμίτη Κονταράτο που διοίκησε το νησί συνεχώς επί 20 συναπτά έτη.

Τα σχόλια των κατοίκων της Αστυπάλαιας για τον καινούργιο Δήμαρχο είναι πολλά και αμφιλεγόμενα. Κάποιοι λένε πως είναι ικανός, έχει γνώσεις και είναι καλός χειριστής του προφορικού λόγου, άλλοι πως πέρασαν ήδη δύο χρόνια από την ημέρα της εκλογής του και μετέθεσε την υλοποίηση των προεκλογικών του υποσχέσεων στο μέλλον.

Περισσότερα...

Πάνος Ποδηματάς. Ο Mr. "Athens Flying Week" μιλάει εφ' όλης της ύλης στον Ιωσήφ Παπαδόπουλο.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

panos.podimatas2Εργάζεται πολύ, αγαπάει παθιασμένα το χόμπυ του, είναι μεθοδικός και οργανωτικός, λατρεύει τη γενική αεροπορία και επιθυμεί όσο τίποτε άλλο την ανάπτυξη του αεροπορικού τουρισμού στην πιο όμορφη χώρα του πλανήτη, όπως λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο άνθρωπος που με την τεχνογνωσία του στον τομέα του οπτικοακουστικού εξοπλισμού κατάφερε να καλύψει Συνέδρια, συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης του 2003 στη Χαλκιδική, του 1994 στην Κέρκυρα, του 1989 στη Ρόδο, της τελετής έναρξης λειτουργίας του Μουσείου της Ακρόπολης, της Διάσκεψης του ΟΑΣΕ και άλλα.

Περισσότερα...

Παραδοσιακό λίχνισμα στη Σίφνο.

Πηγή : https://www.kaipoutheos.gr/2021/09/90527.html

lixnisma1Στην καλοκαιρινή Σίφνο του 2021 υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που κρατούν ζωντανές παραδόσεις και ασχολίες που άνθησαν για χιλιετίες σε τούτα τα νησιά. Στην πίσω αυλή της πολύβουης Σίφνου υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που συνεχίζουν να παλεύουν με αγάπη τη σιφναϊκή γη.

Στον δρόμο του Φάρου τύχη αγαθή μας οδήγησε εμάς στο kaipoutheos.gr να ανταμώσουμε τον Άγγελο και τον Γιάννη Λουμίδη, τον Γιάννη τον Γεροντόπουλο και τους επίδοξους συνεχιστές της παράδοσης, τον Άγγελο, το Σίμο και τον Γιώργο Λουμίδη.

Περισσότερα...