Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Βήμα αναγνωστών

readers

Ονειρεύομαι να σταθώ και πάλι στα χειριστήρια ενός ταχυπλόου!

Γεια σου Ιωσήφ.

skafos MinosΕίμαι ο Λευτέρης απ' τη Λάρισα. Εμφανίζομαι ως Terry Terry στο YouTube. Ξέρω ότι δεν σου αρέσουν τα παρατσούκλια, αλλά όταν το έφτιαξα πριν χρόνια δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι θα έρχόταν η στιγμή να κάνω τόσους διαδικτυακούς φίλους από το YouTube παρά από το συνηθισμένο μέσο δικτύωσης που είναι ο Fatsoroyfianos.

Εκτός από εσένα γνώρισα τον Γιώργη τον Χαλάση τον Ζέρβα, τον Σιδέρη και άλλους πολλούς. Και προς μεγάλη μου έκπληξη φιλοξένησες στο κανάλι σου και τους προανεφερθέντες! Τους παρακολουθώ χρόνια! Για εσένα τι να αναφέρω. Νομίζω στα λέω λίγα λίγα κάθε φορά που σχολιάζω βίντεό σου! Τα καλά του διαδικτύου! (Τα κακά δεν μας ενδιαφέρουν).

Περισσότερα...

"Μελισσουργός της δημοσιογραφίας".

Αγαπημένε μας Ιωσήφ, καπετάνιε της θάλασσας και τού αέρα,

δεν πιστεύουμε ότι ανέβηκες τυχαία στον “τρελλό” αυτές τις μέρες, κι ας λες εσύ ότι έψαχνες τη διαδρομή της σήραγγας. Δεν είσαι ούτε ανόητος, ούτε υποχθόνιος. Πήγες να ακουμπήσεις τα σύννεφα και να ατενίσεις τη θάλασσα, να δεις αν έχει αλλάξει κάτι στα νερά και στον αέρα. Φρονούμε ότι διαβάζεις τον “καιρό” και ετοιμάζεις πρωτόγνωρα-αλλοτινά ταξίδια. Παίρνουμε ως αφορμή για να σού γράψουμε αυτό εδώ το γράμμα, μια μικρή - πολύτιμη φυσιολογική “υποκλοπή” πού διέπραξες δημοσιογραφικά στο τέλος του περασμένου καλοκαιριού. Για κάποιο λόγο, που ίσως και να μη χρειάζεται να διερευνήσουμε, έχουμε αγκυρώσει την αντίληψή μας για το πρόσωπο και το έργο σου, στο ταπεινό εκείνο λιλιπούτειο βίντεο που μια παρέα μελισσών τρυγάνε μυσταγωγικά τα άνθη μιας γλιστρίδας.

https://www.youtube.com/watch?v=XXQt20jy4vM

Σού ευχόμαστε από καρδιάς να κάνεις τα ταξίδια πού ποθείς αυτό το καλοκαίρι και κλείνουμε, από τώρα, εμείς το ραντεβού σου με τις μέλισσες. Θα είναι μακρύ και όμορφο αυτό το καλοκαίρι, με οπώρες ζουμερές και συγκινήσεις όπως εκείνες από άλλες εποχές.

Περισσότερα...

Προστατέψτε το Καστελλόριζο αντί να προσπαθείτε να το καταστρέψετε!

Κύριοι Βουλευτές, κ. Πρωθυπουργέ και κ. Πρόεδρε της Δημοκρατίας, σας παρακαλούμε θερμά να προστατέψετε το Καστελλόριζο αντί να προσπαθείτε να το καταστρέψετε.

grifosarximidiΠρόσφατα, διαβάσαμε σε άρθρα εφημερίδων πως ένας υπουργός (ο ίδιος που δημιούργησε επεισόδια στην ίδια του την πατρίδα, την Χίο), επιχειρεί να διχάσει το Καστελλόριζο, κάτι το οποίο επαληθεύτηκε με κάποιες πιέσεις που ασκήθηκαν. Αυτός λοιπόν ο υπουργός, προφανώς δε γνωρίζει την ακαταλληλότητα για τη δημιουργία, χώρου φιλοξενίας, προσωρινού χώρου για τον ιό, δομής, ή όπως αλλιώς θέλει να το βαφτίσει.

Όλα ξεκινούν από κάτι μικρό, ώστε να το συνηθίσουν οι νησιώτες, και μετά σιγά-σιγά και «ανώδυνα» το μικρό επεκτείνεται σε κάτι μεγαλύτερο. Τουλάχιστον κάποιοι από εμάς καταλαβαίνουμε πως αυτό θα είναι η αρχή της καταστροφής μας, διότι το Καστελλόριζο (που γράφεται με ΔΥΟ λάμδα όπως η Ελλάδα - παρακαλούμε να το μεταφέρετε και στον κ. Μπαμπινιώτη που το γράφει με ένα, ενώ είχε ισχυρισθεί άλλα όταν ανταλλάξαμε emails) δεν έχει τις υποδομές με βάση τον αριθμό κατοίκων του.

Περισσότερα...

Γλυκό κατευόδιο στο "Βιτσέντζος Κορνάρος".

Kornaros plwri 8ariΓια όσους θυμούνται αλλά και για αυτούς που ξέχασαν.

Αποκτήθηκε από το στέρημα των ανθρώπων του νομού, αλλά αγαπήθηκε όσο κανένα άλλο άψυχο "αλλά τελικά με πολύ ψυχή" αντικείμενο από τους Στειακούς.

Μας έβγαλε από την απομόνωση και την τρίωρη ταλαιπωρία του λεωφορείου για Ηράκλειο. Σύνδεσε τη Σητεία με Κάσο-Κάρπαθο-Ρόδο.

Ήταν το καμάρι μας, ήταν ΔΙΚΟ ΜΑΣ, ήταν το καράβι ΜΑΣ. Το όνομα αυτού;

ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ  ΚΟΡΝΑΡΟΣ.

Περισσότερα...

"Βιτσέντζος Κορνάρος... βάπορας αγαπημένος".

Γράφει ο Διονύσης Γερολυμάτος.

Φωτογραφίες : Διονύσης Γερολυμάτος.

Βιτσέντζος Κορνάρος. Βάπορας αγαπημένος, είχε τον μοναδικό τρόπο να σε κάνει να δένεσαι μαζί του, να τον παραδέχεσαι, να τον εκτιμάς και να κατανοείς την αξία του.

Kornaros plwri 8ariΑρχικά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς που τον ταξίδεψαν στις τόσο δύσκολες άγονες γραμμές, δρομολόγια και λιμάνια. Δηλαδή σε αυτούς που είχαν την ευθύνη σε κάθε πόστο και έκαναν άϋπνοι τόσα ξενύχτια.
Άλλο ένα ευχαριστώ σε αυτούς τους λίγους που επιλέγουν να μένουν στα πανέμορφα απομακρυσμένα νησιά και δημιουργούν την ανάγκη ύπαρξης αυτών των δρομολογίων. Επίσης ένα ευχαριστώ στους ξένους που το σχεδίασαν για τις δικές τους ανάγκες και χωρίς να το ξέρουν τον έκαναν να ταιριάξει απόλυτα στις ανάγκες των άγονων γραμμών, που απαιτούν ανθεκτικότητα, καλό ταξίδεμα, ικανοποιητική μανούβρα, ταιριαστές διαστάσεις και εναλλακτικές επιλογές που να του επιτρέπουν να ταξιδεύει όντας τόσο μακριά από τον Πειραιά.
Ο Κορνάρος είχε όλα τα παραπάνω.

Περισσότερα...