Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

stories

Ανιδιοτέλεια, ευτέλεια, τσιφτετέλια.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

Λεζάντα φωτο : Η ανάπαυλα του προοδευτικού, δημοκράτη πολεμιστή.

polakiskafesΔεν χρειάζεται να γράψω τίποτε εγώ. Διαβάστε και αναλογισθείτε, ότι αυτοί οι άνθρωποι διδάσκουν τα παιδιά μας.

Ο … καθηγητής Παρασκευόπουλος εξηγεί στη Βουλή, γιατί δεν πρέπει να ιδρύονται ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια.  

«Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι το τυπικό, τι αναφέρεται, το θέμα είναι ποιος ελέγχει. Κι αυτό το οποίο σας λέω ακριβώς το είχα διαβάσει πριν από πολλά χρόνια -και το θυμήθηκα τώρα ασχολούμενος με το θέμα- στον Αμάρτια Σεν, τον γνωρίζετε όλοι και ως οικονομολόγο και ως φιλόσοφο βέβαια, με κοινωνική ευαισθησία, ο οποίος στις παραδόσεις του Ντιούι το 1984 έγραφε και ήταν δημοσιευμένο στον Τύπο το κείμενό του ότι ο ακαδημαϊκός αυτοπροσδιορισμός, ο οποίος είναι όρος της παραγωγής και της μετάδοσης της γνώσης, προϋποθέτει την ανεξαρτησία του πανεπιστημίου από τον φορέα ο οποίος το ελέγχει. Στη γλώσσα του Αμάρτια Σεν: «agency freedom».

Περισσότερα...

Οικονομικός ναζισμός, ενωμένος, δυνατός.

Πηγή : http://mandatoforos.blogspot.com/2018/12/blog-post_11.html

svastikaΔεν πρόλαβε καλά-καλά η παραδουλεύτρα του νεοφιλελευθερισμού-Πρόεδρος της Γαλλίας να ανακοινώσει κάποια ψήγματα, κάποια σπαράγματα φιλολαϊκών μέτρων, κι αυτά όχι από αγάπη για τον λαό του, αλλά από τον φόβο απώλειας της εξουσίας υπό την πίεση της πρόσφατης λαϊκής εξέγερσης (βλέπεις φίλε Χρίστο και φίλε Γιώργο, έτσι γίνεται η δουλειά και όχι με επιστολές διαμαρτυρίας, υπογραφές, μπροσούρες και τα λοιπά), δεν πρόλαβε λοιπόν να τα ανακοινώσει, και πετάχτηκαν οι κλανιές της Ευρωπαϊκής "Ένωσης", δια στόματος-κ@λου κάποιου αντιπροέδρου Ντομπρόφσκι, να δηλώσουν πως: "Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί τις επιπτώσεις που θα έχουν στον προϋπολογισμό της Γαλλίας τα νέα φορολογικά μέτρα που σχεδιάζει να εφαρμόσει από το επόμενο έτος η γαλλική κυβέρνηση".

Περισσότερα...

Κλείνει το hotspot – πρότυπο στην Τήλο.

Η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ τού βάζει λουκέτο τη στιγμή που ο δήμος είχε αρχίσει την κατασκευή τυροκομείου για να εργάζονται οι πρόσφυγες!

Πηγή : https://www.tanea.gr/print/2018/12/10/greece/kleinei-to-hotspot-protypo/?fbclid=IwAR3o7Aw2mns-0yu2g8Z7ypdpeNwzvID8v2wLV8GEBw8NCs6-ZZcAeh1bCXA

Γράφει η Σαλτού Εύη.

ghotspottilouΤο καλοκαίρι του 2017, το νησί έγινε διεθνώς γνωστό μέσα από αφιέρωμα του BBC, αυτή τη φορά όχι για τις ομορφιές του, αλλά για τον τρόπο με τον οποίο αγκάλιασε τις οικογένειες προσφύγων. Σήμερα, παρά το γεγονός ότι γίνονται προσπάθειες ενσωμάτωσης των προσφύγων στην τοπική κοινωνία της Τήλου, το κέντρο φιλοξενίας τους αναμένεται να κλείσει στο τέλος του έτους.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στο νησί της Τήλου, το οποίο υλοποιεί η οργάνωση Solidarity Now, ξεκίνησε το 2016, με τον αριθμό των φιλοξενουμένων να είναι περίπου 40 άτομα. Από την πρώτη στιγμή, οι κάτοικοι του νησιού καλοδέχθηκαν τις οικογένειες των προσφύγων, κυρίως από τη Συρία, οι οποίοι διέμεναν σε προκατασκευασμένους οικίσκους. Μάλιστα, το πρότυπο κέντρο φιλοξενίας επισκέφθηκε τον περασμένο Απρίλιο και ο έλληνας Πρωθυπουργός.

Περισσότερα...

To καταπληκτικό σκίτσο του Χαντζόπουλου που θυμόμαστε κάθε τέτοια μέρα.

grigoropoulosΣυμπληρώνονται σήμερα Πέμπτη δέκα χρόνια από την 6η Δεκεμβρίου του 2008 όταν ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας πυροβόλησε και σκότωσε τον 15χρονο τότε μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στα Εξάρχεια.

Μια δολοφονία που οδήγησε σε εκτεταμένα και παρατεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Με αφορμή την ημέρα μνήμης το Παρατηρητήριο αναδημοσιεύει, όπως κάνει κάθε χρόνο, το σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου, ένα σχόλιο πάνω στη βία.

Πηγή : https://www.athensvoice.gr/greece/499900_katapliktiko-skitso-toy-hantzopoyloy-poy-thymomaste-kathe-tetoia-mera

Θα σέβεστε.

ipoklisiΓια ένα δεκαλεπτάκι (0,10) του ευρώ επικείμενης αύξησης στα καύσιμα, κάηκε το μισό Παρίσι. Κίτρινα γιλέκα και σχολεία, λαός και νεολαία, ύψωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην διεθνή τρομοκρατία των τραπεζών και της Νέας Τάξης.

Η μαριονέτα του συστήματος-πρόεδρος της Γαλλίας ανακάλεσε την επικείμενη αύξηση (όπως με μισή καρδιά μας ενημέρωσαν εδώ τα τάχα φιλολαϊκά ΜΜΕ).

Φωτιά και τσεκούρι: είναι τα μόνα που υπολογίζουν το σύστημα και οι θρασύδειλες μαριονέτες του.

Περισσότερα...