Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Μια αξιόλογη δαδικτυακή πόρτα έκλεισε.

Γράφει ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

klouviΣήμερα δεν θα αναφερθώ στα παπαγαλάκια των μέσων μαζικής εξαπάτησης. Αυτοί, άλλωστε, είναι εκτός συναγωνισμού στον τρόπο με τον οποίο ξεπουλούν την πραμάτεια τους και, μαζί μ' αυτήν, την όποια αξιοπρέπεια και αξιοπιστία τους μένοντας ωστόσο πιστοί και συνεπείς απέναντι στους μεγαλοεργολάβους εργοδότες τους.

Σήμερα θα αναφερθώ στους δεκάδες, για να μην πω εκατοντάδες, κατά δήλωσίν τους "δημοσιογράφους" οι οποίοι έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο, αφού για να μπει κανείς σ' αυτό - ως δημοσιογράφος - δεν χρειάζεται ούτε ειδικές δημοσιογραφικές γνώσεις να έχει, ούτε αίσθηση δημοσιογραφικής δεοντολογίας, ούτε καν πτυχίο κάποιας σχολής.

Θα αναφερθώ λοιπόν σήμερα στον ιστότοπο της Φιλονόης https://filonoi.gr/ η οποία ανακοίνωσε προχθές αιφνιδίως το τέλος της διαδρομής του στο διαδίκτυο. Στην ανακοίνωσή της αυτή, η Φιλονόη, η οποία προφανώς ηρέσκετο να ρίχνει πέτρες στα λιμνάζοντα ύδατα τoυ κοινωνικoύ, πολιτικού και πολιτιστικού ελληνικού βούρκου (με αναπόφευκτη συνέπεια να πετροβοληθεί και η ίδια με τη σειρά της από αυτούς οι οποίοι ενοχλήθηκαν από τον καταγγελτικό τρόπο γραφής και την ανυπότακτη σκέψη της) περιγράφει τους λόγους που την οδήγησαν στο σφράγισμα της διαδικτυακής πύλης της καταγγέλοντας, συγχρόνως, κάποιους άλλους  ιστοτόπους οι διαχειριστές των οποίων πωλούν "δημοσιογραφική ενημέρωση" ενώ δεν θα μπορούσαν να πωλούν ούτε καρπούζια στις λαϊκές αγορές.

Σ' αυτό το τελευταίο δεν θα έπαιρνα θέση αν δεν είχα και ο ίδιος ανάλογες τραυματικές εμπειρίες από την διαχειρίστρια του site "Αττικά Νέα", η οποία αυτοσυστήνεται ως δημοσιογράφος, θαρρείς δηλαδή και η δημοσιογραφία είναι ένα ρούχο το οποίο μπορεί ο καθείς να φορέσει για να κρύψει τη γύμνια του.

Εύχομαι στη φίλη Φιλονόη καλή συνέχεια. Το μόνο που θέλω να της πω είναι ότι ουδείς πήρε χρήματα ή κίβδηλους επαίνους και αξιώματα, αποχωρώντας από αυτή τη ζωή, εκτός από το καθαρό του κούτελο, την αξιοπιστία, τη συνέπεια, την ειλικρίνειά και την, καλώς εννοουμένη, μαγκιά του.

Διαβάστε εδώ το "αντίο" της Φιλονόης https://filonoi.gr/2020/02/09/diadroh-poy-efthase-sto-telos-ths/