Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Περί Μ..Α.Τ.ατζήδων, τάξης, αταξίας, ΜΗ.ΚΥ.Ο., εντολέων και εντολοδόχων.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

editorialimageΟ πρόσφατος, χωρίς λόγο και αιτία, συνωστισμός πολλών διμοιριών των Μ.Α.Τ. στη Χίο και στη Λέσβο και ο ανελέητος ξυλοδαρμός και βομβαρδισμός των κατοίκων των δύο νησιών με χημικά, δακρυγόνα και ό,τι άλλο μπορεί να εκτοξευτεί από χαμηλόμισθα όργανα της... αταξίας, που υπακούουν στις προσταγές των εντολοδόχων της εκάστοτε κυβέρνησης (για να μη νομίσει ο Συ.Ριζ.Α. ότι ξεχάστηκαν οι δικές του ασχήμιες), έλαβε τέλος και το λεφούσι των πάνοπλων ματατζήδων με τα λαβωμένα λεωφορεία τους, έβαλαν την ουρά στα σκέλια,  επιβιβάστηκαν στα πλοία και όπου φύγει φύγει.

Με ποίου το μέρος όμως είναι τα όργανα της υποτιθέμενης "τάξης" και τα προϊστάμενα πολιτικά λαμόγια που τους διατάσσουν να προβούν σ' αυτές τις φασιστικές συμπεριφορές; Ποιους προστατεύουν; Με ποιον είναι; Με τη γάτα ή με το ποντίκι; Εδώ έχουμε να κάνουμε με την εύλογη αγανάκτηση και διαμαρτυρία των ακριτών οι οποίοι βλέπουν τα νησιά τους να κατακλύζονται από χιλιάδες λαθρομετανάστες. Βλέπουν τα χωράφια τους και τα ελαιόδενδρα να λεηλατούνται, τις κλοπές και τη βία να κορυφώνονται, την ασφαλή κυλοφορία τους να τίθεται υπό αμφισβήτηση. Έχουμε τις υποσχέσεις της παρούσας κυβέρνησης ότι οι κλειστές δομές θα δώσουν τέλος στις ελεύθερες κατασκηνώσεις των λαθρομεταναστών.

matatzidesΠοιους όμως προσπαθεί να πείσει η κυβέρνηση; Οι κλειστές δομές θα βάλουν τέλος στην ανεξέλεγκτη εισβολή των λαθρομεταναστών; Κατά δεκάδες φθάνουν καθημερινώς οι λαθρομετανάστες στις ακτές της Χίου, της Λέσβου και της Σάμου, κυρίως, με τη βοήθεια, αμφίβολης προέλευσης και ιδεολογίας, ΜΗ.ΚΥ.Ο. (μπίζνες καλά οργανωμένες). Με ασπιρίνη δεν μπορείς να θεραπεύσεις τον καρκίνο.  

Ας λάβει πάντως η κυβέρνηση αυτή σοβαρά υπ' όψιν της - και η κάθε κυβέρνηση που θα ακολουθήσει - ότι αν επαναλάβει την ίδια κατασταλτική πολιτική εις βάρος των Ελλήνων ακριτών, η αντίδραση θα είναι πιο έντονη, πιο βίαιη. Γιατί η χωρίς ηθικό έρεισμα άσκηση βίας από την κρατική εξουσία εναντίον αυτών που υποτίθεται οφείλει από το Σύνταγμα να υπηρετεί και να προστατεύει, μόνο με βία μπορεί να αντιμετωπιστεί. Αν μάλιστα οι ακρίτες αποφασίσουν να αντιμετωπίσουν με όπλα μια νέα, ενδεχομένως, τσάμπα μαγκιά των αστυνομικών, τότε η κατάσταση θα ξεφύγει κάθε ελέγχου και οι εντολοδόχοι θα φέρουν την ευθύνη δημιουργίας ενός νέου εμφυλίου που θα φέρει τη χώρα πίσω στη δεκαετία του '40.