Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Θα σε πάρω να φύγουμε...

Πηγή : http://olympia.gr/2014/09/20/%CE%B8%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CF%81%CF%89-%CE%BD%CE%B1-%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5/#more-415564

Του Βασίλη Τσούγκαρη.

Οι παλιοί θα το θυμούνται το τραγούδι αυτό, το «ρετρό», το οποίο αργότερα η νεολαία της εποχής του '60 το είχε «διασκευάσει», και το «σε άλλη γη σε άλλα μέρη, που κανέναν δεν ξέρουμε και κανείς δεν μας ξέρει….» είχε γίνει «πού στο διάολο να πάμε, χωρίς φράγκο στην τσέπη μας τι σ…α θες να φάμε…..» (κλπ, κλπ).

Ωραίες εποχές ΤΟΤΕ, σύμφωνα με τις περιγραφές των παλιών, αλλά και τις αναμνήσεις των συνομήλικων που τα προλάβαμε τα τραγούδια αυτά, όπως και τον «ρομαντισμό» των νεανικών μας χρόνων…

Το τραγούδι αυτό, μου ήρθε στο νου διαβάζοντας τη συνέντευξη του Υπουργού Οικονομικών στο ΑΠΕ. Είπε πολλά ο άνθρωπος, και ξαφνικά ξαμόλησε μια ρουκέτα, να μην ξέρεις πού και πώς θα καλυφτείς. Τι είπε;

«θα μας βοηθήσουν οι ευρωπαίοι, αλλά χωρίς νέο μνημόνιο...

... Του χρόνου τα έσοδα του κράτους θα αυξηθούν επειδή το εισόδημα των πολιτών θα αυξάνεται. Όχι επειδή θα επιμείνουμε εμείς σε επιπλέον φόρους” , είπε χαρακτηριστικά.

Για το μνημόνιο είπε και πάλι ότι τελειώνει, τονίζοντας “η Ελλάδα δεν χρειάζεται 3ο πακέτο, έχει βγει στις αγορές και θα συνεχίσει να βγαίνει στις αγορές κλείνοντας την καμπύλη των αποδόσεων. Θα έχουμε ανάπτυξη σχεδόν 3% το 2015. Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα μας βοηθήσουν να το πετύχουμε διότι το κίνητρό τους είναι να πάμε καλά για να πληρώσουμε και τα χρεωστούμενα. Οι διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται. Ο κόσμος θα τις υιοθετήσει επειδή θα δει και το εισόδημα του σιγά – σιγά να αυξάνεται. Νομίζω από εδώ και μπρος μόνο θετικά θα βλέπουμε για την Ελληνική οικονομία. Ακόμη και τα rating agencies συνεχώς θα μας αναβαθμίζουν. Και φυσικά τα spreads θα πέφτουν”.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΗΡΘΕ Ο ΕΡΩΤΑΣ.

Έτσι είναι, όταν ζεις «σε άλλη γη σε άλλα μέρη», παρουσιάζεις τα πράγματα σύμφωνα με τα ΕΚΕΙ δεδομένα και όχι με τα ΕΔΩ…..

Δεν πάμε καθόλου καλά αδέλφια, και το ότι οι «κυβερνώντες» ζουν σε άλλον πλανήτη (ίσως επηρεασμένοι από την τροχιά στην οποία έχει μπει η χώρα), επαληθεύεται καθημερινά από τους ΙΔΙΟΥΣ.

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ μιλάει;

Για το ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ; Μήπως έχει την εντύπωση πως είμαστε βιομήχανοι και εφοπλιστές; Εδώ το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων βρίσκεται από πλευράς εισοδημάτων ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ.

ΠΟΥ το είδε το εισόδημά μας, το οποίο μάλιστα ΘΑ αυξηθεί; Μας κοροϊδεύουν κανονικά δηλαδή…. Και για να έχουμε καλό ερώτημα, μήπως έχετε την εντύπωση (μια και είπατε πως δεν θα επιμείνετε ΕΣΕΙΣ σε επιπλέον φόρους) πως υπάρχει περίπτωση να εισπράξετε από τους ήδη υπάρχοντες;

Να επαναλάβω πως ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, και το μόνο σίγουρο εισόδημα που θα αυξηθεί, είναι εκείνο των ΛΙΓΩΝ, των «χορηγών» σας, και γενικά όλων εκείνων που στα χρόνια της κρίσης είδαν να αυξάνονται τα εισοδήματα τους.

Τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ εισοδήματα κύριε υπουργέ, και καλά θα κάνετε εσείς και οι υπόλοιποι που συστήνεστε ως κυβέρνηση να επιστρέψετε στον πλανήτη γη και στη χώρα που λέγεται (ακόμα) Ελλάδα, με τις τακτικές σας (κατόπιν εντολών των αφεντικών σας) θα βρίσκονται για πολλά χρόνια ακόμα στο ΜΗΔΕΝ. Μας εξασφαλίσατε αυτό το ΜΗΔΕΝΙΚΟ, από εκεί που είχαμε όλα όσα χρειαζόμασταν, τώρα δεν μας έμεινε τίποτα, και καθώς μέσα στα σχέδια των αφεντικών σας είναι να μείνουμε στο ΜΗΔΕΝ, το 3% της «ανάπτυξης» για το 2015 για το οποίο μιλήσατε, θα είναι ουσιαστικά + 3% στα χρωστούμενα στους ευρωπαίους, που τρίβουν αυτή τη στιγμή τα χέρια τους γιατί ΟΛΑ αυτά που τόσα χρόνια είχαν στο μάτι, τους τα προσφέρετε στο πιάτο μαζί με τζάμπα εργατικά χέρια, σύγχρονους σκλάβους.