Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Στάση πληρωμών κηρύσσουν οι Έλληνες!

Πηγή : http://olympia.gr/2014/09/20/%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%89%CE%BC%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B7%CF%81%CF%8D%CF%83%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BF-%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84/

Του Πέτρου Χασάπη.

Στάση πληρωμών, από προφανή οικονομική αδυναμία τους, φαίνεται να κηρύσσουν τελικά οι πολίτες προς το κράτος. Και ο αριθμός τους αυξάνεται συνεχώς. Πόσα λέγαμε μέχρι χθες ότι είναι τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία; 68 δισεκατομμύρια; Ξεχάστε το. Ήδη προσεγγίζουν τα 70 δισεκατομμύρια!

Μέσα στον Αύγουστο μόνο, και ενώ υποτίθεται ότι έπρεπε να εισπραχθεί η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, τα χρέη αντί να μειωθούν τουναντίον αυξήθηκαν κατά 1,5 δις περίπου! Και να σκεφτούμε ότι έρχεται και ο ΕΝΦΙΑ. Μέχρι τα Χριστούγεννα προβλέπουμε τα ληξιπρόθεσμα προς την εφορία να ξεπερνούν τουλάχιστον τα 72 δισεκατομμύρια ευρώ.

Γιατί λοιπόν δανειστές και κυβέρνηση επιβάλλουν συνεχώς αντισυνταγματικούς και απάνθρωπα μεγάλους φόρους, αφού και ένα μικρό παιδάκι αντιλαμβάνεται ότι δεν πρόκειται να πληρωθούν με αυτή την οικονομική κατάσταση; Αν δεν είναι πολιτικά ανίκανοι, τότε θα πρόκειται για σχεδιασμένη μετακύλιση του δημοσίου χρέους στις πλάτες του καθενός μας ατομικά, μέσω τεχνητής αύξησης των απαιτήσεων του κράτους προς τους πολίτες του.

Όλα αυτά που μας συμβαίνουν είναι τραγελαφικά. Την στάση πληρωμών που έπρεπε να κηρύξει το κράτος προς τους ιδιώτες δανειστές από την αρχή, έχοντας απέναντί του ένα μη βιώσιμο δημόσιο χρέος, τελικά την κάνουν οι πολίτες προς το κράτος, ενώ το τελευταίο εξακολουθεί να θεωρεί το χρέος βιώσιμο, σαν να μην τρέχει τίποτα!

ΥΓ. Μετά από όλα αυτά, απορούμε πού βρίσκει τα πρωτογενή πλεονάσματα η κυβέρνηση και μάλιστα αυτά αυξάνονται κιόλας!