Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Δίδυμες παραλίες γιοκ! Αυθαιρεσίας το ανάγνωσμα από ιδιώτες που κλείνουν παραλίες ΚΑΙ στην Πάτμο!

Καταγγέλλει ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Φωτογραφίες - Βίντεο : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

didymesΔεν στέγνωσε ακόμη το μελάνι εκείνης της καταγγελίας μου προς την Εισαγγελία Νάξου για τον εφοπλιστή Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο οποίος απέκλεισε με μαντρότοιχους και συρματοπλέγματα μια παραλία της Σχοινούσας, στερώντας μ' αυτόν τον τρόπο της δυνατότητας να προσεγγίσουν οι κάτοικοι του νησιού και οι επισκέπτες τη συγκεκριμένη παραλία https://www.ribandsea.com/main/index.php/waves/1723-me-ton-para-mou-pido-ti-xora-mou-kai-ton-lao-mou , και ήρθα αντιμέτωπος με μια παρόμοια εικόνα, ακόμη πιο προκλητική θα έλεγα, στις Δίδυμες παραλίες της Πάτμου!

Αυτό που συμβαίνει λοιπόν στις συγκεκριμένες παραλίες της Πάτμου ξεπερνά κάθε φαντασία! Δύο, ή μάλλον τρεις ιδιώτες, εκ των οποίων ο ένας Ιταλός, έχουν κυριολεκτικώς κάνει κατάληψη των δίδυμων αυτών παραλιών φυλακίζοντάς τες με μαντρότοιχους και συρματοπλέγματα! Ακούστε όμως πώς έχει το πράγμα.

didymes5Περνώντας τον οικισμό του Κάμπου, με κατεύθυνση προς την παραλία του Γερανού, έπεσα επάνω σε μια πινακίδα που παραπέμπει στις Δίδυμες παραλίες που απέχουν 400 μέτρα απ' τη διασταύρωση. Ακολουθώντας όμως τον τσιμεντένιο δρόμο που οδηγεί στις παραλίες αυτές, έπεσα επάνω σε συρματόπλεγμα στο οποίο έχουν στερεωθεί δύο πινακίδες με την ένδειξη (στα ελληνικά και στα αγγλικά) "Ιδιωτική περιοχή, οδός κλειστή, ιδιωτικός δρόμος, απαγορεύεται η είσοδος"!

didymes4Η μάγισσα με θυμήθηκε ξαφνικά, μου έδωσε μια με το ραβδί στο κεφάλι και με διέταξε να συνεχίσω, μολονότι ήξερε κι' αυτή πολύ καλά πως δεν πρόκειται να βγάλει πουθενά μια ακόμη καταγγελτική επιστολή μου προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα, όπως δεν έβγαλε πουθενά ούτε η πρώτη που είχα στείλει στον Εισαγγελέα Νάξου για την καταπατημένη παραλία της Σχοινούσας https://www.ribandsea.com/waves/1728-paranomo-kai-apeilo.html

didymes7Αγνόησα τις απαγορευτικές πινακίδες και κατηφόρισα στο τσιμεντένιο δρομάκι έχοντας ήδη μαντεύσει τι πρόκειται να αντικρύσω. Λίγο νωρίτερα πάντως, και ενώ πετούσα το drone πάνω από τις δίδυμες παραλίες, είδα ένα ζευγάρι Γάλλων τουριστών οι οποίοι είχαν οργώσει ολόκληρη την περιοχή προκειμένου να ανακαλύψουν ένα πέρασμα που θα τους οδηγούσε στις συγκεκριμένες παραλίες. Συζήτησα για λίγο μαζί τους και τους είπα ότι αυτός ήταν ο λόγος που οδήγησε και εμένα εκεί. Κούνησαν με νόημα το κεφάλι τους σκεπτόμενοι άραγε τί; Μήπως ότι είμαστε μια τριτοκοσμική χώρα όπου οι λίγοι έχοντες και κατέχοντες κάνουν ό,τι τους καπνίσει με τους αρμοδίους και τους κυβερνώντες να κάνουν την πάπια;

didymes3Στο τελείωμα του τσιμεντένιου δρόμου αριστερά υπάρχει μια διώροφη πολυτελής κατοικία, και δεξιά ένα συρματόπλεγμα και μια, ο Θεός να την κάνει, σιδερένια πόρτα που ήταν κλειδωμένη στη μια πλευρά της με δύο λουκέτα, ενώ στην αριστερή της πλευρά είναι στερεωμένη με σύρμα. Η μάγισσα συνέχιζε να με κτυπάει με το ραβδί της στο κεφάλι αναγκάζοντάς με να λύσω το σύρμα, να γείρω λίγο την "πόρτα" και να περάσω στον "απαγορευμένο" χώρο. Καθώς μάλιστα τα παράθυρα της πολυτελούς κατοικίας ήταν ανοικτά προς την πλευρά της παραλίας, σημάδι πως κάποιοι έμεναν εκεί, παρακάλεσα από μέσα μου να παρουσιαστεί κάποιος και να ζητήσει τον λόγο για την παρουσία μου στην "ιδιωτική" περιοχή. Ε ρε γλέντια που θα κάναμε!

didymes6Προχωρώντας προς την παραλία ήρθα αντιμέτωπος με το... Σινικό Τείχος! Ένας μαντρότοιχος κλείνει την πρόσβαση στην παραλία, από τη μια της άκρη μέχρι την άλλη, με μόνη έξοδο μια καλοφτιαγμένη ξύλινη πόρτα που είναι κλειδωμένη με διπλή κλειδαριά! Ένας λόφος επίσης από πελεκημένες πέτρες περιμένουν να χρησιμοποιηθούν, προφανώς, στην ανοικοδόμηση μιας ακόμη πολυτελούς κατοικίας, τα σκαμμένα θεμέλια της οποίας απέχουν λίγα μόλις μέτρα απ' τον μαντρότοιχο και την παραλία! Άλλη μια διώροφη πολυτελής κατοικία υπάρχει λίγο πιο ψηλά, της οποίας ο ιδιοκτήτης συμμετέχει σίγουρα, ενεργώς ή σιωπηρώς, στο μάντρωμα της παραλίας.

didymes8Συνέχισα να περπατώ προς τη δεύτερη παραλία ακολουθώντας τον μαντρότοιχο της ντροπής, ο οποίος μάλιστα είναι "ενισχυμένος" από τη μέσα πλευρά του με συρματόπλεγμα! Σε κάποιο σημείο, εκεί που αρχίζει η δεύτερη παραλία, ο μαντρότοιχος διακόπτεται και τον διαδέχεται πυκνό συρματόπλεγμα το οποίο έχει προφανώς τοποθετήσει άλλος ιδιοκτήτης, κατά πάσα πιθανότητα ιταλικής καταγωγής αφού έχει φροντίσει να τοποθετήσει πινακίδα στα ιταλικά με το όνομα και την πόλη της καταγωγής του! Δεν κατάφεραν να μας κατακτήσουν με τα όπλα το 1940 οι Ιταλοί και μας κατακτούν τώρα μ' αυτόν τον τρόπο, συναινούντων των δικών μας αρχόντων!

didymes9Δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι άλλο πλην αυτού. Αφού έχει γίνει αποδεκτό από τον Δήμο Πάτμου ότι οι Δίδυμες παραλίες είναι ιδιωτικές - αν δεν είχε γίνει αποδεκτό ο μαντρότοιχος και τα συρματοπλέγματα θα είχαν απομακρυνθεί προ πολλού - γιατί δεν βγαίνει η πινακίδα που υπάρχει στον κεντρικό δρόμο και παραπέμπει στις Δίδυμες παραλίες που βρίσκονται σε απόσταση 400 μέτρων απ' τη διασταύρωση; Και κάτι ακόμη. Γιατί δεν διαμαρτύρονται οι κάτοικοι; Γιατί δεν το καταγγέλουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης; Γιατί;

Εννοείται πως δεν θα κάνω καμία καταγγελία. Αν υπάρχει ακόμη εισαγγελέας που μπορεί να ασκήσει το λειτούργημά του, ας επέμβει αυτεπαγγέλτως. Αυτό το άρθρο μου, αλλά και το βίντεο που το συνοδεύει και το τεκμηριώνει, αρκούν. Προς δόξαν των ηλιθίων και των ωχαδελφιστών...