Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Παρανομώ και απειλώ!

Σχολιάζει ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Αρκετά αντιμάμαλα δημιούργησε το πρόσφατο άρθρο μου για τον αποκλεισμό συγκεκριμένων παραλιών της Σχοινούσας από τον εφοπλιστή κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου : http://www.ribandsea.com/main/index.php/waves/1723-me-ton-para-mou-pido-ti-xora-mou-kai-ton-lao-mou Και δεν αναφέρομαι βεβαίως στα sites olympia.gr, newsbomb.gr, hellasforce.gr κ.λπ. που αναδημοσίευσαν το άρθρο μου χωρίς να αναφέρουν, ως ώφειλαν, την πηγή, αλλά στη σπασμωδική αντίδραση του κ. Παπαδημητρίου ο οποίος έριξε τις ευθύνες γι' αυτό σε φίλο και συνεργάτη του, ο οποίος έτυχε τις ημέρες που έκανα αυτό το ρεπορτάζ να είναι κι' αυτός στη Σχοινούσα! Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Παπαδημητρίου θεώρησε υπεύθυνο τον συνεργάτη και φίλο του για την δημοσίευση του καταγγελτικού άρθρου μου και του ανακοίνωσε την επιθυμία του να τον απολύσει, με τον ισχυρισμό ότι φωτογράφισα τους χώρους της οικίας του!

Φθάσαμε λοιπόν στο σημείο να "πρέπει" τώρα εγώ να νοιώσω τύψεις και να απολογηθώ επειδή ασκώ το λειτούργημά μου σαν Ελεύθερος δημοσιογράφος! Να νοιώσω δηλαδή τύψεις επειδή ο κ. Παπαδημητρίου απειλεί να διώξει από την δούλεψή του τον φίλο και συνεργάτη του, καθώς αυτός έτυχε να βρίσκεται εκείνες τις ημέρες στη Σχοινούσα και έκανε βεβαίως παρέα μαζί μου, δεδομένου ότι τυγχάνει να γνωριζόμαστε από παλιά!

Συλλαμβάνεται λοιπόν ο κ. Παπαδημητρίου να παρανομεί και να κλείνει με μαντρότοιχους την παραλία, αλλά γνωρίζοντας, προφανώς, τη δύναμη του χρήματος και των υψηλών γνωριμιών του, κάνει επίθεση... αμυνόμενος, ζητώντας την κεφαλή του συνεργάτη του και του δημοσιογράφου επί πίνακι!

Οφείλω πάντως να διευκρινίσω, προς άρσιν κάθε τυχόν παρανόησης, ότι το συγκεκριμένο άρθρο θα το δημοσίευα ακόμη και αν ο κ. Παπαδημητρίου ήταν φίλος ή συγγενής μου. Συμψηφισμούς και απαράδεκτους συμβιβασμούς με τις Αρχές, τη νομιμότητα και το δημοσιογραφικό μου λειτούργημα δεν πρόκειται να βάλω ποτέ σε καμμία ζυγαριά, ανεξαρτήτως κόστους. Σεβάστηκα τα προσωπικά δεδομένα του κ. Παπαδημητρίου και την παράκληση του συνεργάτη και φίλου του και δεν τράβηξα φωτογραφίες ή βίντεο στον χώρο των κτιριακών εγκαταστάσεων εντός των τειχών. Ουδείς όμως μπορεί να μου απαγορεύσει να φωτογραφίζω και να βιντεοσκοπώ τον περιβάλλοντα χώρο και τους μαντρότοιχους που κλείνουν τις παραλίες ενός νησιού.