Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Η νύφη πήγε στην εκκλησία με ιπτάμενο φουσκωτό σκάφος!

Παγκόσμια πρωτοτυπία! Αυτό μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί!

Χαμογελαστοί και ευτυχισμένοι μετά την όμορφη πτήση και την ασφαλή προσθαλάσσωση.Ο δημοσιογράφος και πιλότος υπερελαφρών αεροσκαφών Ιωσήφ Παπαδόπουλος έβαλε στο πίσω κάθισμα του ιπτάμενου φουσκωτού τη Σεβαστή Σώμου και την μετέφερε από τον όρμο του Αγ. Μηνά στην εκκλησία της Παναγίτσας, στη Δροσιά Χαλκίδος, προκειμένου να παντρευτεί τον εκλεκτό της καρδιάς της Γιώργο Νίττη!

Όταν το ιπτάμενο φουσκωτό σκάφος εμφανίστηκε ξαφνικά πάνω απ' το λιμανάκι της Δροσιάς, η έκπληξη των καλεσμένων, βλέποντας ότι η νύφη επέβαινε στο ασυνήθιστο ιπτάμενο μέσο, ήταν απερίγραπτη! Μετά την προσθαλάσσωση του ιπτάμενου φουσκωτού ο πιλότος έσπευσε να βοηθήσει τη νύφη να αποβιβαστεί και να την παραδώσει στον πατέρα της Ανδρέα Σώμο, ο οποίος την συνόδευσε στην εκκλησία υπό τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα των καλεσμένων και όσων βρέθηκαν εκείνη τη στιγμή στο λιμανάκι της Δροσιάς.

Το ιστορικό.

Δεν υπήρχε τρόπος να γίνει αλλοιώς η αποβίβαση!Ο Ανδρέας Σώμος, πατέρας της νύφης και φίλος μου, είχε την ιδέα να πάει η κόρη του στην εκκλησία με ένα ιπτάμενο φουσκωτό σκάφος! Με τις συντονισμένες προσπάθειες τις δικές του και, κυρίως, του εκπαιδευτή και φίλου μου Σάκη Φιτσώρου, το σχεδόν "παροπλισμένο" (λόγω έλλειψης χρημάτων) ιπτάμενο μεταφέρθηκε από την Ανάβυσσο στα Λουκίσσια Χαλκίδος, αναστήθηκε και μετά από απίστευτες προσπάθειες, που κράτησαν μια ολόκληρη εβδομάδα, έπεσε τελικώς στη θάλασσα το πρωί του Σαββάτου 1 Οκτωβρίου 2016.

Μετά τις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις, ώστε να βεβαιωθούμε ότι όλα λειτουργούσαν στην εντέλεια, αποθαλασσώθηκα με τον εκπαιδευτή μου Σάκη Φιτσώρο από το λιμανάκι της Παναγίτσας και προσθαλασσώθηκα στον όρμο του Αγ. Μηνά όπου είχε συμφωνηθεί να επιβιβαστεί η νύφη.

Ο Γιώργος και η Σεβαστή με φόντο το ιπτάμενο φουσκωτό που οδήγησε την δεύτερη στην εκκλησία. Οι αντιδράσεις του κόσμου, που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στην παραλία και στα παρακείμενα μαγαζιά, ήταν αυθόρμητες, ενώ η έκπληξη όλων, όταν είδαν τη νύφη να επιβιβάζεται στο ιπτάμενο φουσκωτό, απερίγραπτη.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικές και η πτήση αξέχαστη. Το μόνο πρόβλημα που προέκυψε ήταν ότι η νύφη, φοβούμενη μήπως της πάρει ο αέρας το πέπλο και το ρίξει στην έλικα, ακολούθησε με ευλάβεια τις συμβουλές του Σάκη Φιτσώρου και αφού τύλιξε το πέπλο γύρω από τον λαιμό της, θυμίζοντας... μουσουλμάνα με μπούργκα, "κρύφτηκε", κυριολεκτικώς, πίσω μου σε όλη την διάρκεια της πτήσης! Αυτό, σε συνδυασμό και με την λανθασμένη επιλογή τοποθέτησης της βιντεοκάμερας στην πλώρη του σκάφους, είχε σαν αποτέλεσμα να μη φανεί καθόλου σχεδόν η ίδια και την παράσταση να κλέψει η αφεντιά μου και τα... μποτάκια μου! Ευτυχώς τα πλάνα που τράβηξαν κατά την προσθαλάσσωση ο οπερατέρ του "Phototropic" και η καπετάνισσα έσωσαν την κατάσταση.

Με τον φίλο και εκπαιδευτή μου Σάκη Φιτσώρο. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φίλο και εκπαιδευτή μου Σάκη Φιτσώρο γιατί χωρίς τη δική του βοήθεια και τις τεχνικές γνώσεις του αυτή η πτήση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Απεδείχθη ότι, εκτός από πολύ καλός χειριστής υπερελαφρών πτητικών αεραθλητικών μηχανών, ο Σάκης είναι και ένας εξαιρετικός μηχανικός!

Ιδιαίτερη τιμή για τον μαθητή να πετάει έχοντας τον δάσκαλο στη θέση του συγκυβερνήτη. Ευχαριστώ επίσης τον φίλο μου και πατέρα της νύφης Ανδρέα Σώμο, την σύζυγο και όλη την οικογένειά του, τον φίλο μου Άγγελο Βαλσάμη για την GoPro3, το προσωπικό του Λιμεναρχείου Χαλκίδος για την άψογη συνεργασία και τον Γιάννη Λαζάρου της "Phototropic" για τα πλάνα της προσθαλάσσωσης. Ένα ευχαριστώ, τέλος, στην σύζυγό μου Άννα για τα δικά της πλάνα, αλλά και την συμπαράσταση και κατανόηση που δείχνει σε όλες αυτές τις "τρέλες" μου.

Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Απολαύστε την ασυνήθιστη πτήση και την γαμήλια τελετή εδώ :

Και για όσους θέλουν να δουν μόνο την πτήση και όχι αναγκαστικώς και τη γαμήλια τελετή :