Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Κεραυνοί και... χαστουκάκια στην υπόθεση Σώρρα.

Από την ημέρα που άρχισα να ασχολούμαι με την υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα και της E.N.D., τα είδα όλα! Ερωτήσεις απλώς έθεσα, σε ανθρώπους που εκείνοι ζήτησαν να μου μιλήσουν ενώ εγώ βρισκόμουν βυθισμένος στη ραστώνη των καλοκαιρινών διακοπών, ύβρεις, απειλές και λάσπη εισέπραξα γιατί είχα το θράσος να δώσω βήμα στους αμφισβητίες του Σώρρα! Όλα αυτά, βεβαίως, πίσω από ψευδώνυμα και παρατσούκλια, ώστε να μην μπορεί να ελεγχθεί ούτε η ταυτότητα των υβριστών ούτε πόσοι μπορεί να βρίζουν και να απειλούν με διαφορετικά παρατσούκλια ώστε να φαίνονται... πολλοί.

Τι προδότη λοιπόν με απεκάλεσαν, τι ρουφιάνο, τι Εβραιομασόνο, τι όργανο των προδοτών που μας κυβερνούν, τι πράκτορα, τι Χαζάρο! Έχασα τον λογαριασμό! Μήπως ήμουν τελικώς κάτι από όλα αυτά ή και όλα αυτά μαζί και δεν το ήξερα;

Όσο για τους ανθρώπους οι οποίοι είχαν τη φαεινή ιδέα να μου μιλήσουν μπροστά στην κάμερα και να καταγγείλουν τον Αρτέμη Σώρρα, άκουσαν κι' αυτοί τον "εξάψαλμο" από κάποιους φανατικούς οπαδούς του. Η Άννα Δαβίτη επέλεξε τη σιωπή, και καλά έκανε τελικώς, γιατί, όπως έλεγε ο μακαρίτης ο πατέρας μου, "όταν πετάξεις πέτρα στα σκατά θα σε πιτσιλίσουν". Εγώ, δυστυχώς, δεν τον άκουσα...

Ακόμη και τον καθηγητή Πάνο Παππά έπιασαν στο στόμα τους κάποιοι ανεγκέφαλοι, ασεβώντας ακόμη και πάνω στη δύσκολη κατάσταση της υγείας του! Ούτε εκείνος όμως αντέδρασε, αφήνοντας εμένα να βγάλω τα κάστανα απ' τη φωτιά. 

Το τρίτο πρόσωπο που θέλησε να μιλήσει μπροστά στην κάμερα και να καταθέσει τα στοιχεία που διέθετε εναντίον του Αρτέμη Σώρρα και των στενών συνεργατών του ήταν ο Λευτέρης Ρήνος. Ο Ρήνος δεν άκουσε κι αυτός λίγα, μετά την συνέντευξη που μου έδωσε, με την αντιπαράθεση να κινείται σε "υψηλά επίπεδα" διανόησης, ευρηματικότητας, ευφυίας και επιχειρημάτων εκ μέρους των ανωνύμων οπαδών του Σώρρα και της E.N.D. Για πλαστά ομόλογα με την υπογραφή του απατεώνα δικηγόρου Wozny μιλούσε ο Ρήνος, για τα μάτια και τα παχουλά του μάγουλα μιλούσαν οι ανώνυμοι οπαδοί. Μέχρι που το πράγμα άρχισε να "χοντραίνει" καθώς οι χαρακτηρισμοί, οι ύβρεις και οι απειλές άρχισαν να πέφτουν βροχή.

Καθώς σερφάριζα στο διαδίκτυο προχθές, έπεσα επάνω σε μια ανταλλαγή απόψεων στο φατσοβιβλίο, μεταξύ ενός φανατικού οπαδού του Αρτέμη Σώρρα, ονόματι Αντώνη Κ., και του Λευτέρη Ρήνου. Επειδή η απάντηση του τελευταίου με γοήτευσε, την παραθέτω αυτούσια :

"Αντώνη Κ., δεν διαφωνώ με την αφύπνιση και τη συνένωση. Οι εχθροί είναι μέσα στην πατρίδα μας. Δεν είναι "επιβήτορες", όπως τους αποκαλούσε ο Λαμπράκης και τον διόρθωνα παντού. Είναι απατεώνες, κομπιναδόροι, δυνάστες και καθάρματα. Ο επιβήτορας είναι δυνατός, αυτοί δεν είναι. Είναι άρρωστοι και ανίκανοι. Πρέπει να ενωθούμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σαν ΕΛΛΗΝΕΣ και να τους σκίσουμε. Αρκετά με τη λογιστική λογική πάνω σε πτώματα.

Τους αφήνουμε και ασχολούμαστε με ουφολογία, παραμύθια, τον Σείριο, τα χαρτιά του Wozny και τα καταπιστεύματα του Keenan. Αυτοί οι ξένοι που τα σκέφτηκαν δεν είναι Έλληνες, είναι εκτρώματα του ίδιου του συστήματος. Δεν νικάς το σύστημα με ψεύτικα όπλα, στο δικό του παιχνίδι.

Παίρνει ο Σώρρας μια πλαστή συναλλαγματική και την πάει στην Τράπεζα Ελλάδος. Δεν τον φτύνουν καν. Δεν τον ακουμπάνε. Δεν ασχολούνται. Τον αφήνουν να χτυπάει έξω από την πόρτα και ούτε την πόρτα δεν γδέρνει. Αν ήταν σωστοί, θα τον σκίζανε. Ξέρουν πού πονάει και τον αφήνουν να "ανατιναχθεί" πολιτικά και να πάρει μαζί του ολόκληρο το πραγματικό πατριωτικό, αντιμνημονιακό μέτωπο.

Ο Σώρρας κάνει κάτι καλό. Είναι ο πυρετός, το πύον, το σύμπτωμα που σου δείχνει την αρρώστια. Το σύστημα είναι άρρωστο και ο Σώρρας είναι μια από τις παθογένειές του. Στο εξώδικο που ετοιμάζω προς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και την Τράπεζα της Ελλάδας, θα τους δείξω το πραγματικό τους πρόσωπο, χρησιμοποιώντας τον Σώρρα σαν καθρέφτη. Δεν διαφέρει ο μικροδιάβολος, ο μικροκομπιναδόρος από τους απατεώνες του συστήματος. Στη φύση τους είναι οι ίδιοι. Ίσα ίσα που τον μικροκομπιναδόρο δεν τον κρίνω γιατί έτσι έμαθε και παλεύει, με νύχια και με δόντια, για να επιβιώσει. Όλοι κάνουμε λάθη. Οι κυβερνώντες δεν κάνουν όμως λάθη, ακολουθούν εντολές εξόντωσης.

Στη μήνυση που θα φάνε και από μένα, τον Σώρρα θα χρησιμοποιήσω σαν μέσο. Παράβαση καθήκοντος και συγκάλυψη, για αρχή. Αλλά μέχρι εκεί ο Σώρρας. Γιατί με τις μικροκομπινούλες, τις παλαβομάρες, τους 2-3 απατεωνάκους που τον περιτριγυρίζουν στο τέλος θα του τραβήξουν το χαλί και θα τον μαζέψουν.

Δεν τους νοιάζει ο Σώρρας. Τη δική μας υποταγή θέλουν να πετύχουν. Να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι όλοι είναι βρώμικοι και πρέπει να υπακούμε. Και για να το πετύχουν αυτό, αφήνουν τον Σώρρα να γίνει ψευτο-είδωλο για να τον καταστρέψουν οι ίδιοι όταν θέλουν. Δεν λέω κάτι διαφορετικό. Η συνένωση θα γίνει γιατί πλέον ειναι ΑΝΑΓΚΗ, όχι επιλογή. Μόνοι μας ενώνουμε τα κομμάτια μας. Προσοχή όμως στους λαοπλάνους, αδύναμους και εύκολους.

Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. Καλή συνέχεια και δεν με πειράζει το βρίσιμο. Με πειράζει το χάσιμο χρόνου και γενεών. Είμαστε καλύτεροι από αυτό".

Ρήνος Λευτέρης

Και μόνο αυτό το σχόλιο αν έμενε, μέσα από όλη αυτή την αντιπαράθεση, θα έλεγα ότι άξιζε τον κόπο!

Ιωσήφ Παπαδόπουλος