Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Παρακαλώ να ανακαλέσετε την διαπίστευσή μου στο Υπουργείο σας.

Προς το
Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου
Υπ' όψιν του Υπουργού κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.                     Αρ. Πρωτοκ. 934/12.9.2014

12 Σεπτεμβρίου 2014

Ακατάλληλε και Επικίνδυνε Υπουργέ Ναυτιλίας και Αιγαίου,

Κουράστηκα να βλέπω δεκάδες μηνύματα SMS, σταλμένα από το κινητό τηλέφωνο του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου σας (693705...), που με ενημερώνουν ότι εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες εντοπίζονται καθημερινώς κοντά στη Λέσβο, στη Σάμο, στο Αγαθονήσι, στο Φαρμακονήσι, στις Οινούσσες, στη Χίο και αλλού και, αφού "διασωθούν", μεταφέρονται ασφαλείς στα πλησιέστερα ελληνικά λιμάνια με πλωτά και εναέρια μέσα του Λιμενικού Σώματος!

Η κάρτα διαπίστευσής μου στο Υπουργείο Ναυτιλίας είναι πια παρελθόν. Κουράστηκα να βλέπω πάνοπλους άνδρες του Λιμενικού Σώματος να ελέγχουν κάθε σπιθαμή των αυτοκινήτων στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας, για να εντοπίσουν τυχόν παράνομους μετανάστες, οι οποίοι επιθυμούν να φύγουν από τη χώρα, με το πρόσχημα ότι εφαρμόζονται οι όροι της Συνθήκης Σένγκεν! Η "φάμπρικα" της "διάσωσης" και "προώθησης" των παράνομων μεταναστών φαίνεται πως είναι εξόχως αποδοτική, τα νούμερα απίστευτα και ο κίνδυνος που υπάρχει για τη χώρα μας στο άμεσο μέλλον, εφιαλτικός. Το ισοζύγιο από την  "εισαγωγή" παράνομων μεταναστών δεν ισοσκελίζεται, βλέπετε, με αντίστοιχη "εξαγωγή" τους. Κάθε άλλο μάλιστα. Ενώ η "εισαγωγή" επιτρέπεται - σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις "διευκολύνεται" - η "εξαγωγή" απαγορεύεται ρητώς, κατηγορηματικώς και δια ροπάλου! Ουαί και αλλοίμονο π.χ. εάν σκεφτεί κανείς να "περάσει" παράνομο μετανάστη στην Ιταλία (αφιλοκερδώς έστω) και συλληφθεί!

Βλέπω τους παράνομους μουσουλμάνους μετανάστες να κατακλύζουν τη χώρα και τρομάζω στην ιδέα ότι σε λίγο θα απαιτούν τζαμιά, εφαρμογή της Σαρίας και μουσουλμανοποίηση μιας παραδοσιακά Δημοκρατικής και Χριστιανικής χώρας όπως είναι η Ελλάδα. Τρομάζω στην ιδέα ότι σε λίγο η χώρα αυτή μπορεί να γίνει θέατρο τρομοκρατικών ενεργειών από φανατικούς τζιχαντιστές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ευνουχισμένη και χειραγωγούμενη από τα μέσα μαζικής εξαπάτησης ελληνική κοινωνία.

Σας βλέπω να απαντάτε, όταν ερωτάσθε,  ότι αυτό ορίζει η Συνθήκη Σένγκεν για την προστασία των συνόρων. Την προστασία ποίων συνόρων, όμως, δεν λέτε. Μάλλον για τα δικά τους σύνορα ενδιαφέρονται οι εκ δυσμών "εταίροι" μας. Έχουν καταλήξει, άλλωστε, στο ασφαλές συμπέρασμα ότι εάν συνεχιστεί η αύξηση του μουσουλμανικού πληθυσμού στις χώρες της δυτικής Ευρώπης, όπως στη Γαλλία επί παραδείγματι, οι χώρες αυτές σε διάστημα είκοσι το πολύ ετών θα είναι μουσουλμανικές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Για τη δική μας όμως χώρα αδιαφορούν. Αντ' αυτού σας ακούμε να ζητάτε επιπλέον κονδύλια από την Ε.Ε. για την "εξυπηρέτηση" αυτού του μεταναστευτικού ρεύματος προς την Ελλάδα!

Με δεδομένη την υπογεννητικότητα που μαστίζει την ελληνική κοινωνία και τα δεκάδες παιδιά που φέρνουν στον κόσμο οι εξ ανατολών μετανάστες, τα οποία, ως γνωστόν, δεν προστίθενται στα τεκμήρια των σπιτιών και των αυτοκινήτων, όπως συμβαίνει με τα παιδιά των υπολοίπων ιθαγενών, με την δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που τους παρέχεται, σε αντίθεση με τους γηγενείς οι οποίοι υποφέρουν από τα εξοντωτικά μέτρα που έχει πάρει γι' αυτούς το Υπουργείο Υγείας, μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς και να μαντεύσει ποιος θα είναι ο εθνικός χάρτης της χώρας μας σε λίγα χρόνια. Να μαντεύσει ποια θα είναι η τύχη των Ασφαλιστικών Ταμείων, ποια θα είναι η σύνθεση του πληθυσμού, πού θα πάει η εθνική συνοχή, πού θα καταλήξει η ελληνική γλώσσα και κουλτούρα, ποιες θα είναι οι συνέπειες από την απαίτηση ανέγερσης τζαμιών και τη βίαιη επιβολή της Σαρίας, την εφαρμογή της οποίας, οσονούπω, θα απαιτήσουν οι παράνομοι εξ ανατολών εισβολείς.

Και ενώ σπεύδετε, με όλα τα πλωτά και εναέρια μέσα που διαθέτει το Υπουργείο σας, να "διασώσετε" και να μεταφέρετε στα λιμάνια των νησιών του ανατολικού Αιγαίου τους παράνομους μετανάστες, είστε φειδωλός στην άμεση αποστολή βοήθειας που χρειάζονται οι ασθενείς ή τραυματισμένοι ακρίτες των νησιών μας, με αποτέλεσμα να χάνονται ζωές και μέλη Ελλήνων πολιτών, όπως συνέβη με ένα κάτοικο της Κάσου, ο οποίος έχασε τελικώς το πόδι του επειδή δεν έσπευσε το ελικόπτερο να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο της Κρήτης, αφού κάποιοι ανεγκέφαλοι έκριναν ότι η κατάστασή του δεν ήταν σοβαρή!

Χαίρεστε και αυτοδιαφημίζεστε σήμερα κ. Βαρβιτσιώτη για τις καθημερινές "επιτυχίες" των επιτελών και υφισταμένων σας, οι οποίοι διασώζουν και διευκολύνουν την αθρόα είσοδο παράνομων μεταναστών στη χώρα. Αδυνατείτε όμως να κάνετε την απλή σκέψη : πού θα οδηγήσει όλο αυτό; Αδυνατείτε - προφανώς δεν επιθυμείτε - να βρείτε τρόπους να σταματήσει αυτή η ανεξέλεγκτη και άκρως επικίνδυνη εισβολή. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν επιθυμείτε - ή δεν σας αφήνουν - να βάλετε το πρόβλημα στο τραπέζι των δυτικοευρωπαίων προϊσταμένων σας και να απαιτήσετε την επανεξέταση όσων (κακώς) έχουν συμφωνηθεί. Όταν τα πράγματα φθάσουν στο απροχώρητο και αναγκαστείτε να το κάνετε, θα είναι ίσως πολύ αργά. Θα είναι τότε που θα προσπαθείτε να κρυφτείτε από τις συνέπειες της καθυστερημένης εκδήλωσης οργής των Ελλήνων για τις λανθασμένες επιλογές τις δικές σας, αλλά και αυτών που υπηρετείτε.

Δεν είμαι ρατσιστής, ούτε ξενόφοβος κ. Βαρβιτσιώτη. Λυπάμαι τους ανθρώπους που γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης αδίστακτων δουλεμπόρων και στοιβάζονται σαν τσουβάλια σε βάρκες και σαπιοκάραβα. Νοιάζομαι όμως και ανησυχώ, κυρίως, γι' αυτή τη χώρα που έγινε κουρέλι στα χέρια ανιστόρητων, προδοτών και ηλιθίων. Νοιάζομαι για τα νέα παιδιά που μεταναστεύουν για να βρουν εργασία. Οργίζομαι που δεν κάνετε καμμία προσπάθεια να τους κρατήσετε στην Ελλάδα! Θλίβομαι για τους εξαθλιωμένους συμπατριώτες μας που αυτοκτονούν καθημερινώς. Λυπάμαι για μένα, που έμεινα άνεργος και χωρίς σύνταξη στα 60 μου, αν και αισθάνομαι υπερήφανος που αυτό ήταν το τίμημα της επιλογής μου να μη γίνω δημοσιογραφικό παπαγαλάκι των εργοδοτών σας μεγαλοεργολάβων εκδοτών και καναλαρχών.

Στο κάτω κάτω δεν είναι υπεύθυνη η χώρα μου για την τύχη αυτών των δυστυχισμένων ανθρώπων που εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους. Δεν είναι υπεύθυνη η Ελλάδα για το χάος το οποίο κάποιοι δημιούργησαν στο Ιράκ, στο Πακιστάν, στην Παλαιστίνη, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη ή στη Συρία. Αυτοί που οδήγησαν αυτούς τους ανθρώπους στη φυγή της απελπισίας και της απόγνωσης, ας φροντίσουν τώρα να τους "διασώσουν", να τους δώσουν δουλειά και να τους περιθάλψουν στη δική τους πατρίδα, η οποία είναι υπεύθυνη γι' αυτή την παγκόσμια τραγωδία...

Ως εκ τούτου, επειδή δεν επιθυμώ, με τη σιωπή και την ανοχή μου, να νομιμοποιήσω την απαράδεκτη διευκόλυνση εισόδου χιλιάδων παράνομων μεταναστών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, από τα πλωτά και εναέρια σκάφη του Λιμενικού Σώματος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της πατρίδας μας, παρακαλώ να με διαγράψετε από το αρχείο των διαπιστευμένων δημοσιογράφων του Υπουργείου σας. Για τον σκοπό αυτό σας παραδίδω σήμερα την κάρτα διαπίστευσής μου.

Σας αφιερώνω το βίντεο που ακολουθεί. Είναι η εμπνευσμένη προσπάθεια μιας παρέας Βρετανών, όπως αυτοί βλέπουν την εισβολή των μουσουλμάνων μεταναστών στη χώρα τους. Μακάρι να σας προβληματίσει (αν και δεν το πιστεύω).

Ιωσήφ Ι. Παπαδόπουλος
Ελεύθερος Δημοσιογράφος

Υ.Γ. Το υστερόγραφο που ακολουθεί προήλθε μετά από μια σύντομη συζήτηση που είχα με τον "παράξενο" και "διαστροφικό" αναγνώστη μου, και αφού η επιστολή μου είχε ήδη παραδοθεί στο Υπουργείο. Λυπάμαι που δεν εστάθη δυνατόν, εκ των πραγμάτων, να το συμπεριλάβω σ' αυτήν.

Τόσο λοιπόν ο "διαστροφικός" και "παράξενος" αναγνώστης μου, όσο και εγώ προσωπικώς, πιστεύουμε ότι η επιστολή μου δεν θα φθάσει ποτέ στα χέρια του ίδιου του υπουργού καθώς, κατά την συνήθη και προσφιλή μέθοδο, οι υφιστάμενοί του θα θελήσουν να τον "προστατεύσουν" από τους"κακούς" πολίτες.

Σε κάθε περίπτωση, εάν ο κ. υπουργός διαβάσει την επιστολή μου και θεωρήσει ότι είναι υβριστική και υποτιμητική για το πρόσωπό του και τον θεσμό που εκπροσωπεί, τον παρακαλώ, και τον προκαλώ συγχρόνως, να μου υποβάλλει μήνυση. Θέλω όμως να γνωρίζει ότι σ' αυτήν την περίπτωση θα ζητήσω άρση της βουλευτικής του ασυλίας, καθώς θα του υποβάλλω κι' εγώ μήνυση για ψευδή καταμήνυση και εσχάτη προδοσία. Η αλλοίωση της ταυτότητας του ελληνικού έθνους και οι προφανείς περιπέτειες στις οποίες εμπλέκει με τις επιλογές του (ελεύθερη είσοδος παράνομων μεταναστών, υπογραφή μνημονίων κ.λπ.) την πατρίδα αυτή και τον λαό της, ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, τι άλλο μπορεί να είναι;