Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Στον μικρό επίγειο παράδεισο της Τελένδου οι κάτοικοί της δεν μασάνε τα λόγια τους. Τα μασάνε όμως οι δημοσιογράφοι!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

limanaki.telendos3Περάσαμε από τις Μυρτιές στην Τέλενδο με τη λάντζα του Γιώργου Τρικοίλη στην οποία, μαζί με την γαλανόλευκη, ανέμιζε και η σημαία της Αυστραλίας όπου έζησε κάποια χρόνια ο Γιώργος μέχρις ότου επέστρεψε με τη σύζυγό του στην Τέλενδο. Βαρκάρης αυτός, ιδιοκτήτρια του εστιατορίου με το όνομα "Ο Βράχος" η Πόπη.

anastasia.mammasΗ Τέλενδος δεν είναι ένας τυχαίος τόπος. Είναι ένας τόπος μοναδικός, με απίστευτη θετική ενέργεια. Ένας τόπος όπου οι λιγοστοί μόνιμοι κάτοικοί του βιώνουν τη μοναχική κοινωνία των μικρών και ξεχασμένων επίγειων παραδείσων και όχι την κοινωνική μοναξιά των μεγαλουπόλεων.

aigiorgisΠερπατήσαμε στα μονοπάτια του μικρού νησιού με το ψηλό, σε σύγκριση με το μέγεθός του, βουνό και κατηφορίσαμε μέχρι το εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου που έχει φωλιάσει στα βράχια της δυτικής ακτής. Στη μικρή παραλία της ίδιας πλευράς που είδαμε απ' το ύψωμα δεν κατεβήκαμε γιατί δεν μας έπαιρνε ο χρόνος. Υποσχέθηκα όμως στον εαυτό μου να την τιμήσουμε δεόντως του χρόνου, εφ' όσον αξιωθούμε να αποκτήσουμε το πεντάμετρο φουσκωτό...

limani.telendosΜιλήσαμε με την κυρία Αναστασία Κουτούζη και τον σύζυγό της Μάμμα, παλιό σπογγαλιέα. Ασταμάτητοι και οι δυο! Ο ένας έκοβε, η άλλη έραβε! Δεν γλύτωσε κανείς απ' την κυρία Αναστασία, η οποία ζητάει την εξορία όλων των πολιτικών της Βουλής και των καναλαρχών σαν τιμωρία για τα δεινά που έχουν σωρρεύσει στη χώρα και τους κατοίκους της!

popi.trikili"Ήρθε στο νησί αυτός ο δημοσιογράφος, ο Μάνεσης, έφαγε το χταποδάκι του, αλλά όλα αυτά που του είπα και που μου υποσχέθηκε ότι θα τα δείξει στην εκπομπή του τα κατάπιε! Ελπίζω να μην κάνεις κι' εσύ το ίδιο!", λέει κοιτώντας με με νόημα.

limanaki.teledos2Ο πατέρας της Πόπης έχει μόλις βγάλει αθερίνα και δεν θα αντισταθούμε στον πειρασμό να "κτυπήσουμε" λίγο αργότερα στον "Βράχο" μια μερίδα, συνοδεία σπιτίσιας "χονδρής" τηγανιτής πατάτας. Και κάπου εκεί η Πόπη βρήκε την ευκαιρία να βγάλει το δικό της παράπονο για τα βασικά προβλήματα που έχει η Τέλενδος, για την επίλυση των οποίων αδιαφορεί εντελώς η Δημαρχία. "Καθάρισμα και χάραξη των μονοπατιών θέλουμε, αναβάθμιση του υπάρχοντος λιμανιού για τον ασφαλή ελλιμενισμό των αλιευτικών σκαφών των κατοίκων και επιδιόρθωση του σχολείου, στο οποίο σήμερα φοιτά ένα μόνο παιδί!".

Ευχαριστούμε την εταιρεία "BLUE STAR FERRIES".