Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Στο κάστρο του παλιού Πυλίου, τον μαγικό καφενέ "Ώρια" του Γιώργου Τσαμπουνιάρη, την τουριστική Ζιά και το κοσμοπολίτικο Μαστιχάρι.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

kafeoriaΤα βήματά μας, μετά το Μετόχι και το εγκαταλελειμμένο χωριό Χαϊχούτες, μας οδήγησαν στο κάστρο του Παλιού Πυλίου και το καφενείο "Ωριά" του Γιώργου Τσαμπουνιάρη. Μαγικός τόπος με παρέα τον εκκωφαντικό "θόρυβο" της σιωπής και θέα στο κάστρο, τη θάλασσα και την Κάλυμνο.

kastropyliouΜοιραστήκαμε τις αναμνήσεις μας με τον Γιώργο, απολαύσαμε την ομελέτα και τα αυγά μάτια που έφτιαξε για μένα και την καπετάνισσα, περπατήσαμε μέχρι το κάστρο του Παλιού Πυλίου και πέταξα το drone ανάμεσα στα δεκάδες πουλιά που το πολιορκούσαν και το φοβέριζαν με τις διαπεραστικές φωνές τους.

neromylos3Επιστρατεύσαμε το παπί για τη συνέχεια και καταλήξαμε στο ορεινό και τουριστικό χωριό της Ζιάς. Πανηγύρι σωστό με τα δρομάκια του οικισμού να έχουν πλημμυρίσει με ταβέρνες, καφετέριες και καταστήματα πώλησης τουριστικών και παραδοσιακών ειδών. Πολλοί οι τουρίστες, κάτι που μας εξέπληξε, δοθέντος ότι διανύουμε το δεύτερο ήμισυ του Οκτωβρίου!

neromylos2Καταλήξαμε χθες το απόγευμα στο Μαστιχάρι με τη μεγάλη αμμουδερή παραλία, τις ψαροταβέρνες και το λιμάνι του που συνδέει το Μαστιχάρι με την Κάλυμνο. Κάτι που διευκολύνει πολύ τους Καλύμνιους που θέλουν να πετάξουν με το αεροπλάνο στην Αθήνα, αφού το νησί τους στερείται αεροδρομίου.

Ευχαριστούμε την εταιρεία "BLUE STAR FERRIES" που μας ταξίδεψε και πάλι στο Αιγαίο.