Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Κοντινές αποδράσεις με φουσκωτό στον Νότιο Ευβοϊκό.

Ταξίδευσε και περιγράφει ο Αρχιμήδης Τουσμάνωφ.

Πλέοντας στον νότιο Ευβοϊκό.Φέτος το πολυπόθητο και καλοσχεδιασμένο ταξίδι στις Κυκλάδες αναβλήθηκε λόγω μιας χαρμόσυνης και μιας ατυχούς συγκυρίας! Το ευτυχές γεγονός είναι η απόκτηση του νέου μου φουσκωτού Predator 550, που κατάφερα με κόπο να αγοράσω! Tο επακόλουθο αυτού είναι η αφραγκία που ακολούθησε, που με τους δυνατούς βοριάδες του Αυγούστου περιόρισε  τις βόλτες με το νέο φουσκωτό στο νότιο Ευβοϊκό! Όμορφοι προορισμοί, αλλά μικρό το ταξίδι! Και για μένα το ταξίδι ειναι που  μετράει ίσως λίγο περισσότερο!

Καλός σύντροφος και οδηγός. Κατάφερα να ξεχωρίσω ορισμένα αγαπημένα σημεία στον Ευβοϊκό τα οποία θέλω να αναφέρω για τους νέους στη θάλασσα, μιας και οι πιο παλαιοί τα έχετε φάει με το κουτάλι!
 
Πεταλιοί (νότια παραλία) : Είναι ένας πολύ ωραίος και ήσυχος κόλπος με αμμουδιά και θέα την Τζια! Δεν θα σας ενοχλήσει κανείς και θα είστε προστατευμένοι με όλους τους καιρούς, εκτός από την φίλη μας την όστρια...
 
Γωνιά από το όχι και τόσο δημοφιλές Στυρονήσι.Στυρονήσι (Αγ. Ανδρέας) : Έχει καταγάλανα νερά προστατευμένο από όλους τους ανέμους και, ευτυχώς ή δυστυχώς, χωρίς παραλία. Πολύ θετικό είναι και το ότι είναι πολύ κοντά στο Μαραθώνα και τη Νέα Μάκρη. Μόλις 8 μίλια!
 
Νημποριός : Ίσως ο πιο κλασσικός προορισμός όσων ξεκινούν από Μαραθώνα για μια κοντινή βόλτα. Η αριστερή πλευρά της παραλίας είναι ίσως η πιο ωραία! Έχει και το ταβερνάκι!
 
Κάρυστος : Απλά υπέροχη! Δεν χρειάζεται συστάσεις!
 
Το νέο μας απόκτημα στο λιμανάκι της Ν. Μάκρης.Αλμυροπόταμος : Υπέροχα, για να κατέβεις απο το φουσκωτό, αλλά δεν μου άρεσε πολύ για ναυτικό κάμπινγκ!

Ο νότιος Ευβοϊκός, αν και στο χάρτη φαίνεται αρκετά κλειστός κόλπος, είναι πολύ απρόβλεπτος από πλευρας καιρου. Οι αποστάσεις είναι μικρές, όμως και η επικινδυνότητα μειώνεται σημαντικά με λίγη ναυτοσύνη, εμπειρία και σοβαρότητα! Ο δυσκολότερος καιρός, κατά τη γνώμη μου, είναι ο νοτιάς. Όχι τόσο λόγω των μεγάλων κυμάτων, όσο λόγω των αντικειμένων που επιπλέουν και σουρώνουν απ' όλο το Αιγαίο!

Ταβερνάκι πολύ ωραίo, που μπορώ να προτείνω, είναι της κυρα Ματίνας στα Στύρα, στο παλιό
λιμανάκι. Φρέσκο ψάρι και αίσθηση νησιού!

Όμορφη γωνιά στους Πεταλιούς. Πολύ καλός ο θαλασσομεζές στο ταβερνάκι της κυρα Ματίνας. Ρομαντισμός στην πίσω πλευρά των Πεταλιών.