Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ανεράδες στη λίμνη Πλαστήρα.

Ο Μπάμπης Κωνσταντάτος συνεχίζει την περιπλάνησή του στην ορεινή Ελλάδα και μας στέλνει, καθημερινώς, πληροφορίες για τα ενδιαφέροντα μέρη που επισκέπτεται με την τρελοcamperα του.

Ο φιλόξενος ξενώνας Ανεράδες στο Νεοχώρι της λίμνης Πλαστήρα. Κυριακή πρωί και όλη τη νύχτα ο ήχος της βροχής στη σκεπή της τρελοcamperaς ήταν το καλύτερο νανούρισμα. Ήθελα να βγω βόλτα με το ποδήλατο αλλά η βροχή συνέχιζε αρκετά δυνατή, έτσι πήραμε το δρόμο προς  Νεοχώρι για να απολαύσουμε καφέ κοντά σε τζάκι. Στην είσοδο του χωριού ξεχωρίσαμε ένα πέτρινο κτίσμα που η ταμπέλα έγραφε «ΑΝΕΡΑΔΕΣ». Ανεβήκαμε τα σκαλιά και βρεθήκαμε σε ένα πανέμορφο και φιλόξενο χώρο.

Η οικοδέσποινα, αν και ήταν πρωί, μας κέρασε γλυκό τραχανά πριν τον καφέ, και αυτό ήταν ό,τι καλύτερο μας συνέβη σήμερα. Καθίσαμε εκεί μέχρι το μεσημέρι και, για να πω την αλήθεια, ζηλέψαμε  εκείνους που κατέβηκαν από τα δωμάτια της μικρής αυτής ξενοδοχειακής μονάδας, που όλα βλέπουν στη λίμνη. Έτσι, για όποιον θέλει να προγραμματίσει μια εκδρομή κατά δω και αποζητά τη  ζεστή φιλοξενία, άριστη περιποίηση και μοναδική θέα, ας σημειώσει: ΑΝΕΡΑΔΕΣ, Νεοχώρι λίμνης Πλαστήρα, τηλ. 24410 93168 και 6977 747166 -  http://www.anerades.gr/