Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Σχόλια αναγνώστριας για το άρθρο σχετικώς με την Συνετ/κή Τράπεζα.

Γεια σου Σήφη,

Τυχαία διάβασα ένα άρθρο σου για την Δωδεκανήσου, όπου θέτεις κάποια ερωτήματα για τις δήθεν παράνομες χρηματοδοτήσεις από την τράπεζα http://www.ribandsea.com/main/index.php/waves/1393-titloi-telous-gia-tin-synetairistiki-trapeza-dodekanisou Πραγματικά εντυπωσιάστηκα για την ευκολία με την οποία ασπάστηκες τις απόψεις του Μαυρικάκη. Δεν σε ενημέρωσε ότι βγήκε δικαστική απόφαση με την οποία καταδικάστηκε ο Μαυρικάκης να αποζημιώσει την τράπεζα; Και τέλος πάντων, η κατάχρηση έγινε από τον υπάλληλο. Δεν είναι δίκαιο να φορτώνεται το σκάνδαλο, που έγινε υπαιτιότητι ενός υπαλλήλου, σε όλη την τράπεζα.

Σε διαβεβαιώνω ότι τουλάχιστον στην Κάσο, επί των ημερών μου, τα δάνεια δινόντουσαν με πολύ αυστηρά κριτήρια. Πολλοί, που δεν πληρούσαν τα κριτήρια και το αίτημά τους δεν ικανοποιήθηκε από την Δωδ/σου, την άλλη μέρα έπαιρναν δάνειο από άλλες τράπεζες.

Είναι δικαίωμά σου να επιλέγεις τι θα πιστέψεις. Ομως, σαν φίλη, θα ήθελα να ρωτούσες και άλλες απόψεις για ένα τόσο σημαντικό θέμα που επηρέασε όλα τα Δωδεκάνησα. Ελπίζω τουλάχιστον να δώσεις όλα τα στοιχεία στην δικαιοσύνη, όπως λες.

Ισαβέλλα Εμίρη

 

Απάντηση του "Rib and Sea".

Γεια σου Ισαβέλλα.

Κατ' αρχάς μη συγχέεις τον προηγούμενο υπάλληλο της Συνετ/κής στην Κάσο με σένα! Όπως είδες και άκουσες στο βίντεο, έγινε ειδική αναφορά στο όνομά σου και το πόσο σωστά λειτουργούσε το υποκατάστημα επί των ημερών σου. Είπε μάλιστα ο Μαυρικάκης μπροστά στην κάμερα ότι αν την εποχή εκείνη στο υποκατάστημα της Κάσου ήσουν εσύ, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Ουδείς Μαυρικάκης πάντως είναι σε θέση να με παραπλανήσει σαν δημοσιογράφο, να είσαι σίγουρη! Στο κάτω κάτω γνωρίζω το "who is who" του καθενός. Το ότι έγιναν ατασθαλίες στην τράπεζα αυτή είναι αδιαμφισβήτητο (γι' αυτό και την έκλεισε η Τράπεζα της Ελλάδος, άλλο τι βγήκε προς τα έξω) και δεν είναι τυχαίο ότι ο υπάλληλος, ο οποίος φέρεται να ενέχεται  στις παράνομες δανειοδοτήσεις που έγιναν εκείνη την εποχή, την κοπάνησε (κατά την λαϊκή έκφραση) στο εξωτερικό, ενώ υπήρχε εις βάρος του απόφαση για απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα! Στις παράνομες δανειοδοτήσεις όμως δεν ήταν βεβαίως μόνος του ο Λυριστής. Αποκλείεται να πιστέψω πως ό,τι έκανε το έκανε εν αγνοία κάποιων προϊσταμένων του. Μην τρελαθούμε δηλαδή κι' όλας!

Είναι επίσης γεγονός ότι κάποιοι στην Κάσο - για να μην αναφέρω κατοίκους και άλλων νησιών της Δωδεκανήσου όπου υπήρχαν υποκαταστήματα της τράπεζας αυτής - οι οποίοι "κόπτονται" τώρα για τη νομιμότητα και εκσφενδονίζουν εκ του ασφαλούς κατηγορίες ένθεν κακείθεν, απέκτησαν χρήματα από "άδηλους πόρους" και κυκλοφορούν με πανάκριβα αυτοκίνητα ενώ δεν έχουν κάποια επαγγελματική δραστηριότητα η οποία να επιτρέπει αυτόν τον πλουτισμό...

Μπορεί, όπως λες, ο Μαυρικάκης να καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό, η υπόθεση όμως, εξ όσων γνωρίζω, δεν έκλεισε και θα συνεχιστεί σε ανώτερο βαθμό. Είμαστε λοιπόν σε αναμονή. Να σου θυμίσω ότι υπάρχουν πάμπολλα παραδείγματα πολιτικών οι οποίοι είναι τεκμηριωμένα ένοχοι και αθωώθηκαν. Αν οι Δικαστές και οι δημοσιογράφοι εκτελούσαν το λειτούργημά τους σωστά δεν θα είχαμε φθάσει εδώ που φθάσαμε...

Να υποθέσω τέλος ότι με διαβάζεις ή απλώς είδες το άρθρο μου αυτό επειδή κάποιοι "γνωστοί-άγνωστοι" σου είπαν: δες τι γράφει πάλι ο Σήφης; Θα σου συνιστούσα λοιπόν να σερφάρεις πού και πού στο www.ribandsea.com για να δεις πώς ασκώ την δημοσιογραφία. Να μερικά άρθρα μου που αφορούν στην Κάσο και δεν τα βλέπεις δημοσιευμένα στον "Κασιώτη" γιατί λογοκρίνονται :

http://www.ribandsea.com/main/index.php/articles/819-2012-12-01-09-44-46

http://www.ribandsea.com/main/index.php/articles/848-2012-12-28-16-54-36

http://www.ribandsea.com/main/index.php/waves/1404-dimitri-erotokrite-giati-den-ginesai-pisteftos

http://www.ribandsea.com/main/index.php/waves/1286-kai-oi-omorfes-exoun-provlimata

http://www.ribandsea.com/main/index.php/waves/1403-teleiomo-den-exoun-ta-provlimata-sto-limani-tis-kasou

http://www.ribandsea.com/main/index.php/waves/1413-apantisi-tou-l-t-dod-sou-stin-kataggelia-gia-to-limani-kasou

Αυτά τα άρθρα μου, και άλλα πολλά που προβάλλουν την Κάσο και τις ομορφιές της, τα κάνουν όμως "γαργάρα" οι "γνωστοί-άγνωστοι"... Τους έμαθα πια τους Κασιώτες. Το κακό είναι ότι καταφέρνουν μερικές φορές να μολύνουν ακόμη και ανθρώπους που έχουν κρίση και μνήμη και αυτό βεβαίως είναι καταστροφικό για το νησί...

Φιλικά
Ιωσήφ Παπαδόπουλος

 

Ανταπάντηση της Ισαβέλλας Εμίρη.

Γεια σου Σήφη.

Τα λαμβάνει ο Νίκος τα μηνύματά σου και διαβάζουμε αυτά που μας ενδιαφέρουν. Οσο για την Δωδεκανήσου και τον λόγο για τον οποίο την έκλεισε η Τράπεζα της Ελλάδας, έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη και, ελπίζω, πως θα δούμε διάφορες αποκαλύψεις (όχι όμως προς την κατεύθυνση που λες). Και το λέω διότι έχω δουλέψει μέσα 7 χρόνια και κάτι θα άκουγα ή κάτι θα αντιλαμβανόμουνα.

Ισαβέλλα

 

Κι' εγώ βεβαίως δεν έμεινα απαθής. Πώς θα μπορούσα άλλωστε;

Ισαβέλλα μου, ευτυχώς (ή μήπως δυστυχώς γιατί έτσι είμαι πιο δυστυχισμένος;) είμαι λίγο πιο υποψιασμένος από όσο είσαι εσύ. Αυτά που συμβαίνουν πίσω από τις κουρτίνες δεν τα γνωρίζουν οι ακέραιοι άνθρωποι όπως είμαστε εσύ κι' εγώ. Αυτούς τους αφήνουν κατά κανόνα απ' έξω για να μην τους δημιουργούν προβλήματα. Γι' αυτό δεν άκουσες τίποτε κατά την διάρκεια των 7 ετών που εργάστηκες στην Τράπεζα. Και δεν ήθελες να ακούσεις - δεν ήταν η δουλειά σου άλλωστε αυτή - και δεν σε άφησαν να ακούσεις...

Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι αυτά που συνέβησαν στην Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου είναι πολύ πιο σοβαρά και χειρότερα από αυτά που άφησαν να βγουν στην επιφάνεια. Ο υπάλληλος που την κοπάνησε ήταν ένα μικρό μόνο κομμάτι του προβλήματος. Η κορυφή του παγόβουνου βρίσκεται πολύ πιο ψηλά από την καρέκλα ενός οποιουδήποτε απλού υπαλλήλου όπως ήταν ο Λυριστής. Αυτά που συμβαίνουν άλλωστε στην επιβλέπουσα Τράπεζα, την Τράπεζα της Ελλάδος δηλαδή, είναι πολύ πιο σοβαρά από αυτά που συμβαίνουν σε όλες τις άλλες τράπεζες μαζί. Και να ήταν και "Ελλάδος", να πάει στα κομμάτια. Είναι όμως;;;;;

Μην έχεις πάντως την ελπίδα πως η Δικαιοσύνη θα επιληφθεί του θέματος και θα βγει κάποιο πόρισμα. Αλλά και αν ακόμη βγάλουν για τα μάτια κάποιο πόρισμα, αυτό θα είναι τέτοιο που να μη θίγει τα "μεγάλα κεφάλια". Γι' αυτό έκλεισαν την Συνετ/κή με το πρόσχημα (τάχα μου) ότι παρήλθαν "άπρακτες οι τρεις προθεσμίες που είχαν δοθεί για την ανακεφαλαιοποίησή της, με γνώμονα την προστασία των καταθέσεων των πελατών της".

Είμαστε έξω από τις βρωμερές εξελίξεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε και αφελείς...

Χαίρομαι που διαβάζετε μερικά έστω από αυτά που σας στέλνω.

Ιωσήφ