Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Νίκος Παπαγγελής. Συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας με... ένα πόδι!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

nikos.papaggelis3Σοκαρίστηκα όταν τον είδα με το ένα του πόδι κομμένο επάνω στο ποδήλατό του να συμμετέχει στον ποδηλατικό αγώνα που πραγματοποιήθηκε σήμερα (11 Ιουνίου 2017) στο κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά. Ο Νίκος Παπαγγελής δεν σου αφήνει πάντως κανένα περιθώριο να τον λυπηθείς. Χαμογελάει και εξομολογείται τα όνειρα και τους στόχους του, που μεγάλωσαν, όπως λέει, από τότε που το οστεοσάρκωμα του στέρησε το αριστερό του πόδι.

"Σε δυο μήνες γίνομαι 18 ετών", λέει ο Νίκος, και συνεχίζει. "Θέλω να σπουδάσω γιατρός και να τελειώσω, ενώ παράλληλα θα συνεχίσω να τρέχω με το ποδήλατο και να παίρνω μέρος σε διεθνείς αγώνες. Σκοπός μου είναι να λάβω μέρος στους παρα-Ολυμπιακούς αγώνες του 2020. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν μου επιτρέπουν να παίρνω μέρος σε αγώνες επειδή φοβούνται μήπως προκαλέσω ατύχημα λόγω της κατάστασής μου. Στο εξωτερικό όμως δεν έχω τέτοιους αποκλεισμούς. Ευχαριστώ πάντως τον κ. Φωκά ο οποίος μου επέτρεψε να λάβω μέρος στον σημερινό αγώνα".

nikos.papaggelis2Ποιος καλύπτει τα έξοδα συμμετοχής σου στους διεθνείς αγώνες;

"Η Ομοσπονδία Ποδηλασίας α.μ.ε.α. Προϋπόθεση είναι να έχεις πάρει μια θέση, από την 1η μέχρι την 8η, σε Παγκόσμιο Κύπελλο, κάτι που κατάφερα τον περασμένο μήνα στην Ιταλία".

Ποιοι είναι οι προσεχείς αγώνες στους οποίους θα λάβεις μέρος;

"Στο τέλος αυτού του μήνα θα συμμετάσχω στον αγώνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα πραγματοποιηθεί στην Ολλανδία και στον αγώνα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στα τέλη Αυγούστου. Είμαι μέλος της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας α.μ.ε.α., τρέχω στα παγκόσμια πρωταθλήματα, αλλά στην Ελλάδα τρέχω δυστυχώς μόνο στα χρονόμετρα!".

nikos.papaggelis4Πώς είναι η ζωή σου γενικότερα;

"Κανένα πρόβλημα! Όπως ζούσα πριν, ζω και τώρα! Θα έλεγα μάλιστα ότι τώρα κάνω πιο πολλά πράγματα από αυτά που έκανα πριν! Έχω βάλει πολλούς στόχους και η καθημερινότητά μου είναι γεμάτη!".

Ακούστε όμως τι μου είπε σήμερα ο νέος αυτός με την μεγάλη καρδιά και τις εκπληκτικές ικανότητες.