Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Δώρησε την ακίνητη περιουσία του για να γίνει Κέντρο Υγείας και ο Δήμαρχος την έκανε γήπεδο!

Αγαπητέ Σήφη,

iatrio.armeniΤο 1998 δώρησα, στην τότε Κοινότητα Αρμένων-Ρεθύμνου, όλη την ακίνητη περιουσία που κληρονόμησα από τον καλό μου πατέρα Αριστείδη, ένα γνήσιο, παθιασμένο μέχρι τα βαθιά γεράματά του Αρμενιώτη, με σκοπό να ιδρυθεί, στη μνήμη του, ένα Κέντρο Υγείας στο χωριό μας.

Με την καθιέρωση του "Καποδίστρια" και μετά του "Καλλικράτη" (μεγάλου προδότη κατά τον  Παυσανία, όχι του αρχιτέκτονα), η δωρεά μου περιήλθε στη δικαιοδοσία του Δήμου Ρεθύμνου. Ο τότε Δήμαρχος κ. Αρχοντάκης αποδέχτηκε με ιδιαίτερη συγκίνηση και ικανοποίηση την δωρεά και ξεκίνησε την υλοποίησή της. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία στις 8.10.2002 κατατέθηκε στα θεμέλια η αναμνηστική πλάκα και την επομένη άρχισε η κατασκευή του κτιρίου.

Εν τω μεταξύ στις εκλογές που ακολούθησαν ο κύριος Αρχοντάκης δεν έλαβε μέρος (μετά 4 συνεχείς τετραετίες) και εξελέγη ο κ. Μαρινάκης. Έκτοτε αρχίζει η περιπέτεια για το Κέντρο Υγείας και συνεχίζεται με έκδηλη την περιφρόνηση του νυν δημάρχου προς την ευγενική και ανιδιοτελή προσφορά μου, χωρίς μέχρι σήμερα να διαφαίνεται διάθεση εκ μέρους του για λύση του προβλήματος. Αξιοσημείωτο είναι ὀτι ο Δήμαρχος κύριος Αρχοντάκης είχε εξασφαλισει το απαιτούμενο ποσό για την συνέχιση των εργασιών. Θλιβερό είναι το γεγονός ὀτι συνάδελφός μου ιατρός, εκπρόσωπος των Αρμένων στον Δήμο, συνέβαλε ώστε το συγκεκριμένο ποσό να διατεθεί για την κατασκευή... γηπέδου!

Έκτοτε το κτίριο παραμένει εκτεθιμένο στη φθορά του χρόνου και των καιρικών συνθηκών, προς δόξαν ενός δημάρχου που περιφρνεί τη δωρεά ενός φιλότιμου Έλληνα, Κρητικού πατριώτη.

Φιλικά

Ε.Α. Χριστουλάκης

Σχόλιο "Rib and Sea"

Αγαπητέ μου κ. Χριστουλάκη,

Φαίνεται πως, και στη δική σας περίπτωση, το δαιμόνιο της φυλής μας έκανε και πάλι αισθητή την παρουσία του. Επιτρέψτε μου όμως να ρωτήσω το εξής :

Δεν είχατε προβλέψει να υπάρχει όρος στο δωρητήριο έγγραφο ώστε στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί ο λόγος για τον οποίο παραχωρήσατε την ακίνητη περιουσία του πατέρα σας στον Δήμο Αρμένων Ρεθύμνου, η ακίνητη αυτή περιουσία να επιστρέψει σε σας; Στοιχειώδης ενέργεια, νομίζω, όταν έχει να κάνει κανείς με αναξιόπιστους δημοτικούς άρχοντες.

Με εκτίμηση

Ιωσήφ Παπαδόπουλος