Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Με τον Κώστα Θωκταρίδη στον "τοίχο" της Μακρονήσου.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Ο Κώστας Θωκταρίδης στην είσοδο της καταδυτικής σχολής του στο Λαύριο. Ο Κώστας Θωκταρίδης δεν θα μπορούσε παρά να αποτελεί πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση στον χώρο της εκπαίδευσης αυτοδυτών, αφού κι' ο ίδιος κατέχει περίοπτη θέση στον χώρο της αυτόνομης κατάδυσης. Ήθελα από καιρό να παρακολουθήσω από κοντά μια από τις καταδυτικές εξορμήσεις που κάνει με τους πελάτες του και η ευκαιρία δόθηκε χθες.

Είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω από το πρωί ολόκληρη την ιεροτελεστία της προετοιμασίας στο καταδυτικό κέντρο του Θωκταρίδη στο Λαύριο, το γέμισμα των φιαλών, την προετοιμασία και τη φόρτωση των σκαφών με όλο τον καταδυτικό εξοπλισμό των επιβαινόντων. Προορισμός η ανατολική πλευρά της Μακρονήσου και συγκεκριμένα το καταδυτικό πεδίο με την ονομασία "ο τοίχος", εξ αιτίας της ομοιότητας του βυθού με τον κάθετο βράχο που ορθώνεται από πάνω του στην ξηρά. Πενήντα πέντε συνολικά σημεία κατάδυσης διαθέτει η θαλάσσια περιοχή γύρω από την Μακρόνησο που, σε συνδυασμό με την διαύγεια της θάλασσας και τη μικρή απόσταση που την χωρίζει από το Λαύριο, έχει κάνει τον βυθό της ιδιαιτέρως δημοφιλή στους αυτοδύτες.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και ακούστε τι μου είπε ο Κώστας Θωκταρίδης για τη σχολή του, τα καταδυτικά πεδία, τις καταδύσεις και τον καταδυτικό τουρισμό που έχει αρχίσει, με αργά αλλά σταθερά βήματα, να κατακτά στη χώρα μας τη θέση που του αξίζει ανάμεσα στις υπόλοιπες μορφές εναλλακτικού τουρισμού.

PLANET BLUE

Κώστας Θωκταρίδης

Πρώην Εργοστάσιο ΒΕΛΠΕΞ

Λαύριο

http://www.planetblue.gr/content/

e mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλ. : 210 4180174 - 6972 992444