Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ξεμέλιασμα και παραγωγή βασιλικού πολτού από τον Δημ. Γκλαβά.

Μαθητής και εικονολήπτης ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Την πρώτη μου επαφή με την μελισσοκομία την είχα πριν από μερικές εβδομάδες, όταν συνόδευσα τον Νίκο Παλαιοκώστα στον τρύγο των κυψελών του σε κάποιο βουνό της Εύβοιας κοντά στο Προκόπι: http://www.ribandsea.com/main/index.php/face/1291-mathimata-melissokomias-stin-eyvoia-apo-ton-n-palaiokosta Είχα τότε αποσπάσει την υπόσχεσή του ότι το "μάθημα" θα ολοκληρωνόταν, λίγες ημέρες αργότερα, στη σύγχρονη μελισσοκομική μονάδα του φίλου και συνεργάτη του Δημήτρη Γκλαβά, σε ένα χωριό μερικά χιλιόμετρα έξω από την Πάτρα.

Αν κάποιος δεν έχει πάντως ασχοληθεί και δεν έχει δει από κοντά τον θαυμαστό κόσμο των μελισσών, είναι αδύνατον να κατανοήσει το εκπληκτικό αυτό προϊόν της πρωτογενούς παραγωγής που με τόση προσοχή συλλέγουν οι μελισσοκόμοι. Είναι αδύνατον να φανταστεί τον θαυμαστό κόσμο της κυψέλης αν δεν έχει δει τη μέλισσα να γεννιέται, να συλλέγει τη γύρι, να παράγει το μέλι και να αναπαράγεται. Είναι αδύνατον να καταλάβει γιατί ο βασιλικός πολτός κοστίζει τόσο ακριβά.

Δεν θα σας κουράσω άλλο. Δείτε το δεύτερο μέρος των μαθημάτων μελισσοκομίας που είχα την ευτυχία να παρακολουθήσω πριν από μερικές ημέρες στη σύγχρονη μονάδα "ΔΕΛΤΑ" Μελισσοκομική του Δημήτρη Γκλαβά στο Γομοστό Κάτω Αχαίας : http://www.anel.gr/el/apiculture/queens-bee-packages/8-delta-apiculture.html Τηλ. : 6944511577