Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Αποκόμματα προεκλογικών και μετεκλογικών σκέψεων.

iosifportrait2Εν όψει της νέας εκλογικής αναμέτρησης δεν θα ψηφίσω (πάλι) και δεν θα νομιμοποιήσω με την φήφο μου τη σφαγή μου από τους λύκους που φόρεσαν προβιά αμνού και ανέλαβαν να με προστατεύσουν, αποδεχόμενος συγχρόνως να καταβάλλω το τίμημα της ταμπέλλας που θα κρεμάσετε μερικοί από σας στον λαιμό μου ελαφρά τη καρδία. "Ατομίσταρος" που κρίνω χαλαρός εκ του ασφαλούς με χίλιους τόνους μαγκιά και ύφος τον... μαλάκα λαό που ψηφίζει", "γαμημένο νεκρό βάρος της ιστορίας", η πιο "ύπουλη αρρώστια του συστήματος", πιο "συστημικός κι' από το ίδιο το σύστημα" και άλλες εύηχες ταμπέλλες ων κου έστιν αριθμός.

Εντάξει λοιπόν, δεκτόν. Δεν θα μπω στη διαδικασία να αντικρούσω τους πιο πάνω χαρακτηρισμούς απευθυνόμενους εις μάτην σ' αυτούς που έχουν αυτιά για διακοσμητικό και μόνο λόγο. Είμαι ένα από όλα αυτά ή και όλα αυτά μαζί. Ικανοποιημένοι;

Πείτε μου όμως, εσείς που θα ψηφίσετε υπακούοντας σε έναν τρόπο εκλογής που χρησιμοποιεί σημαδεμένη τράπουλα, και με τον οποίον έχετε την ψευδαίσθηση ότι θα στείλετε στο Ευρωπαϊκό ή στο Ελληνικό Κυνοβούλιο αυτόν ή αυτούς που σας υποσχέθηκαν ότι θα σας εκπροσωπήσουν, πόσο στ' αλήθεια πιστεύετε ότι η όποια επιλογή σας δεν θα προωθήσει πάλι κάποιον ατομίσταρο, κάποιο γαμημένο νεκρό βάρος της ιστορίας, κάποια ύπουλη αρρώστια του συστήματος, κάποιον πιο συστημικό κι' από το ίδιο το σύστημα, που θα λαδώσει το αντεράκι του και θα στρογγυλοκαθίσει στην αραχνιασμένη καρέκλα του ίδιου ή του προκατόχου του; Πόσο στ' αλήθεια πιστεύετε ότι η επιλογή σας δεν θα προωθήσει (πάλι) κάποιον εντολοδόχο που θα βολέψει τους δικούς του και τους (αλλοδαπούς ή εγχώριους) εντολείς του και δεν θα μας ταλαιπωρήσει (sic!) για άλλα τέσσερα χρόνια;

provatoeklogeasΚαι μη μου πείτε ξανά εκείνο το μονότονο "μόνο από μέσα αλλάζεις το σύστημα" ή "μόνο με τα δικά τους όπλα μπορούμε να τους πολεμήσουμε" ή "μόνο μέσω των εκλογών μπορούμε να τιμωρήσουμε τους επίορκους και να αναδείξουμε άλλους άξιους να μας εκπροσωπήσουν", γιατί δεν θα με πείσετε. Η ιστορία, άλλωστε, δεν είναι με το μέρος σας αλλά με το μέρος αυτών που τη θυμούνται, τη μελετούν και παραδειγματίζονται από αυτήν. Κι' εγώ, ευτυχώς, δεν πάσχω από ιστορική αμνησία.

Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά, και είναι ανώφελο να προσπαθούμε να κρυφτούμε πίσω από το μικρό μας δάκτυλο, ότι η ανατροπή αυτής της θλιβερής κατάστασης δεν θα έρθει μέσω μιας εκλογικής διαδικασίας, την οποία το σύστημα επινόησε, και η οποία αναδεικνύει άξιους εκπροσώπους της βλακικής αγέλης και πρόθυμους οσφυοκάμπτες σε θέσεις εξουσίας. Δεν θα έρθει η ανατροπή από αυτούς οι οποίοι έφθασαν στην κορυφή του βουνού γλύφοντας, έρποντας και με τα κέρατά τους. Δεν θα έρθει η ανατροπή από αυτούς οι οποίοι συζητούν στο Κυνοβούλιο σε επίπεδο χαμαιτυπείου, αποσπώντας την προσοχή των αμήχανων ψηφοφόρων από τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα και τους ίδιους. Κάποιοι, άλλωστε, έχουν ήδη αποφασίσει από παλιά για μας, χωρίς εμάς, και έχουν κανονίσει να είναι κομμένη και ραμμένη η εκλογική διαδικασία στα μέτρα αυτών που "πρέπει" να κυβερνούν και όχι στα μέτρα αυτών που αξίζει να κυβερνούν.  

Η ανατροπή θα έρθει μόνο μέσα από την πλήρη κατεδάφιση του οικοδομήματος, που τόσα χρόνια έχουν κτίσει όλοι αυτοί οι χωρίς ικανότητες και ηθικούς φραγμούς πολιτικάντηδες και οι εγχώριοι και αλλοδαποί χορηγοί τους. Η ανατροπή θα έρθει μόνο μέσω της σύμπνοιας του κόσμου που ενωμένος θα τιμωρήσει αυτούς που τον πρόδωσαν και θα αναδείξει, μέσα από πραγματικές δημοκρατικές διαδικασίες, αυτούς οι οποίοι πράγματι είναι άξιοι να τον εκπροσωπήσουν. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Όσο οι Έλληνες είμαστε χωρισμένοι σε πατριώτες και προδότες, φασίστες και προοδευτικούς, Σωρραίους και μη, εβραιομασόνους και ελλάνιους αυτόχθονες ιθαγενείς (γιατί έτσι τουλάχιστον χαρακτηρίζουμε όσους δεν συμφωνούν μαζί μας και δεν μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε με επιχειρήματα), αυτή η κατάσταση θα διαιωνίζεται.   

Αν αυτά πιστεύετε ότι είναι αδύνατον να συμβούν, τότε γυρίστε πλευρό, συνεχίστε τον μακάριο ύπνο σας και κλειστείτε μεθαύριο στην κάλπη μαζί με τα όνειρά σας. Αν μάλιστα θέλετε, δημιουργείστε κι'εσείς ένα απόκομμα. Το σύστημα όχι μόνο σας το επιτρέπει, αλλά σας προτρέπει να το κάνετε γιατί το "διαίρει και βασίλευε" το εκτρέφει και το γιγαντώνει! Μη μου μιλήσει όμως πια κανείς για επανάσταση, εντάξει;

Ξέρετε πού κατέληξα τελικώς μετά από όλα αυτά; Ότι φλούφληδες (για να μην πω κάτι άλλο) και παλληκάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια.

Ιωσήφ Παπαδόπουλος
Μελαμψός αμνός (μαύρο πρόβατο, για όσους δεν κατάλαβαν).