Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Η λογοκρισία καλά κρατεί, εν έτει 2019 μ.Χ., ακόμη και στα ραδιοκύματα του διαδικτύου!

Γράφει ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

lefterisrinosΧθες το βράδυ είχα σε ετοιμότητα την διαδικτυακή συχνότητα του web radio Albedo 14 και περίμενα την έναρξη της συνέντευξης που έδωσε ο Λευτέρης Ρήνος στον Γιώργο Ελιά. Θέμα της; Η Τράπεζα της Ανατολής, η εξαπάτηση των μετόχων της από την Εθνική, αλλά και οι δικαστικοί αγώνες κάποιων εξ αυτών προκειμένου να ρευστοποιήσουν τις μετοχές που έχουν στα χέρια τους. Ήταν ενδεχόμενο στη συζήτηση να "παίξει" και το όνομα του Αρτέμη Σώρρα, ο οποίος επένδυσε πολλά στον επικοινωνιακό του αγώνα για να πείσει το ακροατήριό του ότι τα δισεκατομμύριά του προέρχονται ΚΑΙ από τις μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής.

Υπενθυμίζω ότι την Πέμπτη 18 Απριλίου, στη συχνότητα του Albedo 14, ο Γιώργος Ελιάς είχε βγάλει τη δική μου συνέντευξη με θέμα "το παρασκήνιο της δημοσιογραφίας" https://www.ribandsea.com/face/3999-synentefksi-tou-iosif-papadopoulou-ston-giorgo-elia-kai-sto-radio-albedo-14-gia-ta-adyta-tis-dimosiografias.html Ήταν τότε που ο ιδιοκτήτης του Albedo Γιώργος Καρποδίνης, ενώ δεν με γνώριζε, ακούγοντας από τον Γιώργο Ελιά τις θαλασσινές περγαμηνές μου, ζήτησε επιμόνως να του δώσει το τηλέφωνό μου για να επικοινωνήσει μαζί μου για μια συνεργασία που ήθελε να μου προτείνει, όπως είπε, στον χώρο της θάλασσας. Ο Ελιάς του έδωσε το τηλέφωνό μου αλλά ο Καρποδίνης ουδέποτε επικοινώνησε μαζί μου μέχρι σήμερα. Ευτυχώς, όπως θα εξηγήσω πιο κάτω, γιατί μετά από αυτό που συνέβη χθες το βράδυ, θα έμπαινα στη δύσκολη θέση να του κλείσω το τηλέφωνο!

giorgoseliasΗ έναρξη της συνέντευξης του Λευτέρη Ρήνου καθυστερούσε κι' εγώ είχα ήδη αρχίσει να ψυλλιάζομαι τι είχε συμβεί. Ο Γιώργος Ελιάς λογομαχούσε on air, σε ήπιους σχετικώς τόνους, με τον ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού Γιώργο Καρποδίνη ζητώντας ο μεν πρώτος να βγει η συνέντευξη στον αέρα, ο δε δεύτερος να μη βγει! Ήταν φανερή μάλιστα η αγωνιώδης προσπάθεια του Καρποδίνη να δικαιολογήσει την προφανή λογοκρισία του Ρήνου και να την χρωματίσει με "ηρωϊσμό" του τύπου "θέλω να σε προστατεύσω Γιώργο μου γιατί είμαι πολλά χρόνια στο κουρμπέτι και γνωρίζω τι παίζει", με τον Ελιά να ωρύεται πως η εκπομπή του έχει σχέση με τα ιστορικά ντοκουμέντα και δεν έχει καμία σχέση με αυτούς που συμπαθεί ή αντιπαθεί για τους δικούς του λόγους ο ιδιοκτήτης του Albedo.

Στην πραγματικότητα αυτή η περίεργη "επιφυλακτικότητα" του Καρποδίνη άρχισε με τη δική μου συνέντευξη,
μολονότι εγώ δεν αναφέρθηκα καθόλου στον Σώρρα και τους πυροβολημένους οπαδούς του. Αυτή η "επιφυλακτικότητα" πάντως δεν εκδηλώθηκε πριν ή κατά την διάρκεια της συνέντευξής μου, μολονότι κάποια κυρία, προφανώς Σωρραία, είχε εκδηλωθεί στο chat του σταθμού φέροντας, όπως ήταν φανερό, τον ιδιοκτήτη του Albedo σε αμηχανία.

karpodinisΦαίνεται λοιπόν ότι στο άκουσμα του Σωρρομάχου Λευτέρη Ρήνου το γλυκό ήρθε και έδεσε. Οι πιέσεις προς τον Γιώργο Καρποδίνη, προφανώς από πηγές προσκείμενες στον έγκλειστο απατεώνα, απέδωσαν καρπούς αναγκάζοντας τον ιδιοκτήτη του Albedo να λογοκρίνει τελικώς την συνέντευξη του Ρήνου και να φέρει σε δύσκολη θέση τον Γιώργο Ελιά ο οποίος, παρ' όλη την ήπια αντίδρασή του, έδειξε φανερά ενοχλημένος δηλώνοντας, εν τέλει, τον τερματισμό της συνεργασίας του με τον διαδικτυακό ραδιοσταθμό Albedo 14.

O tempora o mores, λοιπόν, και στα μέσα μαζικής εξαπάτησης του διαδικτύου. Αυτό που με προβληματίζει είναι το γεγονός ότι "σταγονίδια" του κοντού Πατρινού "τριλιόνη" έχουν εισχωρήσει στο διαδίκτυο βάζοντας τους δικούς τους όρους ακόμη και στην ενημέρωση!