Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Πιο ανεξάρτητος δεν γίνεται!

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

hooligansν. 4603/2019

«Άρθρο 1 -  Σύσταση Επιτροπής  Επαγγελματικού Αθλητισμού
 1. Συνιστάται νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.)» που εποπτεύεται από τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού.
…………….

Άρθρο 6 -   Άσκηση καθηκόντων  μελών Δ.Σ.

1. Κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ε.Α.:

(α) απολαμβάνουν πλήρους προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας,
(β) δεν ζητούν ούτε λαμβάνουν δεσμευτικές οδηγίες από κυβερνητικά ή διοικητικά όργανα, ούτε από οποιοδήποτε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο, δημόσιου ή ιδιωτικού δικαίου,
(γ) υποχρεούνται να τηρούν πιστά το Σύνταγμα και την κείμενη νομοθεσία, καθώς και να ενεργούν με ευθύτητα, ευσυνειδησία και απόλυτη αμεροληψία».

Η Επιτροπή, λοιπόν, απεφάσισε να εισηγηθεί στον αθλητικό  δικαστή τον υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης, επειδή οι μεγαλομέτοχοί τους είχαν κάνει κάτι αλλαξοκωλιές.  

Πρώτος βγήκε ο αρμόδιος για τον αθλητισμό υπουργός Αυγενάκης, για να πει ότι δεν είναι δυνατόν να υποβιβάζονται ιστορικές ομάδες χωρίς απόλυτη τεκμηρίωση.

Ακολούθησε ο Ζαγοράκης που είπε, ότι αν υποβιβασθεί ο ΠΑΟΚ, δεν θα μπορεί να συνευρίσκεται με τόσους και τόσους στη ΝΔ. Σου άρεσε ρε Θοδωρή η συνεύρεση τόσον καιρό; Ο Κούλης εθίγη και τον διέγραψε από το κώμα, αλλά αμέσως μετά έφερε τροπολογία, με την οποία καταργείται ο υποβιβασμός ως πειθαρχική ποινή, ώστε να μη φύγει ο Ζαγοράκης, αλλά να τον έχει διώξει.  

Όχι παίζουμε! Διότι είναι μεγάλο το πωλητικό κόστος να υποβιβάζεις τον ΠΑΟΚ ή τον ΟΣΦΠ ή.. ή… και να δέχεσαι την μήνιν των χουλιγκάνων. Άλλωστε, ο νόμος ορίζει ότι  τα μέλη της ΕΕΑ δεν δέχονται «δεσμευτικές οδηγίες», όπερ σημαίνει ότι μπορούν να δέχονται μη δεσμευτικές οδηγίες.  

Η ΕΕΑ, λοιπόν, δεν δέχεται οδηγίες από κανέναν, εκτός  από την εκτελεστική δια της νομοθετικής εξουσίας. Και τούτο, δια να αποφευχθεί νέος διχασμός και να συνεχίσει η κοινωνία αδιατάρακτη την πορεία προς την ομόνοια στις κερκίδες και στους πέριξ των γηπέδων δρόμους.

Πάντως, οι αγορές ουδόλως επηρεάσθηκαν από την εισήγηση της ΕΕΑ και έσπευσαν να μας δανείσουν € 15 δισ., μολονότι δεν τα έχουμε ανάγκη, ενώ ο σεισμολόγος κ. Παπαδόπουλος δήλωσε, ότι το 2001 άρχισε προσεισμικός έλεγχος των 80.000 δημοσίων κτηρίων και μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί 20.000. Δηλαδή ο έλεγχος θα έχει ολοκληρωθεί το 2100. Μέχρι τότε θα έχει γίνει πρωταθλητής και ο Αστέρας Τρίπολης ή ο Παναιτωλικός. Αρκεί να τον έχει αγοράσει ο Μαρινάκης ή ο Σαββίδης.