Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Πιο κανονικά δεν γίνεται!

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

mpagaziera[συνιστάται εκθύμως η ανάγνωση του βιβλίου «Η ψυχολογία του μαλάκα»]
[http://rodorama.blogspot.com/2014/08/blog-post_52.html?m=0]

Πληροφορήθηκα και εγώ, ότι από 07.07.2019 επανήλθαμε στην κανονικότητα.

Τί πιο κανονικό από το να εκλέγουμε μία γυναίκα στον θώκο του ΠτΔ και το πρώτο προσόν της που διατυμπανίζεται να είναι ότι τυγχάνει θυγάτηρ του αειμνήστου αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Νίκου Σακελλαρόπουλου, ο οποίος μετείχε της σύνθεσης του Ειδικού Δικαστηρίου που δίκασε τον Ανδρέα Παπανδρέου. Μην πάει το μυαλό σας ότι εισήλθε στον δικαστικό κλάδο ελέω και μπαμπά. Όχι! Αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα. Άσε που θα έχει η χώρα για πρώτη φορά και πρώτο σύντροφο.
      
Τί πιο κανονικό από την άλλη να λέει ο Βελόπουλος ότι δεν είναι δυνατόν να έχουμε ΠτΔ που δεν μπορεί να εισέλθει στο Άγιον Όρος.

Τί πιο κανονικό από την αναφορά-διαμαρτυρία τού Πολάκη στη Βουλή για την προαγωγή υπαλλήλου στα ΕΛΤΑ κατά παράβαση των αρχών της αξιοκρατίας.

Τί  πιο κανονικό από το να διαβάζεις ότι συνεδριάζουν οι Big4 και να αναζητείς τον 4ο όντας σίγουρος ότι οι 3 πρώτοι είναι ο Τραμπ, ο Πούτιν και ο Σι Τσιπίνγκ, αλλά μετά να συνειδητοποιείς ότι πρόκειται για τους Αλαφούζο, Σαββίδη, Μαρινάκη, Μελισσανίδη, κάτι σαν το προ 50ετίας ΠΟΚ.

Τί πιο κανονικό από το να αποκαλεί Ρώσο τον Σαββίδη ο Μαρινάκης.

Τί πιο κανονικό από το να προτείνει ο Γιάνης για ΠτΔ τη Μάγδα Φύσσα και εκείνη να υπερθεματίζει σε κανονικότητα λέγοντας ότι δεν τη ρώτησαν πριν την προτείνουν. Διότι προφανώς διαθέτει όλα τα προς τούτο προσόντα, αλλά εκείνη δεν είπε το «ναι», για να τολμήσει κάποιος να την προτείνει.

Τί πιο κανονικό από την εκτίναξη του δημόσιου χρέους στα € 380 δισ. μετά από 10 μνημονιακά χρόνια λιτότητας και ένα PSI, χωρίς μεταρρυθμίσεις, με αύξηση των δημόσιων οργανισμών, της γραφειοκρατίας, του αριθμού των μετακλητών και του πρωτογενούς  πλεονάσματος, αλλά και διαρκούς εξωτερικού δανεισμού χάρη στις αλλεπάλληλες αναβαθμίσεις μας από τους οίκους ανοχής.   

Τί πιο κανονικό από το να διορίζεται η Γιάννα Πρόεδρος της Επιτροπής για τον εορτασμό της διακοσιοστής επετείου τής Επανάστασης του ΄21, ώστε να μπορεί να φωτογραφίζεται δίπλα σε κάτι αγριόφατσες τύπου Κολοκοτρώνη, Καραϊσκάκη, Νικηταρά, Ανδρούτσου, Παπαφλέσσα. Άντε και της Μπουμπουλίνας.

Τί πιο κανονικό από τον βομβαρδισμό μας με την πρωθυπουργική οικογενειακή ευτυχία που, μετά από χρόνια διάστασης,  ξεπήδησε μόλις ο Κούλης ανέλαβε Πρόεδρος της ΝΔ μετά από τη  γνωστή  πρώτη αποτυχημένη ψηφοφορία, επειδή τα μηχανήματα δεν γούσταραν Βαγγέλα.    

Τί πιο κανονικό από το να διαμαρτύρεται η ΑΔΕΔΥ, επειδή εξομοιώνονται τα πτυχία των Κολεγίων με τα πτυχία των ΑΕΙ, όχι διότι δεν είναι δυνατόν να έχουν τα ίδια προσόντα οι μεν και οι δε πτυχιούχοι, αλλά διότι με την εξίσωση αποκτούν και οι πτυχιούχοι των Κολεγίων δικαίωμα διορισμού στο Δημόσιο. Καθότι είναι γνωστόν ότι όλοι ανεξαιρέτως όσοι υπηρετούν στο [και όχι το] Δημόσιο διαθέτουν αξιόλογα προσόντα.   

Τί πιο κανονικό από το να αποκαλεί ο Παφίλης στη Βουλή το σημερινό πολίτευμα «Δικτατορία της Αστικής Τάξης» και να μην του υπενθυμίζει κανείς τα πεπραγμένα της «Δικτατορίας του Προλεταριάτου» ή να εξαίρει τον ρόλο της απληστίας και του ατομισμού του ανθρώπου  υφ’ οιοδήποτε καθεστώς.  

Τί πιο κανονικό από το να αρθρογραφεί κατά τής Εισαγγελέως τής δίκης της ΧΑ ο γνωστός καθηγητής Ν. Αλιβιζάτος, ο οποίος είχε καταθέσει και ως μάρτυς κατηγορίας στην εν λόγω υπόθεση, εξ ου και ενομιμοποιείτο να κατακεραυνώσει την εισαγγελέα, ώστε να έχουν γνώση  οι δικαστές,  αφού προηγουμένως και προ 25ετίας είχε πρωταγωνιστήσει στη διατήρηση στον καθηγητικό θώκο του άλλου εθνομηδενιστή Α. Λιάκου γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις ακυρωτικές αποφάσεις του ΣτΕ.*  

Τί πιο κανονικό όλων, όμως, το να αποτελεί είδηση αναμεταδιδόμενη επί διήμερον από τα ΜΜΕ, ότι ο Αρχηγός  τής ΕΛ.ΑΣ. διέταξε, να αντικατασταθούν οι στολές τών αστυνομικών, οι οποίες καταστράφηκαν κατά την επιχείρηση επανανακατάληψης της οδού Ματρόζου.

*http://deltio11.blogspot.com/2010/01/blog-post_18.html