Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Στη χώρα του Σώρρα No2

http://makpress.blogspot.com/2016/09/blog-post_628.html

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

tromokratesΔιαβάζω ότι διάφορες ΔΟΥ ταλαιπωρούνται από χιλιάδες ανεγκέφαλους που θέλουν να εξοφλήσουν τα χρέη τους από τα διαθέσιμα του άρτι συλληφθέντος Σώρρα. Και αναλίσκονται χιλιάδες ανθρωποωρών, για να δοθούν από τους εφοριακούς αρνητικές απαντήσεις στους ανεγκέφαλους, για να εκδοθούν στη συνέχεια απορριπτικές  αποφάσεις της ΑΑΔΕ στις ενδικοφανείς προσφυγές, με τις οποίες προσβάλλουν οι ανεγκέφαλοι τις αρνητικές απαντήσεις των ΔΟΥ κ.ο.κ.  

Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβει κανείς επί τέλους ότι ο Αρτέμης δεν έχει μία; Αν είχε, δεν θα είχε φροντίσει να αγοράσει μία ποδοσφαιρική ομάδα; Και ένα κανάλι;  Ένα ραδιόφωνο; Μία εφημερίδα;  Να βγαίνει να τα βάζει με όλο το πωλητικό κατεστημένο και να μην αντιδρά κανείς; Έστω, να κάνει μια φιλανθρωπία ρε αδερφέ!  

http://makpress.blogspot.com/2017/01/soros-sorras.html

Και μέσα στην αναμπουμπούλα με το Σκουπιαδονικό* μού λέει ο Κ. Βαξεβάνης ότι «Πατριώτης  είναι αυτός ο οποίος θέλει μια κοινωνία που να προστατεύει τους αδύναμους, μια πατρίδα που να δίνει δουλειά σε όλους για να ζουν με αξιοπρέπεια» [Documento 17.06.2018]. Έτσι εξηγείται που το ΕΚΑΣ μειώνεται σε € 12/μήνα για το 2019 και μηδενίζεται το 2020. Για την προστασία των αδύναμων.

Προφανώς ο κ. Βαξεβάνης αισθάνθηκε την ανάγκη να με ενημερώσει ότι δεν είναι τα σύνορα που πρέπει να φυλάττω, ούτε η γλώσσα μου που πρέπει να διαφυλάττω, ούτε οι παραδόσεις μου που πρέπει να προφυλάττω για να τις μεταλαμπαδεύω στους απογόνους μου.

Και τούτο συνέβη την ώρα που άκουγα τον πρωθυπουργό τής Βόρειας Μακεδονίας να μιλάει μια ακαταλαβίστικη γλώσσα που την ονομάσαμε μακεδονική και να κλασαυχενίζεται με την μακεδονική ταυτότητα που του χάρισε ο κοντός χωρίς γραβάτα παραπέμποντας και σε Αριστοτέλη. Ενώπιον πλειάδος βουλευτών της Δυτικής Μακεδονίας, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας που χειροκροτούσαν εν εξάλλω από ενθουσιασμό για την υπογραφή μίας συμφωνίας εφάμιλλης εκείνης της Λονδίνου-Ζυρίχης μεταξύ της Δημοκρατίας της Δυτικής-Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.       

Ας διαβάσουμε ολίγον Παπαθεμελή http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=437358 υπό τον τίτλο της γνωστής ρήσης του αριστερού Μπρεχτ: «΄Οταν το άδικο γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται καθήκον».

Κι’ ας θυμηθούμε τον Μακάριο, αυτόν τον … τραγόπαπα που είχε πει: ας διχοτομήσουν την Κύπρο, ας την κατακτήσουν ολόκληρη. ΟΧΙ με την υπογραφή μας.

Κάτι τέτοιο είχε πει και ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες επί το λακωνικότερον λόγω παιδείας. Αλλά οι αριστεροφασίστες γνωρίζουν μόνο την ψησταριά τού Λεωνίδα στα Καμίνια. Άντε και τον έμπορο ψησταριών στην Ιερά οδό και Πειραιώς γωνία.

Και κάτι τελευταίο: είναι τυχαίο που υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών έχουν ταχθεί αναφανδόν όσοι είχαν ταχθεί υπέρ του Σχεδίου Ανάν;         

*Δική μου παράφραση του όρου «Σκοπιαδονικό», η πατρότης τού οποίου ανήκει στον δημοσιογράφο Γεώργιο Χουδαλάκη.

Υ.Γ. Και κάτι για τον πατριωτισμό τού Γιωργάκη, τον οποίον υπηρετούσε ο Βαξεβάνης, πριν προσδεθεί στο άρμα του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως και τόσοι άλλοι ΟΦΑτζήδες.

https://parallhlografos.wordpress.com/2010/03/09/%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%86%CF%8D%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1/