Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Μπαρμπαρούσης και απεργία πείνας.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

kareklaΑκούω από προχθές ότι ο Μπαρμπαρούσης συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου για παράβαση των άρθρων 134 και 135 του Ποινικού Κώδικα [εσχάτη προδοσία]. Από την άλλη ακούω ότι έπεσε άγριο κυνηγητό για να συλληφθεί ο Μπαρμπαρούσης, αλλά και ότι ο Μπαρμπαρούσης κρύβεται και είναι ασύλληπτος.  

Και τούτο, επειδή από βήματος της Βουλής προέτρεψε ο εν λόγω βουλευτής της Χ.Α. το στράτευμα να συλλάβει ΠτΔ, πρωθυπουργό και ΥπΕξ, ώστε να αποτραπεί το ανοσιούργημα της παράδοσης στους Σκοπιανούς τού ονόματος της Μακεδονίας.

Το όλο επεισόδιο προκαλεί ερωτηματικά, στα οποία σκέφτηκα να δώσω μερικές απαντήσεις, επειδή άκουσα ακόμη και καθηγητές Πανεπιστημίου να λένε ασυναρτησίες. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, από το Σύνταγμα:

« Άρθρο 61 – 1….

2.Ο βουλευτής διώκεται μόνο για συκοφαντική δυσφήμηση, κατά το νόμο, ύστερα από άδεια της Βουλής…

Άρθρο 62

1. Οσο διαρκεί η βουλευτική περίοδος ο βουλευτής δεν διώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με άλλο τρόπο περιορίζεται χωρίς άδεια του Σώματος. Δεν απαιτείται άδεια για τα αυτόφωρα κακουργήματα.»

Άρα, αν ο εν λόγω διέπραξε το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας με την ομιλία του στη Βουλή, ορθώς διώκεται και επιδιώκεται ή πραγματοποιήθηκε η άνευ αδείας της Βουλής σύλληψή του, αφού κατελήφθη διαπράττων το αδίκημα επ’ αυτοφώρω [εντός της ίδιας ημέρας και της επομένης]. Για την ακρίβεια η δίωξη αφορά στο κακούργημα των προπαρασκευαστικών εργασιών προς διάπραξη εσχάτης προδοσίας. Και έτσι είναι, αφού και η παραμικρή δημόσια προτροπή για κατάλυση του πολιτεύματος συνιστά κατά νόμον  προπαρασκευαστική πράξη εσχάτης προδοσίας.

«Ποινικός Κώδιξ - Προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας.

Αρθρο 135.

1. Όποιος δημόσια ή με την διάδοση εγγράφων, εικόνων ή παραστάσεων προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στο να  επιχειρήσουν πράξεις από εκείνες που αναφέρονται στο άρθρο 134 τιμωρείται με Κάθειρξη.»

Από την άλλη, αν και όταν φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο, να μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και αυτή η διάταξη του ΠΚ, η οποία μου επιτρέπει να πιστεύω ότι ο Μπαρμπαρούσης θα αθωωθεί:

«΄Αρθρο 43   

1. Όποιος επιχείρησε να εκτελέσει κακούργημα ή πλημμέλημα με μέσο ή κατά αντικειμένου τέτοιας φύσης, ώστε να αποβαίνει απολύτως αδύνατη η τέλεση των εγκλημάτων αυτών τιμωρείται με την ποινή του άρθρου 83 μειωμένη στο μισό.

2. Όποιος επιχείρησε τέτοια απρόσφορη απόπειρα από ευήθεια παραμένει ατιμώρητος».

Πάντως, είμαι βέβαιος ότι ευθύς ως συλληφθεί και προφυλακισθεί, ο Μπαρμπαρούσης θα κάνει απεργίας πείνας, οπότε ο Ν. Φίλης θα αναφωνήσει: «Σημασία έχει ότι κινδυνεύει να χαθεί μια ζωή από απεργία πείνας». Ακριβώς όπως ανέκραξε για τον κατά συρροήν δολοφόνο Κουφοντίνα...  

Κατά τα λοιπά η Δημοκρατία μας απεδείχθη για μία ακόμη φορά  θωρακισμένη έναντι πάσης επιβουλής για την κατάλυσή της. Τί σημασία έχει αν η λαοπρόβλητη κυβέρνηση αποδεκατίζει τον λαό της με Μνημόνια, αν υποδέχεται χιλιάδες λαθρομετανάστες και μοιράζει ελληνικές ιθαγένειες, αν παραδίδει το όνομα της Μακεδονίας κ.ο.κ. Κυρίως, όμως, η Δημοκρατία μας απεδείχθη πανίσχυρη, αφού επιτρέπει σε κάθε κυβέρνηση να λέει ελευθέρως και ανερυθριάστως στην αντιπολίτευση: «Γιατί διαμαρτύρεσθε; Εγώ κάνω ό,τι κάνατε και σεις. Τί σημασία έχει αν διαφωνούσα, τότε που τα κάνατε εσείς και υποσχέθηκα ότι θα κάνω τα αντίθετα από όσα κάνατε εσείς;». Αυτή, άλλωστε, δεν είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας; Να διακηρύσσεις ότι είσαι ψεύτης, υποκριτής, ξετσίπωτος, δούλος, να διαλύεις το σύμπαν και να μη φοβάσαι ούτε τις εκλογές. Αφ’ ενός διότι ελάχιστοι καταλαβαίνουν τί συμβαίνει γύρω μας, αφ’ ετέρου διότι τα ΜΜΕ και τα υπερατλαντικά αφεντικά μας έχουν τον τρόπο να επιλέγουν πριν από εμάς για εμάς τους πιο καλούς λακέδες. Προ πάντων δε επειδή το πωλητικό μας σύστημα είναι έτσι στημένο, ώστε να μην έχεις σοβαρές επιλογές για τις επόμενες εκλογές.

Δυστυχώς, στις γνήσιες Δημοκρατίες της Μπανανίας επικρατεί αυτό που είχε πει ο Μεγάλος: «Οι πρωθυπουργοί πάνε σπίτι τους και όχι στη φυλακή».