Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Νομενκλατούρα και Νεποτισμός στην Ελλάδα της κρίσης και των ανέργων.

Πηγή : http://www.onalert.gr/stories/nomenklatoura-kai-nepotismos-stin-ellada-tis-krisis

Του Κων. Φράγκου (Υπ/γος ε.α. Αναλυτής Αμυντ. Θεμάτων Συγγραφέας – DEA Σορβόννης στα Αμυντικά).

Οι Έλληνες πληρώνουν τα λάθη ενός ολόκληρου πολιτικού συστήματος και όχι μίας ή δύο κυβερνήσεων Ζαν-Κλων-Γιούνκερ. Ενός πολιτικού συστήματος που, επ’ ουδενί, δείχνει ότι αντιλαμβάνεται το οξύ πρόβλημα και δεν δέχεται ν’ αλλάξει.

Ο Ελληνικός κρατικός μηχανισμός κινείται με βάση δύο κανόνες «αξιοκρατίας» και υπηρέτησης των συμφερόντων της Χώρας. Ο πρώτος είναι η νομενκλατούρα (nomenclatura) δηλ. ο κατάλογος κομματικών προσώπων, βασικά αθυρμάτων, από τον οποίο επιλέγονται αυτοί που θα καταλάβουν τους θώκους, ανεξαρτήτως προσόντων, ήθους και ικανοτήτων.

Η nomenclatura απετέλεσε και αποτελεί χαρακτηριστικό απολυταρχικών καθεστώτων, κανόνας στη Σοβιετική Ένωση, όπως επίσης στην διεφθαρμένη και ανίκανη πολιτική εξουσία της Ελλάδας. Η βασική αιτία της η χρεοκοπία του τόπου.

Ο δεύτερος, χρυσός κανών, είναι η οικογενειοκρατία ή Νεποτισμός (Nepotisme) που ανθεί στην Ελλάδα προκλητικά χωρίς καμμία σύγκριση με άλλη Ευρωπαϊκή και … Κεντροαφρικανική χώρα. Η δεύτερη αιτία διάλυσης της χώρας.

Αν ψάξουμε σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο θα βρούμε  τουλάχιστον 50 γόνους οικογενειών που το μοναδικό τους προσόν είναι το όνομα. Οι περισσότεροι είναι μηδέποτε εργασθέντες (όπως πχ. οι τρεις πρωθυπουργοί Κ. Καραμανλής, Γ. Παπανδρέου, Αντ. Σαμαράς). Μήπως ένας άλλος «γόνος», ο πολύς κ. Θ. Πάγκαλος, έχει εργασθεί ποτέ; Πάντοτε κρατικοδίαιτος.

Ο αείμνηστος ιδρυτής της Δυναστείας των Παπανδρέου Γεώργιος Παπανδρέου ο Α΄, ο επονομαζόμενος, ανεξήγητα, Γέρος της Δημοκρατίας, είχε ονομάσει τους απογόνους «αχθοφόρους μεγάλων ονομάτων» χωρίς να ξέρει τι τον περιμένει οικογενειακά. Οι προαναφερθέντες τ. Πρωθυπουργοί νομίζω ότι δεν περιλαμβάνονται στον ορισμό γιατί ουδείς των προγόνων τους υπήρξε μεγάλο όνομα. Μιλάμε απλά για επιβήτορες της εξουσίας ζημιώσαντες τη Χώρα τα μάλα. Δεν προσθέτω έτερα. Απλά αναφέρω και καλώ οποιονδήποτε να με διαψεύσει ότι στην «καθυστερημένη» Τουρκία ΟΥΔΕΙΣ, επαναλαμβάνω ΟΥΔΕΙΣ, από την εποχή του Μεγάλου Κεμάλ υπήρξε κληρονόμος ονόματος. Ο υιός του υπ’ αριθμόν 2 του καθεστώτος Ισμέτ Ινόκου πολιτεύτηκε κάπου στη δεκαετία του 50, απέτυχε και αποσύρθηκε. Αν ήταν ένδοξος Έλλην θα είχε διορισθεί πρόεδρος στα ΕΛΤΑ, τα ΕΛΠΕ ή θα διοριζόταν εκπρόσωπος της χώρας στη Διεθνή Τράπεζα, όπως ο Παπουτσής.

Ανάμεσα, λοιπόν, στις συμπληγάδες πέτρες των αθλίων και ανεπαρκών Νομενκλατουρίων και των οικογενειοκρατών συνθλίβεται η Ελληνική Κοινωνία, οι πολίτες, οι νέοι που προσδοκούν κάποιο αύριο, οι φορολογούμενοι. Οι προνομιούχοι των δύο κατηγοριών συνήθως διαφεύγουν της φορολογίας και επί πλέον, κλέπτουν ασυστόλως το Δημόσιο. Ο λαός αποκαλείται από τις δύο παραπάνω σπείρες κυρίαρχος, κορυφαίος πολίτης, Λαοθάλασσα, κ.λ.π. προεκλογικά. Μετά αποκαλείται πλέμπα, αποπροσανατολισμένη μάζα, πόπολο, εσμός κ.α. Αν θα είμαστε στη Γαλλία θα μας ονόμαζαν και «φαφούτηδες», όπως αποκάλεσε τους φτωχούς Γάλλους αυτό το πολιτικό πόμολο, τύπου Σημιτάκου, που λέγεται Ολάντ.

Στην Ελλάδα υπάρχει και μια άλλη τάξη του έχει στις ρίζες της στις δύο πρώτες: τα λαμόγια. Η λέξη αποτελεί ανερχόμενης συχνότητας και άξιας τίτλο ευγενείας.

Οι εθνοσωτήρες.

Η πολιτική είναι, απλά, μια  σόουμπιζ για παλιανθρώπους.
Γκορ Βιντάλ

Οι δύο παραπάνω ευγενείς τάξεις υποβοηθούμενες από τα λαμόγια, τους εθνικούς προμηθευτές, τους Βαρώνους των ΜΜΕ και τους εκδότες περιοδικών του….. πισινού, έδωσαν στον Έλληνα μια ψευδαίσθηση ευημερίας (λόγω δανείων), τρελών γλεντιών στη Μύκονο και αλλαχού και ανάδειξη της αστακομακαρονάδας ως εθνικού, πλέον, φαγητού στη θέση της φακής και της φασολάδας.

Θα περίμενε κανείς πως σήμερα, μετά την φοβερή θύελλα που μας δημιούργησαν οι άθλιοι αυτοί απάτριδες δωσίλογοι με τις ορδές των νομενκλατουρίων και Νεποτιστών ότι θα είχαν κάποια κάμψη. Τώρα που αναμένουν στην ουρά 1,5 εκ. άνεργοι (εκ των οποίων 700.000 νέοι). Αμ δε. Αυτοί δεν βάζουν μυαλό. Θεωρούν το κράτος τιμάριο, τσιφλίκι της ακόρεστης αρπακτικότητας τους. Αυτό συμβαίνει γιατί εξακολουθούν να μας θεωρούν χαχόλους, μουζίκους αλλά και επωφελούνται της υφιστάμενης ατιμωρησίας που οι ίδιοι έχουν θεσμοθετήσει.
Είναι βέβαιοι ότι ο Έλληνας είναι ένα ον με μνήμη ρηχή, κοντή και διαστρεβλωμένη και δυστυχώς επαληθεύονται. Η πράξη τους δικαιώνει αφού αυτός ο Λαός, των Μουνούχων, όπως τον ονομάζει ο αθάνατος Βάρναλης, δεν τους έχει πάρει ακόμη με τις πέτρες.
 
Οι αναμένουσες (μωρές παρθένοι) και οι μάγκες.

Και όποιος έχει MASTERS ή PHD ας γίνει ερημίτης κι ας σιγοβράζει την περγαμηνή να πίνει το ζουμί της.
(Παράφραση σκωπτικού του Γ. Σουρή).

Αν υποθέσουμε, λοιπόν, ότι απαιτείται η στελέχωση διοίκησης Νοσοκομείων ώστε τα Ιδρύματα αυτά να πάψουν να υπολειτουργούν, να ληστεύουν τους πολίτες και να είναι κομματικά άντρα. Ανεζήτησα και βρήκα 102 νέους επιστήμονες με σπουδές στην οργάνωση Νοσοκομείων. Μια χώρα σεβόμενη την αξιοκρατία και τις σημερινές οξείς ανάγκες θα τους καλούσε να υποβάλουν τα «χαρτιά» τους και να επιλέξει τους καλύτερους. Τι έγινε τελικά; Οι θέσεις κατελήφθηκαν από νομενκλατούριους, κνώδαλα, κοθόρνους ή λαμόγια. Το ίδιο συμβαίνει παντού!

Η σημερινή Κυβέρνηση των Αντωνομπένηδων, αν είχε συνείδηση της ευθύνης και της τραγικότητας της κατάστασης στην οποία οδήγησαν τη Χώρα τα καταστροφικά κόμματα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, θα έπρεπε αφενός μεν να κόψει με το μαχαίρι κάθε χαριστικό διορισμό και αφετέρου να διορίσει στις θέσεις κλειδιά έντιμα, ικανά και κατάλληλα πρόσωπα ώστε να «τραβήξουν κουπί» να βγει η Χώρα από τις Συμπληγάδες. Αμ δε…

Παράλληλα θα έπρεπε να προσέξει τρεις κρίσιμους κλάδους της Πολιτείας (Ε.Δ. – Αστυνομία – Διπλωματία) από τους οποίους εξαρτάται, επί πολύ, η επιβίωσή της.

Και οι τρεις προαναφερόμενοι κλάδοι δέχθηκαν την λυσσώδη επίθεση των παντελώς ανεπαρκών και ανίκανων Υπουργών Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου και εν συνεχεία του κ. Στουρνάρα. Ιδιαίτερα ο δεύτερος, καίτοι υπήρξε ταγός των Ε.Δ., φέρθηκε εξοργιστικά αρνητικά και άδικα σε στελέχη που είχε διοικήσει. Τους Αξιωματικούς. Ίσως επειδή τον περιφρονούσαν εντελώς ως Υπουργό Άμυνας λόγω της ανεπάρκειάς του.

Ο κ. Σαμαράς, ελεγχόμενος από τον ΒΕΝΙ που τον έχει «προσοχή – ημιανάπαυση», αρνείται να εκτελέσει αποφάσεις του ΣτΕ που αποκαθιστούν την άδικη ληστεία των εισοδημάτων τους.

Ας έλθω όμως στη δειγματοληψία, γιατί, ήδη μακρηγόρησα.

Περάστε κόσμε, αρπάχτε ό,τι μπορείτε (ένα μικρό δειγματολόγιο).

• Ο Σεβαστός τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Χρ. Σαρτζετάκης, με την πολυπληθή φρουρά (ποιος τον απειλεί;), λαμβάνει δύο παχυλές συντάξεις και η σύζυγός του (Ανώτατη Υπάλληλος της Ακαδημίας) ακόμη μία. Εν τούτοις τα έσοδα εκρίθηκαν ανεπαρκή και ο νυν σεβαστός Πρόεδρος κ. Παπούλιας ερχόμενος αρωγός διόρισε την κ. Σαρτζετάκη ως μετακλητή υπάλληλο της Προεδρίας και την τοποθέτησε στο Γραφείο του τ. Προέδρου, δηλαδή σπίτι της. Εν τω μεταξύ 700.000 άνεργοι νέοι εκλιπαρούν για μια θέση των 500 €…

• Ο κ. Μολυβιάτης, μεγαλοπαράγων της ΝΔ με υπερήφανη εμφάνιση Συγκλητικού, λαμβάνει 2 συντάξεις. Διόρισε την θυγατέρα του στη Βουλή επί θλιβερού Πετσάλνικου (που αγνόησε το όριο ηλικίας) και τον γιο του στην Ευρωβουλή. Εν τω μεταξύ 700.000 άνεργοι νέοι εκλιπαρούν για μια θέση των 500 €…

• Ο μεγαλοπαράγων της ΝΔ, τ. Γενικός Γραμματέας του Κόμματος, κ. Λ. Ζαγορίτης, μεγαλοσυνταξιούχος, διόρισε εαυτόν σε γαλακτοφόρο κρατική θέση και τον υιό του στην Ευρωβουλή. Εν τω μεταξύ 700.000 άνεργοι νέοι εκλιπαρούν για μια θέση των 500 €…

• Λέγεται (και δεν ορκίζομαι γιατί δεν δίνονται στοιχεία) ότι στο άνευ καμίας εξουσίας Προεδρικό Μέγαρο υπηρετούν εξαιρετικά υπεράριθμοι υπάλληλοι, πλούσια αμοιβόμενοι (οι πλείστοι από την Πασοκική Νομενκλατούρα) πολύ περισσότεροι από αυτούς της εποχής των Γλυγκξμπουργκ! Εν τω μεταξύ 700.000 άνεργοι νέοι εκλιπαρούν για μια θέση των 500 €…

Ερωτώ, ποια επαφή ή σχέση έχουν οι παραπάνω με την ελληνική, θλιβερή, πραγματικότητα; Τι γνωρίζουν για τον Ελληνικό Λαό;

• Ο ανεκδιήγητος τ. Πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος (που ο φοβερός Γιωργάκης ήθελε να τον κάνει και Πρωθυπουργό) διόρισε σε μια μέρα 232 πρόσωπα της κομματικής Νομενκλατούρας στη Βουλή με παχυλές αποδοχές. Όλοι υπεράριθμοι και αμφιλεγόμενων προσόντων. Πώς τολμά και εμφανίζεται σήμερα ο κ. Πετσάλνικος; Δεν έπρεπε να λογοδοτεί;

• Ο φοβερός και επιθετικός πατριώτης κ. Βύρων Πολύδωρας διόρισε ως Υπ. Δημ. Τάξης 8.000 αγροφύλακες σε μια μη υπάρχουσα Αγροφυλακή. Όλοι παιδιά της νομενκλατούρας. Πέραν από τη θυγατέρα του που διόρισε στη Βουλή.
 
• Ο … ευπατρίδης Αντιπρόεδρος της Βουλής, μέγας πατριώτης, κ. Ι. Τραγάκης, διόρισε 3 μέλη της οικογένειάς του στη Βουλή.
 
• Όταν ο κ. Ε. Βενιζέλος διορίσθηκε ως Υπουργός Οικονομικών (όντας Συνταγματολόγος και σύμφωνα με την αρχαία ρήση ΕΚΑΣΤΟΣ ΕΦ' Ω ΕΤΑΧΘΗ), όπου τα έκανε λίμπα (ανακηρυχθείς ως ο έσχατος ΥΠΟΙΚ της Ευρώπης από τους FINANCIAL TIMES 24-10-11) θα νόμιζε κανείς ότι θα έσπευδε να πλαισιωθεί από οικονομολόγους για να διασωθεί. Αμ δε.. Πρώτα ίδρυσε νέες διευθύνσεις για να βολέψει τους ανθρώπους του (με 5ετή θητεία, να μην τους κουνάει κανείς) και τοποθέτησε ένα άλλον Συνταγματολόγο ως Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (θέση που απαιτεί οικονομολόγο με … cohunes) φίλο του, τον κ. Μποτόπουλο. Και αυτός το αποδέχθηκε! Εξουσία, λιμουζίνα, γραμματείς, ταξίδια, μισθός και η βυθιζόμενη Πατρίς ας πάει να κουρεύεται. Το ίδιο έσπευσε να κάνει και με την Γεν. Διεύθυνση Εξοπλισμών! 5ετή θητεία σε κομματικό!

«Η διαπραγματευτική επαφή Βενιζέλου με την Τρόϊκα μας κόστισε μερικά δις ευρώ ακόμη» σαρκάζουν τα νέα 11-10-11.

• Λέγεται ότι ένα πιστοποιητικό γέννησης στη Μεσσηνία αξίζει περισσότερα από πέντε PHD. Εκατοντάδες, χιλιάδες Μεσσήνιοι έχουν διορισθεί. Το 80% των υπαλλήλων του Μουσείου της Ακρόπολης! Στην Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) διόρισε έναν Αρχιτέκτονα Μεσσήνιο και ένα δικηγόρο πρωτοδικείου, Καλαματιανό. Εκεί που οι αντίστοιχοι της τουρκικής ΜΙΤ είναι κορυφαίοι στο είδος τους, εκπαιδευμένοι στο FBI, την M16 και την CIA. Η πατρίδα; Άστη να κουρεύεται!

• Ο κ. Γ. Παπαθανασίου υπήρξε ο μέγας ολετήρας της Εθνικής Οικονομίας επί Κωνσταντίνου του Εργατικού. Αντί να ανακρίνεται, διορίσθηκε Πρόεδρος στα ΕΛΠΕ με 12.000 ευρώ το μήνα! Τουλάχιστον 100 Ελληνόπουλα πεινώντα, ειδικοί στα πετρέλαια, ψάχνουν για δουλειά…

• Ο κ. Χρ. Παπουτσής, αποτυχών Υπουργός, επίτροπος κ.λπ. με ελάχιστη γνώση αγγλικής, διορίσθηκε στη Διεθνή Τράπεζα, εκπρόσωπος της Χώρας, ωϊμέ, ενώ χιλιάδες νέοι επιστήμονες στα Τραπεζικά, πολύγλωσσοι, είναι άνεργοι. 15.000 € μηνιαίως, «ο δικός μας» ενώ ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, ο Αρχιστράτηγος, λαμβάνει μόλις το 1/10 του μισθού Παπουτσή και 1/8 του μισθού Παπαθανασίου! Φρίκη!

• Ο κ. Ηλίας Πλασκοβίτης, νομενκλατούριος του ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση Σημίτη – Παπανδρέου στο ΥΠΟΙΚ, μόλις το καράβι βούλιαζε «την έκανε» για την Τράπεζα της Ελλάδος και λαμβάνει κι αυτός 12.000 € μηνιαίως. Χιλιάδες τραπεζιτικά στελέχη είναι άνεργα.

• Χρ. Χατζηεμμανουήλ, Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα – ΟΠΑΠ – Τράπεζα Ελλάδος. Νομενκλατούριος φίλος του Ακάματου.
 
• Ο κ. Χρ. Πρωτόπαππας, μεγαλοσυνδικαλιστής και μεγαλοσυνταξιούχος, Επιτελάρχης του Βενιζελο ΠΑΣΟΚ, κι αυτός στην Τράπεζα της Ελλάδος. Μισθός παχυλός…
 
• Ας προσθέσω μερικούς άλλους για να τελειώνω μια λίστα… ατελείωτη! Νίκος Ζωΐδης, πρώην Βουλευτής Γενικός Γραμματέας Αιγαίου, Δημ. Λιντζέρης, τ. Βουλευτής Πρόεδρος Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, Αγγ. Τόλκας ΕΛΟΤ, Γρηγ. Αποστολάτος (ΟΠΕΚΕΚΕ), Βασίλης Έξαρχος ΕΛΓΑ κα. κα. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ άνεργους νέους. Και εν τω μεταξύ αυτό το χαοτικό κράτος συνεχίζει να υπολειτουργεί και να αποσυντίθεται. Κλείνω με ένα αφορισμό του αξέχαστου Αρκάδα Νίκου Γκάτσου:

Έλα της θάλασσας θεριό και
του πελάγου μπόρα
το θλιβερό σκουπιδαριό
να διώξεις από τη Χώρα.

Αμήν.

ΣΗΜ:

1. Ο καλός, κατά τη γνώμη μου, υπουργός κ. Κυρ. Μητσοτάκης δηλώνει στο Βήμα (14-9-14) «Η ελληνική πολιτική ηγεσία δεν οφείλει μόνο να πολεμάει τον Νεποτισμό αλλά και να δίνει το παράδειγμα» Μας δουλεύετε κ. Μητσοτάκη; Τι λέτε για τα παραπάνω;

2. Ξένοι παρατηρητές σχολίαζαν χλευαστικά.. πώς είναι δυνατόν ένας υπουργός παντελώς αποτυχών (ως ΥΕΘΑ) κατηγορούμενος και μη απολογούμενος για απώλειες φακέλων κ.α και καθυβρίζων, χυδαία, συναδέλφους του να προάγεται σε πρόεδρο της Βουλής. Τον κ. Ε. Μεϊμαράκη εννοούν. Επίσης, πώς ένας Υπουργός χρεοκοπήσας απόλυτα ως ΥΕΘΑ, παντελώς αποτυχών και βλάψας την Χώρα ως ΥΠΟΙΚ και μέγας φατριαστής (Ευάγγελος Βενιζέλος) προάγεται σε Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ ενώ, ταυτόχρονα, «χορεύει» τον Κο Σαμαρά καλαματιανό; Η αποθέωση της αξιοκρατίας. Αυτοί θα μας σώσουν; Μάταιες ελπίδες, ας μην καταδεχτούμε…..