Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

"Νέες Σπιναλόγκες" από το Υπουργείο Τουρισμού για τους κορωνόπληκτους!

Πηγή : "Παρατηρητήριο Μελισσουργών της Δημοσιογραφίας".

touristes airportΠροσφάτως, το Υπουργείο Τουρισμού (και όχι ο ΕΟΔΥ ή το Υπουργείο Υγείας) δημοσιοποίησε πρόσκληση υποβολής προσφορών (πρόσκληση ενδιαφέροντος τη λέει ...εξωραϊσμένα) για τα ξενοδοχεία απομόνωσης θετικών κρουσμάτων COVID-19 περιόδου 2021.

Τόσο τα σχετικά links όσο και το κείμενο της πρόσκλησης, το οποίο, όλως περιέργως, το Υπουργείο δεν το έχει ανεβάσει στο site του αλλά το έχει φορτώσει στο google drive. Γιατί άραγε; Δεν έχει στον server του Υπουργείου χώρο 100 kb που είναι το αρχείο της πρόσκλησης; Επιπλέον, από την πρόσκληση λείπει ο επίσημος τύπος, καθώς δημοσιοποιείται σε ένα σκέτο "λευκό χαρτί", ένω θα έπρεπε να είναι σε "headed paper" του Υπουργείου.

Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι η διαγωνιστική διαδικασία είναι αέρα-πατέρα, ενώ προβλέπεται η πληρωμή προκαταβολικά, και μάλιστα χωρίς τα κατά τον νόμο απαιτούμενα δικαιολογητικά. Το δημόσιο θα πληρώσει ιδιώτες προκαταβολικά χωρίς να απαιτήσει πιστοποιητικά φερεγγυότητας, ούτε φορολογική ενημερότητα, αλλά ούτε και ασφαλιστική ενημερότητα. Αν έχει κάτι αλλάξει με νόμο στις δημόσιες συμβάσεις, αυτό θα πρέπει να ισχύσει για όλους και όχι μόνο για τις κορωνοσυμβάσεις.

Εδώ τα links της πρόσκλησης:

https://mintour.gov.gr/prosklisi-endiaferontos-gia-ta-xenodocheia-apomonosis-thetikon-kroysmaton-covid-19-periodoy-2021/

https://drive.google.com/file/d/1QaPmuGOsAMyVjKtTSLur281POLwBUsBh/view