Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

PFIZER: Ο CEO Albert Bourla πούλησε το 62% των μετοχών του.

bourlaΟ Διευθ. Σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla, πούλησε το 62% των μετοχών του την ίδια ημέρα που η εταιρεία δημοσίευσε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα της μελέτης για το εμβόλιο κατά της COVID-19.
Αυτή η ανακοίνωση έστειλε στα ύψη τις μετοχές της εταιρείας με μια αύξηση περίπου 15%.

Ειδικότερα, ο Bourla πούλησε 132.508 μετοχές σε μέση τιμή 41,94$ ανά μετοχή που σημαίνει περίπου 5,6 εκατ. δολάρια συνολικά. Σύμφωνα με το Insider, η τιμή αυτή είναι πολύ κοντά στην υψηλότερη αξία που πέτυχε η μετοχή της εταιρείας τον περασμένο χρόνο (41,99$).
Πλέον ο CEO κατέχει 81.812 μετοχές της Pfizer.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε μέσω του Insider ότι η πώληση των μετοχών αποτελεί μέρος ενός σχεδίου που επιτρέπει σε μεγάλους μετόχους να ανταλλάσσουν έναν προκαθορισμένο αριθμό μετοχών σε συμφωνημένο χρόνο.

Σημειώνεται ότι η Pfizer είναι η πρώτη εταιρεία που ανακοίνωσε θετικά αποτελέσματα για το εμβόλιό της κατά της COVID-19, στις 9/11.

Το εμβόλιο, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη βιοτεχνολογική εταιρεία BioNTech, έδειξε ότι είναι πάνω από 90% αποτελεσματικό στην πρόληψη της νόσου, ενώ βρίσκεται σε μελέτη φάσης 3 με χιλιάδες συμμετέχοντες.

Η Pfizer εργάζεται ήδη και σε ένα εναλλακτικό εμβόλιο, το οποίο είναι σε μορφή σκόνης, προκειμένου να λύσει το μειονέκτημα του υπάρχοντος εμβολίου που είναι η ανάγκη αποθήκευσης σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Πηγή : https://www.farmakeutikoskosmos.gr/article-f/pfizer-o-ceo-albert-bourla-poylhse-to-6/23674