Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Πήρε τελικώς την διάκριση "RED DOT AWARD" για το 2016 το Skipper NC100S;

Γράφει ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

reddotawardΕίναι αλήθεια ότι σε όλους τους χώρους όπου υπάρχει έντονος ανταγωνισμός, και ιδίως στην Ελλάδα λόγω της ιδιοσυγκρασίας των κατοίκων της, τα πισώπλατα μαχαιρώματα πέφτουν σύννεφο! Δεν θα αναφερθώ αορίστως στα μαχαιρώματα αυτά, αλλά θα επικεντρωθώ σε ένα που έπεσε πριν από λίγο καιρό όταν ο κατασκευαστής ενός φουσκωτού σκάφους αμφισβήτησε την βράβευση του Skipper NC100S της BSK MARINE από τον Διεθνή Οργανισμό αξιολόγησης "RED DOT".

Καθώς είχα δημοσιεύσει το δελτίο τύπου που μου είχε στείλει τον Μάρτιο του 2016 η BSK MARINE, σχετικώς μ' αυτήν την διεθνή διάκριση σχεδιασμού του Skipper NC100S https://www.ribandsea.com/boats/boatsshow/2243-pagkosmia-diakrisi-sxediasis-gia-to-skipper-nc100s-tis-bsk-marine.html ένοιωσα ότι κινδυνεύω να βρεθώ εκτεθιμένος σαν δημοσιογράφος από την ενδεχόμενη ανακρίβεια του δημοσιεύματος και έτσι προσπάθησα να διασταυρώσω την πληροφορία.

bskbootΤελικώς απεδείχθη ότι η βράβευση έγινε όντως και η μη εμφάνιση της βράβευσης του Skipper NC100S στην έκδοση της "RED DOT" για το 2019 οφείλεται στο τυχαίο γεγονός ότι ο Αλέξανδρος Σταυρουλάκης λησμόνησε να ανανεώσει την ετήσια συνδρομή του.

Ιδού λοιπόν πώς ένα τυχαίο γεγονός μπορεί να εγείρει πισώπλατα μαχαιρώματα και αμφιβολίες για πράγματα που δεν αμφισβητούνται.

Θα συνιστούσα πάντως στους κατασκευαστές φουσκωτών σκαφών να επικεντρωθούν στην προβολή και προώθηση των δικών τους σκαφών και να μην ασχολούνται με το τι κάνει... η κατσίκα του γείτονα. Η άλλοτε μεγάλη Olympic Hellas πλήρωσε βαρύ το τίμημα της επιλογής των εταίρων της να ασχολούνται με τους ανταγωνιστές τους και όχι με την βελτίωση, προώθηση και προβολή των δικών τους σκαφών.