Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Πολάκη μπορείς να δώσεις λύση σ' αυτό το πρόβλημα ή είσαι μόνο λόγια;

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

kentroygeiasΣτο χωριό Αρμένοι Ρεθύμνου το υπό ανέγερση Κέντρο Υγείας, σε οικόπεδο που δώρισε στην ομώνυμη Κοινότητα το 1998 ο ιατρός κ. Εμμ. Αρ. Χριστουλάκης γι' αυτόν ακριβώς τον σκοπό, έχει αφεθεί στην τύχη του, με τα νερά της βροχής να τρώνε τα σωθικά του έχοντας μετατρέψει τους υπόγειους χώρους σε πισίνα!

manolisxristoulakisΗ παραχώρηση του οικοπέδου έγινε από τον ιατρό κ. Εμμ. Αρ. Χριστουλάκη στην Κοινότητα των Αρμένων Ρεθύμνου τον Ιούλιο του 1998, όταν Πρόεδρος της Κοινότητας ήταν ο κ. Ιωάννης Σκουλούδης, με σκοπό να ανεγερθεί εκεί Κέντρο Υγείας που θα εξυπηρετούσε το χωριό Αρμένοι και τα χωριά της ευρύτερης περιοχής Ρεθύμνου.

armenoiΔέκα χρόνια αργότερα (2008) έγιναν τα εγκαίνια και θεμελιώθηκε το έργο, παρουσία του δωρητή και του τότε Δημάρχου Ρεθύμνου κ. Δημ. Αρχοντάκη, ο οποίος αγκάλιασε την ιδέα και άρχισε την οικοδόμηση του Κέντρου Υγείας. Όταν όμως ένα χρόνο αργότερα καθήκοντας Δημάρχου ανέλαβε ο νυν Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαρινάκης, το έργο σταμάτησε και έκτοτε έχει αφεθεί στηω φθοροποιό δράση του χρόνου και των καιρικών συνθηκών με τα νερά της βροχής να λιμνάζουν στο υπόγειο και να τρώνε τα θεμέλια του κτιρίου!

ypogeioΠαρά τις επανειλημμένες οχλήσεις του κ. Χριστουλάκη να πειστεί ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργος Μαρινάκης να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το έργο, το κτίριο παραμένει μέχρι και σήμερα στα μπετά με το μέλλον του να είναι αβέβαιο. Σύμφωνα μάλιστα με όσα μου είπε ο κ. Εμμ. Χριστουλάκης, ο Δήμαρχος δικαιολόγησε την αδυναμία άντλησης των υδάτων απ' το υπόγειο του κτιρίου λόγω της έλλειψης αντλίας!

giorgosxristoulakisΑξίζει να αναφερθεί ότι μαζί με τη δωρεά του οικοπέδου ο κ. Χριστουλάκης είχε προσφέρει και ένα ποσό  1.000.000 δραχμών για να ενισχύσει την όλη προσπάθεια, με ένα μέρος των χρημάτων όμως αυτών να προσφέρεται στην τοπική ποδοσφαιρική ομάδα, σύμφωνα με μαρτυρία του εξαδέλφου του δωρητή κ. Γεωργίου Χριστουλάκη κατά την διάρκεια της επισκέψεώς μου στο εγκαταλελειμμένο κτίριο. Μια μαρτυρία ωστόσο η οποία δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.

Καλείται ο γνωστός για τις υπερφίαλες δηλώσεις του Υφυπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης να δώσει λύση στο πρόβλημα. Δεν αρκεί να δηλώνει κανείς αριστερός και αγωνιστής. Οφείλει και να το αποδείξει.