Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

«8323 krimigis».

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

nikos.pappas[Ο αρμόδιος υπουργός εξηγεί αρμοδίως πώς λειτουργεί ο μηχανισμός προώθησης του ελληνικού πυραύλου λίγο πριν από την εκτόξευσή του].     

Ψηπτ, υπουργέ, όπως λέμε «Πολάκης λίρα 100» ή «εδώ ο Παππάς εκεί ο Παππάς, πού είναι ο Παππάς;».

Εκεί ψηλά που λέτε, γύρω από τον Ήλιο μας τον Ηλιάτορα,  κυκλοφορεί ένας αστεροειδής που φέρει το όνομα «8323 krimigis» προς τιμήν του μεγάλου τέκνου της Ελλάδος Σταμάτιου Κριμιζή. Αυτού τον οποίο δεν δίστασαν να λοιδορήσουν αρκετά τσόλια της σημερινής κυβέρνησης, επειδή τους σιχάθηκε και τους παράτησε. Πωλητικοί νάνοι, όπως έγραψα χθες. Ξύπνιοι αυτοί, μαλάκες οι αμερικανοί επιστήμονες που έδωσαν το όνομα του Κριμιζή σε έναν αστεροειδή. Έτσι για πλάκα.

Αν ζούσε ο μεγάλος Σεφέρης θα έλεγε: «΄Οπου κι’ αν κυττάξω στην κυβέρνηση και στο ελληνικό κράτος, με πληγώνει».

Αυτοί δεν δίστασαν να λοιδορήσουν τον Μίκη που απηύθυνε λόγο πατριωτικό ενώπιον πλήθους, το οποίο αποκάλεσε ο ίδιος ο αρχηγός τής συριζανελοσυμμορίας «όχλο» και μάλιστα «ετερόκλητο». Ο άνθρωπος [;] που πίνοντας αφαλατωμένο νερό εξεπλάγη που αυτό δεν έχει αλμυρή γεύση, που έστελνε από τη Λέσβο μήνυμα στο άλλο νησί, τη Μυτιλήνη, που λόγω γλαυκώματος αδυνατεί να διακρίνει τα θαλάσσια σύνορα. Στον Κριμιζή θα κόλλαγαν;

Αυτός ο «κόσμος ο μικρός ο μέγας» κατά τον άλλο μεγάλο ποιητή δεν χωράει Κριμιζήδες. Μόνον παππατζήδες.