Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Περίεργη ανάκληση μήνυσης και συγγνώμη της "Ε.ΛΑ.Σ." προς τον Στέφανο Χίο και το "Μακελειό".

elasΔιάβασα στο πρόσφατο Δελτίο Τύπου, που εξέδωσε η Πατριωτική Ένωση-Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωσις "Ε.ΛΑ.Σ.", την ανάκληση της μηνυτήριας αναφοράς την οποίαν είχαν υποβάλλει οι εκπρόσωποί της κατά της εφημερίδας "Μακελειό" και του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου. Αιτία; Διαβάστε :

"... Και στο ζοφερό τοπίο των ημερών που ζούμε, σε μια εποχή άπειρης ασυδοσίας και αναισχυντίας των Μέσων Μαζικής Εκπόρνευσης, λαμπύρισε μια πυγολαμπίδα ήθους και ανδροπρέπειας. Και εμφανίσθηκε η ελπίδα! Συντελέστηκε η υπέρβαση στό πρόσωπο ενός τραχύλογου σχολιαστή και αρθρογράφου, που τόλμησε να αποδεχθεί το λάθος στο οποίο περιέπεσε γενόμενοι ο ίδιος και η εφημερίδα του βορά του «βραχνιασμένου βαθιού λαρυγγιού» των «παρακρατικών μηχανισμών» που έστρεψαν τα ιοβόλα πυρά τους κατά της Πατριωτική Ένωση - Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωσις «ΕΛ.ΛΑ.Σ», και με σεβασμό στον, υπέρ του Έθνους, διαρκή της αγώνα, στην έκδοση της εφημερίδος του το Σάββατο 30η  Σεπτεμβρίου και Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2017 προέβη σε «Μία οφειλομένη εξήγηση, προς τον Ελληνικό Λαό» ζητώντας «ταπεινά» μια «ντόμπρα συγγνώμη», «από εμάς που πλήγωσε με ένα άστοχο δημοσίευμα».

Τώρα που κατακάθισε ο κουρνιαχτός της επίθεσης που δεχτήκαμε, από γνωστούς και αγνώστους, με την μομφή ότι κακώς ανακαλέσαμε την έγκλησή μας και ότι έπρεπε να καταδικάσουμε, στην γενόμενη δίκη της 2ας Οκτωβρίου 2017, τον ίδιον και τους συντελεστές της Εφημερίδας του, εμείς απαντάμε, σε όλους αυτούς τους κήνσορες, ότι πράξαμε το ηθικώς ορθό και τούτο διότι ενώ οι άλλοι ομίλησαν για  επαγγελματικό ολίσθημα και οφειλόμενη καταδίκη, εμείς ομιλούμε για νίκη της δημοσιογραφίας.

Εμείς που έχουμε γαλουχηθεί με το υπέρτατο αξίωμα της ανάληψης των ευθυνών, γνωρίζουμε ότι απαιτείται δύναμη ψυχής για να ζητήσεις αντρίκια συγγνώμη, όταν μάλιστα υπηρετείς στον άπατρι και μολυσμένο χώρο των ΜΜΕ.

Μπορεί σε κάποιους να φαίνεται καυστική και «ακραία» η πέννα και ο λόγος του κυρίου Στέφανου Χίου, ωστόσο κάτω από τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια και οι οποίες έχουν διαμορφώσει μια καθημερινότητα της οποίας κύρια χαρακτηριστικά είναι η αμετροέπεια και η ηθική κατάπτωση, θεωρούμε ότι είναι η μόνη κατάλληλη και πρέπουσα γλώσσα που θα καυτηριάσει τα κακώς κείμενα δομημένη από την εσωτερική παρόρμηση ενός ασυμβίβαστου δημιουργού που αφουγκράζεται τον παλμό μιάς παραπαίουσας κοινωνίας.

Το επισυναπτόμενο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΜΑΚΕΛΕΙΟ», αποδεικνύει περίτρανα ότι η Ελλάδα ακόμη αναπνέει.

Ως συντελεστής της εφημερίδος Μακελειό, ο κύριος Στέφανος Χίος μίλησε με ντόμπρες ξεκάθαρες κουβέντες και φρονούμε ότι όταν ο δημοσιογράφος δεν δειλιάζει να σε κοιτάξει κατάματα και να σου πει, χωρίς εκπτώσεις, την αλήθεια, τότε καθίσταται ανυπέρβλητα έντιμος και ανδρείος αφού δεν λούφαξε και δεν φοβήθηκε μήπως τσαλακώσει την προσωπικότητά του, και αυτό το τιμούμε ιδιαίτερα και είναι ο λόγος που προβαίνουμε στην δημοσίευση του παρόντος για να σκιαγραφήσουμε τον Δημοσιογράφο Στέφανο Χίο  ως πρότυπο του έντιμου λειτουργού τον οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να συνδράμουμε, με κάθε τρόπο, στο έργο του ούτως ώστε να βρεί μιμητές το αξίωμα της ανάληψης ευθυνών από έναν έκαστο των αποδεκτών. Αξίωμα που αποτελεί για εμάς τρόπο ζωής!!!".

O tempora o mores! Καταλάβατε; Εγώ όχι! Διότι είναι γνωστό πως από τότε που ανακαλύφτηκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο. Μπορεί δηλαδή ο κάθε είς, που δηλώνει δημοσιογράφος, χωρίς να διαθέτει τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία, να περνάει γεννεές δεκατέσσερις όποιον έχει στο μάτι και στη συνέχεια με ένα απλό συγγνώμη να επιτυγχάνει την ανάκληση της εις βάρος του έγκλησης και τα διθυραμβικά λόγια του μηνυομένου!

Υπενθυμίζω ότι η "Ε.ΛΑ.Σ." είχε υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά κατά της εφημερίδας "Μακελειό" και του Στέφανου Χίου για συκοφαντικό δημοσίευμα που παρουσίαζε τους Στέργιο Σμυρλή, Οδυσσέα Τηλιγάδα και Ιωάννη-Ευτύχιο Τζιάκη σαν "κλέφτες όπλων από στρατόπεδο της Κορίνθου με σκοπό να εισβάλλουν μ' αυτά στη Βουλή, να "δέσουν" τον πολιτικό κόσμο και να φορτώσουν την πράξη τους στη Χρυσή Αυγή!".  

Ερωτώ όμως την κυρία Μαρία Εξαρχουλάκου, φίλη και συναγωνίστρια, η οποία εξ όσων γνωρίζω ήταν η πληρεξούσιος δικηγόρος των μηνυτών, τί λέει επ' αυτού; Εκείνη συμβούλευσε τους εκπροσώπους τής "Ε.ΛΑ.Σ." να ανακαλέσουν και από υβριζόμενοι και συκοφαντούμενοι να γίνουν υμνητές του υβριστή και συκοφάντη τους; Μήπως γνωρίζει αν έγινε κάποιο "παζάρι" μεταξύ των μηνυτών και του μηνυομένου; Διότι, γνωρίζοντας τον... ακέραιο χαρακτήρα των κ.κ. Οδυσσέα Τηλιγάδα και Στέργιου Σμυρλή, αδυνατώ να πιστέψω ότι κατάπιαν με τόση ευκολία, μέσω ενός απλού δελτίου τύπου συγγνώμης, πασπαλισμένη με τιμητικούς χαρακτηρισμούς για τον συκοφάντη τους (!?), τους μύδρους του Στέφανου Χίου εναντίον τους σε πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Μακελειό", την οποία μάλιστα οι μηνυτές είχαν καταγγείλει σαν offshore εταιρεία (Mileson International Limited) με έδρα την Κύπρο και ζητούσαν τον έλεγχό της για να διαπιστωθεί εάν και κατά πόσον έχει υποβληθεί το απαραίτητο εκ του νόμου Πιστοποιητικό της αρμόδιας Φορολογικής Αρχής της Κύπρου.

Ιωσήφ Παπαδόπουλος

Διαβάστε την απάντηση της κυρίας Μαρίας Εξαρχουλάκου εδώ : http://www.ribandsea.com/waves/3384-apantisi-tis-kas-marias-eksarxoulakou-sxetikos-me-tin-anaklisi-tis-minysis-tis-e-la-s.html