Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Διώτης, Τσίπρας, Ηριάννα.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

themis.monofthalmiΩς παλαιόθεν δεδηλωμένος αναρχοακροαριστεροκομμουνιστοακροδεξιοβασιλοχουντικός, θεωρώ καθήκον μου να πάρω αυτή τη φορά το μέρος της Ηριάννας. Όχι συμφωνώντας με τον κ. Κοντονή, ο οποίος εξανέστη δια δευτέραν φοράν μετά την απόρριψη και της δεύτερης αίτησής της για αναστολή έκτισης της ποινής της μέχρι τη δίκη στο 5μελές, αλλά επειδή είναι προφανείς οι αδικίες  που διαπράττονται καθημερινώς.

Ο αδελφός τού κ. Τσίπρα, λοιπόν, είχε καταθέσει το 2012 πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα, για να λάβει μέρος σε ένα διαγωνισμό ανάθεσης δημοσίου έργου. Απεκαλύφθη η πλαστογραφία και ο πρωθυπουργικός αδελφός εδιώχθη ποινικώς. Είχε, όμως, τη φοβερή... τύχη να δικάζεται από λίαν νομομαθείς δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι απεφάνθησαν ότι ο πρωθυπουργικός αδελφός παρέδωσε φωτοτυπία της πλαστής ενημερότητας, η οποία δεν είναι έγγραφο κατά τον ποινικό νόμο. Τί κι’ αν ο Άρειος Πάγος έχει κρίνει επανειλημμένως ότι και η φωτοτυπία είναι έγγραφο κατά τον ποινικό νόμο.

Επιπροσθέτως έκριναν ότι δεν πρόκειται για πλαστογραφία ενός οποιουδήποτε εγγράφου που τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι και 5 ετών, αλλά για πλαστογραφία πιστοποιητικού, η οποία τιμωρείται με φυλάκιση μέχρις ενός έτους. Κι’ αφού τιμωρείται με αυτή τη χαμηλή ποινή, εμπίπτει στον ν. 4441/2016 και έχει παραγραφεί. Τί κι’ αν ο νόμος ορίζει ότι η χρήση πλαστού πιστοποιητικού τιμωρείται με αυτή την ποινή, όταν ο δράστης το χρησιμοποίησε για τη συντήρησή του ή την κοινωνική του πρόοδο. Προφανώς ο πρωθυπουργικός αδελφός απέδειξε ότι πλαστογραφώντας και χρησιμοποιώντας την ασφαλιστική ενημερότητά του ήθελε να πάρει το έργο για να συντηρηθεί και να ανελιχθεί κοινωνικώς. Δεν εξηγείται διαφορετικά αυτή η δικαστική κρίση, με δεδομένο και ότι ο επί της Δικαιοσύνης υπουργός κ. Κοντονής ουδόλως εξανέστη με την εν λόγω απόφαση.

Ακολούθως ο τρομερός και φοβερός εισαγγελέας Διώτης καταδικάσθηκε σε 10ετή κάθειρξη για το στικάκι με τη λίστα Lagarde. Το δικαστήριο, όμως, έδωσε εν τη μεγαθυμία του ανασταλτική δύναμη στην έφεση και, έτσι, ο κ. Διώτης θα βρίσκεται στο σπιτάκι του να απολαμβάνει τη σύνταξή του μέχρι τη δίκη στο 5μελές Εφετείο. Δεν είναι όποιος κι’ όποιος να διαφύγει στο εξωτερικό ή να διαπράξει νέα εγκλήματα κ.λπ.

Ποία η διαφορά της υπόθεσης Διώτη από την υπόθεση της Ηριάννας; Η Ηριάννα καταδικάσθηκε για τρομοκρατία σε 13ετή κάθειρξη. Διότι ο νόμος είναι αυστηρός. Δεν είναι πρέπον π.χ. να βρίσκεται το DNA σου σε κάποιο όπλο που δεν έχει χρησιμοποιηθεί  και ανεκαλύφθη πεταμένο σε κάδο απορριμμάτων και συ να βρίσκεσαι εκτός φυλακής μέχρι τη δευτεροβάθμια δίκη, έστω και με βραχιολάκι. Και μόνο στην ιδέα ότι ανήκεις σε τρομοκρατική οργάνωση προκαλεί τρόμο στον λαό. Τί κι’ αν είσαι 29 ετών και ασχολείσαι με τις σπουδές σου δίχως να έχεις δώσει κάποια αφορμή εις τας Αρχάς και τα Αρχίδια;  Ενώ το στικάκι Διώτη, η λίστα Lagarde και όλες οι άλλες λίστες δεν έχουν τρομοκρατήσει κανέναν.

Παρεμπιπτόντως, τί έγινε με τον τέως πρωθυπουργό Παπαδήμο; Καμμία τρομοκρατική οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη για την εις βάρος του δολοφονική απόπειρα. Η ΕΛ.ΑΣ. ακόμη ψάχνει. Μήπως του είπαν να κάνει κάτι και δεν συμφώνησε; Κι’ αν ναι, τί και ποιοί του το είπαν; Κάτι τέτοιο ψιθυρίζεται ότι συνέβη με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Δεν συμφώνησε σε κάτι!     

Και μετά μας επεσκέφθη εκ νέου ο Ρουβίκωνας, ο οποίος απείλησε ένα φακελάκια γιατρό με σφαλιαρισμό. Ιδού τί του είπαν: «Θα έρθουμε έξω από το σπίτι σου και θα σου σπάσουμε το κεφάλι. Κι αν μας πιάσουν και πάμε φυλακή, ξέρεις τι θα κάνουμε; Θα βγούμε από τη φυλακή και θα σου ξανασπάσουμε το κεφάλι. Μη διανοηθείς, θα σου κόψουμε το χέρι. Θα σου βάλουμε τα λεφτά από το φακελάκι να τα φας. Συνεννοηθήκαμε;» Και ανεκοίνωσε ο Ρουβίκωνας:

«Όπως σε κάθε πεδίο, ειδικά στο δημόσιο και τον χώρο της υγείας δυο μεγάλες κατηγορίες αναδύονται. Από την μια γιατροί με βαθιά κοινωνική και συχνά πολιτική συνείδηση που ματώνουν καθημερινά για να αντιμετωπίσουν την υποχρηματοδότηση και την επέλαση των ιδιωτικοποιήσεων στην υγεία, από την άλλη παράσιτα του κέρδους που εκμεταλλεύονται την ανάγκη των ανθρώπων της τάξης μας και απομυζούν πλούτο. Αν η πρώτη κατηγορία, που δίνει πολύ περισσότερα από αυτά που θα έπρεπε να παίρνει από το σύνολο, αξίζει την ενεργό στήριξη όλων μας η δεύτερη θέλει outing και πολεμική. Η ματαιότητα να περιμένουμε από το κράτος να κάνει «καθάρσεις» εδώ και δεκαετίες έχει αποδειχτεί. Δεν έχουμε την φαντασίωση ότι οι δικές μας παρεμβάσεις θα το πετύχουν. Δεν υπάρχουν σωτήρες. Μόνο η ενεργή κοινωνική συνείδηση, η εγρήγορση και η ετοιμότητα όλων να αντιμετωπίσουμε τέτοια φαινόμενα, το θάρρος και η αλληλεγγύη μπορούν να λύσουν προβλήματα που κράτος και κεφάλαιο διαιωνίζουν».

Αμέσως την «έπεσαν» όλοι στον απαράδεκτο Ρουβίκωνα που αυτοδίκησε, του Ιατρικού Συλλόγου περιλαμβανομένου. Για τον γιατρό-φακελάκια κουβέντα. Είναι κάτι αντίστοιχο με τον Γιάνη και τις μαγνητοφωνήσεις του. Μας μάρανε η παράνομη μαγνητοφώνηση και όχι όσα έλεγαν και έκαναν οι απίθανοι τύποι που αποκαλούμε «δανειστές και εταίρους» τρομάρα τους.

Εμείς, πάντως, δεν τρομάζουμε με τίποτε. Εξ ου και εν μέσω Μνημονίων, ανεργίας, περικοπών, συντάξεων και μισθών, υπερφορολόγησης, συσσιτίων, ελλείψεων στην υγεία, στην παιδεία, στην ασφάλεια, φιλοζωϊκές οργανώσεις ζητούν από την πολιτεία να ιδρύσει Αστυνομία Ζώων για να παταχθεί ο βασανισμός ζώων από ανεγκέφαλους αλήτες που τρομοκρατούν το ζωϊκό βασίλειο. Έλεος!