Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Απάντηση από την "ΙΚΕΑ"

Θυμάστε ότι πριν από μερικές ημέρες δημοσιεύτηκε ένα άρθρο στο "Rib and Sea" με τίτλο "Όλα τα κορόϊδα στο ΙΚΕΑ" (http://www.ribandsea.com/waves/277-2010-02-22-07-24-24.html) Φαίνεται πως το περιεχόμενο του δημοσιεύματος εκείνου έγινε γνωστό στους υπευθύνους της εταιρείας, οι οποίοι θεώρησαν πως έπρεπε να απαντήσουν μ' αυτόν τον τρόπο :

Επειδή κυκλοφορεί ένα mail σχετικά με την σύγκριση τιμών προϊόντων ΙΚΕΑ σε διάφορα Ευρωπαϊκά κράτη, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα εξής : Οι τιμές των προϊόντων ΙΚΕΑ διαφέρουν από χώρα σε χώρα διότι καθορίζονται από τις συνθήκες του τοπικού ανταγωνισμού ανάλογα με το προϊόν. Δέσμευσή μας είναι οι τιμές των προϊόντων ΙΚΕΑ στην Ελλάδα και την Κύπρο να είναι οι χαμηλότερες στην αγορά.

Τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται η εταιρεία Αυτή τη χρονιά, στον κατάλογο του 2010, δεσμευθήκαμε και καταφέραμε να μειώσουμε τις τιμές σε 800 κωδικούς σε σχέση με πέρυσι, ενώ για όλα τα άλλα προϊόντα του καταλόγου κρατήσαμε τις τιμές σταθερές. Θυμίζουμε ότι οι τιμές όλων των προϊόντων του καταλόγου ΙΚΕΑ παραμένουν σταθερές για ένα ολόκληρο έτος. Ενδεικτικά παραθέτουμε τιμές ορισμένων κωδικών προϊόντων καταλόγου ΙΚΕΑ που οι τιμές τους στην Ελλάδα και την Κύπρο είναι χαμηλότερες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες (φωτογραφία).

Ολοκληρώνοντας, θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η αποστολή μας παραμένει να προσφέρουμε ποιοτικά προϊόντα στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Νικόλαος Καραβάναντζης
Διευθυντής εξυπηρέτησης πελατών

---------------------------------------------------

Σχόλιο του "Rib and Sea".

Είναι προφανές ότι η διεύθυνση της πολυεθνικής εταιρείας "ΙΚΕΑ" στην Ελλάδα θορυβήθηκε από την δημοσίευση του άρθρου μας με τίτλο "Όλα τα κορόϊδα στο "ΙΚΕΑ", και θέλησε μ' αυτή την ανακοίνωσή της να διασκεδάσει τις επισημάνσεις και καταγγελίες μας για την τιμολόγηση συγκεκριμένων προϊόντων της στη χώρα μας.

Σκοπίμως βεβαίως η εταιρεία αοριστολογεί και δεν αναφέρει την πηγή της καταγγελίας ("ένα mail" αναφέρει τεχνηέντως στην ανακοίνωσή της) αποφεύγοντας μ' αυτόν τον τρόπο, αφ' ενός μεν να αναφερθεί στις τιμές των συγκεκριμένων προϊόντων, που εμείς αναφέραμε, περιορίζοντας αφ' ετέρου την αναφορά της σε άλλα προϊόντα δικής της επιλογής, τα οποία, όπως ισχυρίζεται, διατίθενται στην Ελλάδα και την Κύπρο σε τιμές χαμηλότερες από τις τιμές στις οποίες αυτά διατίθενται στις χώρες Ισπανία, Γερμανία, Βέλγιο και Ιταλία.

Αναφέρει χαρακτηριστικώς ο διευθυντής εξυπηρέτησης πελατών της "IKEA" : "Οι τιμές των προϊόντων ΙΚΕΑ διαφέρουν από χώρα σε χώρα διότι καθορίζονται από τις συνθήκες του τοπικού ανταγωνισμού ανάλογα με το προϊόν". Δηλαδή, τι εννοεί ο κ. Καραβάνατζης; Ότι υπάρχουν προϊόντα της εταιρείας αυτής τα οποία υπερτιμολογούνται ή υποτιμολογούνται στην Ελλάδα επειδή υπάρχει το "άλλοθι" μιας υψηλότερης ή χαμηλότερης ενδεχομένως τιμής ομοειδών προϊόντων στην εγχώρια αγορά; Και αν όμως ακόμη υποθέσουμε ότι έτσι έχουν τα πράγματα, θεωρεί άραγε η διεύθυνση της "ΙΚΕΑ" ότι "νομιμοποιείται" να διαθέτει στην ελληνική αγορά συγκεκριμένα προϊόντα της σε τιμές υψηλότερες από αυτές που τα διαθέτει σε άλλες χώρες;

Δεν έχουμε πάντως λόγο να αμφισβητήσουμε όσα επικαλείται ο διευθυντής εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας "ΙΚΕΑ" στην ανακοίνωσή του, μολονότι θα θέλαμε την ίδια "αποστομωτική" απάντηση να δώσει για τις τιμές όλων των προϊόντων της εταιρείας που εκπροσωπεί ή, έστω, όσων εμείς αναφέραμε στο άρθρο μας.

Επιθυμούμε τέλος να καταστήσουμε σαφές ότι διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας, για όσα ισχυρίζεται ο πολυεθνικός αυτός κολοσσός, και επιφυλασσόμαστε για κάθε περαιτέρω διερεύνηση του θέματος. Διερεύνηση που επιβάλλει το δημοσιογραφικό χρέος απέναντι στην έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση των Ελλήνων καταναλωτών, ιδιαιτέρως μάλιστα σε μια εποχή που τα ελληνικά νοικοκυριά στενάζουν κάτω από το βάρος της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και των πρόσφατων μέτρων της ελληνικής κυβέρνησης. Νόμιμο και αναφαίρετο, επί παραδείγματι, δικαίωμα του κάθε δημοσιογράφου είναι, μεταξύ των άλλων, να παρακολουθεί τις τιμολογιακές πολιτικές των πολυεθνικών εταιρειών στη χώρα μας και, όποτε κρίνει ότι αυτές είναι εις βάρος των Ελλήνων πελατών τους, να τις καταγγέλει.

Για το "Rib and Sea"
Ιωσήφ Παπαδόπουλος