Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

«She does her homework».

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης.

Τί είπε ρε το άτομο! Απαριθμώντας τα προτερήματα της Frau Merkel είπε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος Obama: «She does her homework», πράγμα που ελληνιστί σημαίνει «διαβάζει τα μαθήματά της». Οι ελληνίδες μανάδες ρωτούν κάθε βράδυ τα βλαστάρια τους «έκανες τα μαθήματά σου;», δηλαδή αυτά που σου έβαλαν οι καθηγητές σου για αύριο. Αυτό σημαίνει η λέξη homework, εργασία που κάνει ο μαθητής στο σπίτι καθ’ υπόδειξη των καθηγητών, μελέτη στο σπίτι. Βέβαια, ο Πρόεδρος ήθελε να πει ότι η κ. Μέρκελ είναι εργατική, αλλά μάλλον γλώττα λανθάνουσα την αλήθειαν λέγει.  
Ποιός είναι, όμως, ο καθηγητής που βάζει μάθημα προς μελέτη στην κ. Μέρκελ; Γι’ αυτό μην ακούτε πως ο Σόιμπλε είναι κακός, επειδή γαυγίζει μια ζωή και λέει πως δεν θα γίνει κούρεμα του ελληνικού χρέους, μολονότι οι καλοί αμερικανοί και το χειραγωγούμενο από αυτούς ΔΝΤ θέλει το κούρεμα. Ο κ. Σόιμπλε λέει και κάνει ό,τι θέλουν οι ΗΠΑ.  
Δια του λόγου το αληθές δεν έχουμε παρά να θυμηθούμε τί είχε πει ο κ. Σόιμπλε σε ομιλία του στις 18 Νοεμβρίου 2011 στο Ευρωπαϊκό Τραπεζικό Συνέδριο (European Banking Congress), όπου προβεβλημένα στελέχη της οικονομίας και της πολιτικής συναντήθηκαν για να συζητήσουν το μέλλον της παγκοσμιοποίησης. Ο Σόιμπλε είχε πει τότε:

«Η έννοια της εθνικής κυριαρχίας έχει οδηγήσει την Ευρώπη σε παραλογισμό κατά τους δύο παγκόσμιους πολέμους στο πρώτο μισό του προηγούμενου αιώνα. Κι εμείς στη Γερμανία από τις 8 Μαΐου του 1945 ουδέποτε ήμασταν ανεξάρτητη χώρα. Αυτό ήταν ήδη σαφές στον Βασικό Νόμο που υπάρχει στην Εισηγητική Έκθεση του 1949».

Κι’ όποιος δεν πιστεύει, ας διαβάσει το γερμανικό Σύνταγμα, το οποίο έχουν εκπονήσει οι αμερικανικές κατοχικές δυνάμεις και παραμένει αναλλοίωτο μέχρι σήμερα.

Κι’ αφού το διαβάσει, ας διαβάσει και τούτο: http://apneagr.blogspot.com/2010/10/blog-post_1867.html

Σώτος – ανίατος συνωμοσιολόγος.