Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ταξιδεύοντας στον κόσμο με camper. Μέρος Γ΄

"Ταξιδεύει", σκαλίζοντας το παρελθόν, ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν πρέπει να ανατρέχουμε στο παρελθόν. Ότι δεν μας βοηθά σε τίποτε η ανάμνηση των χρόνων που πέρασαν, οι όμορφες ή ακόμη και οι άσχημες στιγμές που ζήσαμε. Δεν συμφωνώ, για δύο κυρίως λόγους. Πρώτον γιατί το παρελθόν είναι συχνά ο μπούσουλας για το παρόν και το μέλλον, και δεύτερον γιατί, υπό τις παρούσες οκονομικές συνθήκες, μόνο μέσω της αναδρομής στο παρελθόν μπορούμε πια να ταξιδεύουμε! 

Συνέχεια λοιπόν στις δύο προηγούμενες αναδρομές είναι και η αναδρομή αυτή. Μια αναδρομή στο κοντινό παρελθόν η οποία επιχειρείται, απλώς, μέσω της δημοσίευσης φωτογραφιών. Φωτογραφίες που, για μένα τουλάχιστον, έχουν φωνή μέχρι σημείου φλυαρίας. Είναι άλλωστε γνωστό ότι όσα μπορεί να πει μια φωτογραφία δεν μπορούν να περιγράψουν χίλιες λέξεις. Οι ταξιδιωτικές εμπειρίες και τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που τις συνοδεύουν αποτελούν πια είδη σε ανεπάρκεια. Ελάχιστοι από τους ιδιοκτήτες αυτοκινούμενων τροχόσπιτων ή φουσκωτών σκαφών έχουν πλέον την δυνατότητα να περιπλανώνται στα βουνά και στις θάλασσες, ενώ τα sites των μικρών αγγελιών όπου εκποιούνται αυτοκίνητα και σκάφη σε τιμές ευκαιρίας - τα οποία, ωστόσο, ουδείς αγοράζει - είναι στις δόξες τους.

 

Ακόμη και η Ανάβυσσος αποτελεί στόχο διημέρου όταν το ρεζερβουάρ είναι στις φτώχειες του. Ο φάρος του Ηραίου κοντά στη λίμνη Βουλιαγμένης Λουτρακίου. Στο γραφικό Γαλαξείδι. Κατηφορίζοντας προς την παραλία στα Γιάλτρα Ευβοίας.
Στον κόλπο της Καραθώνας Ναυπλίου. Βραδινό μπάρμπεκιου στην παραλία της Καραθώνας. Κάτω από την σκιά των δένδρων στην παραλία της Καραθώνας. Στη λίμνη της Καστοριάς.
Με φόντο το κάστρο του Άργους. Πασχαλιάτικο μπάρμπεκιου στην παραλία Καστροσυκιάς Πρεβέζης. Ατενίζοντας το απέραντο γαλάζιο στην Καστροσυκιά Πρεβέζης. Ανηφορίζοντας με προσοχή την χιονισμένη Κατάρα...
Στην παραλία Κιβερίου, απέναντι απ' το Ναύπλιο. Έτοιμοι να απολαύσουμε το κοντοσούβλι που ψήσαμε δίπλα στη θάλασσα. Στην εκπληκτική παραλία και θάλασσα του Λευκού στην Κάρπαθο. Τη λίμνη του Φενεού διάλεξε ο Γιώργος Παναγούλιας για να φιλοξενήσει ένα από τα Camper Trophies που διοργάνωσε.
Στη λίμνη των Ιωαννίνων. Παγωμένο ξημέρωμα στη λίμνη των Ιωαννίνων. Η λίμνη Ηραίου Λουτρακίου είναι δημοφιλής στους κατόχους campers. Στο Αλπικό τοπίο της λίμνης Τσιβλού.
Στην παραλία Μαλακώντα της Ερέτριας. Στο Μεγάλο Πάπιγκο. Με φόντο τα μοναστήρια των Μετεώρων. Στη σκιά των βράχων των Μετεώρων.
Στο φιλόξενο και δωρεάν camper stop του Αρσένη στα Μετέωρα. Στο κάστρο της Μονεμβασιάς. Στη Μονή Σαγματά. Μπάρμπεκιου στους Μύλους, λίγο μετά τη Νέα Κίο.
Στο Νησί της Παλ. Επιδαύρου. Ελεύθερο camping σε παραλία κοντά στην Αρχαία Ολυμπία. Σε parking της αρχαίας Ολυμπίας. Στην παραλία Αγ. Νικολάου Καρπάθου.
Στο Πευκί Ευβοίας. Στην Πέρδικα Αιγίνης. Στην Πλάκα Δηλεσίου. Στο Πόρτο Βρώμη Ζακύνθου.
Με φόντο την παραλία της Ψάθας. Στην παραλία της Ψάθας. Στο Πύλι Ευβοίας. Στη Χώρα της Σκοπέλου.
Στα Θολάρια της Αμοργού. Λίγο έξω απ' το Τσεπέλοβο. Στα Βασιλικά Ευβοίας. Διανυκτέρευση δίπλα στην πισίνα ενός ξενοδοχείου στο Τσιλιβή Ζακύνθου!
Στο Τσιλιβή Ζακύνθου. Στο μαγευτικό περιβάλλον της λίμνης Τσιβλού.