Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ταξιδεύοντας στον κόσμο με camper. Μέρος Β΄

Μια φωτογραφική αναδρομή του Ιωσήφ Παπαδόπουλου στο παρελθόν.

Τα διάφορα θέματα της επικαιρότητας που προέκυψαν τελευταία και, κυρίως, το χρονοβόρο μοντάρισμα παλαιών βιντεοταινιών, δεν μου επέτρεψαν να επανέλθω στη νοσταλγική επιστροφή των εκδρομών που κάναμε με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο τα χρόνια που πέρασαν. Καιρός, λοιπόν, να το κάνω σήμερα, συνεχίζοντας αυτό που άρχισα την 22α Ιανουαρίου 2012 :  http://www.ribandsea.com/travels/878--camper-.html

Μην εκλάβετε πάντως αυτόν τον πρόλογο σαν μια προσπάθεια να "απολογηθώ" για την καθυστέρηση, γιατί, ειλικρινώς, θα θυμώσω! Και με το δίκιο μου, αφού η μοναδική απολαβή που εισπράττω από την συνέχιση αυτής της εκδοτικής προσπάθειας (έκδοση είναι κι' αυτή, ασχέτως αν δεν αποτυπώνεται στο χαρτί), είναι τα δικά σας ενθαρρυντικά σχόλια, η αλματώδης αύξηση της αναγνωσιμότητας, αλλά και κάποια δωρεάν εισιτήρια που μου παραχωρούν οι ναυτιλιακές εταιρείες, τα διαφημιστικά banners των οποίων βλέπετε στην κορυφή αυτής της σελίδας. Αυτά τα εισιτήρια, άλλωστε, διατηρούν (ακόμη) αναμμένο το καντήλι της αγάπης μας για το ταξίδι...

Κι' αυτή τη φορά, βεβαίως, η ανάρτηση των φωτογραφιών θα γίνει εδώ, στο "Rib and Sea", αφού το "Camper Life" έχει ήδη πέσει σε αδράνεια, μολονότι είναι ακόμη εκεί για να μπορούν οι αναγνώστες του, λάτρεις του αυτοκινούμενου τροχόσπιτου, να βρίσκουν και να διαβάζουν παλαιότερα άρθρα. Αυτό θα συνεχιστεί μέχρις ότου καταφέρω να μεταφέρω (όταν και όποτε αυτό γίνει εφικτό) όλα τα θέματα του "Camper Life" στο "Rib and Sea". Κατά τα άλλα, συνεχίζω να ψάχνω τον... Τζέφρυ και τα τσιράκια του, που κατάφεραν να μετατρέψουν την ζωή μας σε μαγική εικόνα και τις περιπλανήσεις μας στη φύση όνειρο θερινής νυχτός. Κάπου δεν θα τους πετύχω;

Θα ακολουθήσει το τρίτο και τελευταίο μέρος, με άλλη μια σειρά φωτογραφιών από εξορμήσεις που κάναμε με camper κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών.

Στο λιμάνι του Αδάμαντα, στη Μήλο, τον Φεβρουάριο του 2008 Σε πάρκινγκ της λίμνης Γκάρντα, δίπλα σε ένα παλιό θρύλο που πολύ τον ζήλεψα! Σε πάρκινγκ για αυτοκινούμενα, έξω από την διεθνή ναυτική έκθεση της Γένοβας. Τα Χριστούγεννα του 2010 βρεθήκαμε στα χωριά του Salento, στα χωριά της Μεγάλης Ελλάδας, στη Νότιο Ιταλία.
Ελληνικό καλωσόρισμα στα χωριά του Salento. Ένα από τα πολλά αξέχαστα δείπνα μας κατά την περιπλάνησή μας στα χωριά του Salento. Στην παραλία του Κάβου, κοντά στο χωριό Λιχάδα της Β. Εύβοιας. Με τους φίλους μας, τον Τάσο και τη Μαρία, στη Λέρο.
Λαμβάνουμε τα μέτρα μας, χρησιμοποιώντας το μαγικό χωνί... Σε παραλία της Καρπάθου, το Πάσχα του 2012. Στα Κατάπολα της Αμοργού, τον Μάρτη του 2012 Παράθυρο στο φως και την άνοιξη!
Κούλουμα στα χωριά της Βοιωτίας το 2012. Η καπετάνισσα τηγανίζει τα καλαμαράκια έξω, για ευνόητους λόγους! Τρέφουμε ιδιαίτερη αδυναμία στα φαγητά της Σαρακοστής. Στο Λακκί της Λέρου, το Πάσχα του 2012 Το γέμισμα της δεξαμενής του νερού είναι εύκολη υπόθεση στο Λακκί.
Στο χωριό Μενετές της Καρπάθου. menetes Στην παραλία της Νέας Επιδαύρου. Εδώ τα αυτοκινούμενα είναι ήδη υπό διωγμόν. Το καλοκαίρι όμως μόνο. Σ' αυτό το σημείο της Νέας Επιδαύρου δεν υπάρχουν ενοχλήσεις.
Στον επίγειο παράδεισο της Παναγιάς της Ντηνιούς, στη Βόρειο Εύβοια. Το πόσιμο νερό εδώ είναι εκπληκτικό! Ακόμη και το Πανόραμα της Βούλας αποτελεί εκδρομικό προορισμό όταν τα λεφτά δεν φθάνουν για πιο μακρυά. Μας αρκεί να ζούμε σ' αυτό. Το ταξίδι μας ενδιαφέρει, κυρίως, και λιγότερο ο προορισμός... Στο Νεοχώρι της Πάρνηθας, προτού την κάψουν οι βάνδαλοι...
Κι' ο μήνας έχει εννιά... Το ποδήλατο είναι αρκετό όταν βρίσκεσαι σε τέτοια μέρη. Στη Σκάλα της Πάτμου. Στο Πήλι της ανατολικής Εύβοιας.
Στα Πολλώνια της Μήλου. Εκπληκτικό νησί για αυτοκινούμενο! Στην απομονωμένη Πούντα της Νοτιοδυτικής Καρπάθου. Σε κάποια παραλία, λίγο έξω από την Πρέβεζα. Καθ' οδόν προς Σύβοτα, ρυμουλκώντας και το ιπτάμενο.
Στον φάρο της Σάντα Μαρία Ντι Λέουκα. Ο πλησιέστερος κάβος της Ιταλίας απέναντι απ' την Κέρκυρα. Στα Σύβοτα της Θεσπρωτίας. Ένα αγαπημένο μέρος. Τα Βασιλικά Ευβοίας. Περιμένοντας να επιβιβαστούμε στο πλοίο της ΑΝΕΚ, στο λιμάνι της Βενετίας.
Μοναδικός φωτισμός η πανσέληνος στον Αη Γιώργη της Κάσου! Στην παραλία της Χελάτρου, στην Κάσο. Εδώ το camper δικαιώνει απολύτως τον λόγο ύπαρξής του. Εκεί που απουσιάζει η σκιά, η ανάσα του ήλιου καίει και ο άνεμος λυσσομανάει, τη λύση δίνει το αυτοκινούμενο! Στη σκιά της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας, στην Αμοργό.