Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Φισκάρδο. Εξαιρετικός τουριστικός προορισμός για τους ξένους, με πολλά προβλήματα όμως για τους γηγενείς!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

fiskardo2Όλα τα νομίσματα έχουν πάντοτε δύο όψεις. Και η σελήνη ομοίως. Υπάρχει η φωτεινή, η ορατή σε όλους πλευρά της, αλλά υπάρχει και η σκοτεινή που δεν διακρίνεται. Την διακρίνουν μόνο όσοι θέλουν και δεν κωλύονται από συμφέροντα, τηλεοπτικά και εκδοτικά μέσα μαζικής εξαπάτησης ή δεν διαπλέκονται με την τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το Φισκάρδο, και όχι μόνο, εμπίπτει σ' αυτή την κατηγορία. Ο ξένος επισκέπτης, αλλά και ο Έλληνας (όλο και σπανίζει το είδος) που θα το επισκεφτεί, θα μείνει έκθαμβος απ' την ομορφιά του φυσικού τοπίου, τα παραδοσιακά σπίτια, τα πολυτελή σκάφη που αγκυροβολούν στον όρμο του και την πολύβουη παραλία με τα δεκάδες γκουρμέ εστιατόρια και τις καφετέριες.

fari.fiskardouΜια συζήτηση όμως με τους ντόπιους, και ιδίως με τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Στάθη Τσελέντη, θα προσγειώσει τον δημοσιογράφο περιηγητή στην οδυνηρή πραγματικότητα, η οποία είναι ορατή μόνο από τους μονίμους κατοίκους του οικισμού οι οποίοι ζουν στο πετσί τους αυτά τα προβλήματα. Και, δυστυχώς, αυτή η οδυνηρή πραγματικότητα δεν μαστίζει μόνο το Φισκάρδο αλλά ολόκληρη την ελληνική περιφέρεια.

Ευχαριστούμε την εταιρεία "IONIAN P. LINES" και τον κ. Μιχάλη Λιάτο.