Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Η άγνωστη ιστορία της νησίδας του Αγ. Μηνά στους Φούρνους.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

agios.minas2Τα λόγια της Μαρίας Σκλάβου, που μένει στον οικισμό του Αγ. Ιωάννη του Θερμαστή στους Φούρνους, ότι πρέπει να επισκεφτώ οπωσδήποτε το ακατοίκητο νησάκι του Αγ. Μηνά, γιατί η ενέργεια που εκπέμπει είναι απίστευτη, με έκαναν να βρω τον τρόπο να πατήσω το πόδι μου και σ' αυτή τη νησίδα των Δωδεκανήσων.

agios.minas3Παρακάλεσα λοιπόν τον Γιακουμή Μανούσο, τον τυροκόμο που παρουσίασα προχθές στο διαδικτυακό περιοδικό μου και στο YouTube https://www.ribandsea.com/face/4688-giakoumis-manoysos-o-naftikos-pou-anavionei-to-foteino-parelthon-tis-tyrokomias-stous-foyrnous.html να επικοινωνήσει με την αδελφή του Αγγελική και να της ζητήσει να πάω μαζί της με το καίκι στον Άγιο Μηνά. Έτσι και έγινε.

agios.minas4Στο εστιατόριο της "Αλμύρας" λοιπόν συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί επτά άτομα για να πάνε με καίκι μέχρι τη νησίδα που βρίσκεται απέναντι ακριβώς απ' το Καμάρι. Σκοπός τους να ελέγξουν τα κατσίκια τους που βόσκουν ελεύθερα επάνω στο νησάκι του Αγ. Μηνά. Επειδή το σκαφάκι δεν χωρούσε κι' εμάς τους δυο, η καπετάνισσα επέλεξε να μείνει στο Καμάρι και να με περιμένει να επιστρέψω. Άλλωστε ο καιρός δεν ήταν ευνοϊκός και το επιπλέον φορτίο μόνο με μπουγέλα θα μπορούσε να φιλοδωρήσει τους επιβαίνοντες.

agios.minas5Δεν θα περιγράψω εδώ τα συναισθήματά μου από τη σύντομη παραμονή μου στο νησάκι αυτό. Νομίζω ότι αρκεί η εικόνα του βίντεο που ακολουθεί. Αυτό που υποσχέθηκα στον εαυτό μου είναι να κάνω μια στάση στον Άγιο Μηνά με το φουσκωτό, αν είμαι καλά του χρόνου το καλοκαίρι και πραγματοποιηθεί ο γύρος της Ευρώπης.