Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Το ιπτάμενο φουσκωτό επέστρεψε τελικώς ως απολωλός πρόβατο στον ιδιοκτήτη του!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

fibuploaded2Τέσσερα σχεδόν χρόνια κράτησε αυτή η κολώνια, με το ιπτάμενο φουσκωτό βαρκάκι μου να παραμένει αιχμάλωτο στα χέρια του ανεύθυνου, τυχοδιώκτη και απατεώνα Ιταλού, του Aimaro Malingri, ο οποίος κατέβασε τα ρολά της επιχείρησής του και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση, αφήνοντας στο έλεος των πιστωτών του τις περιουσίες των πελατών του, οι οποίοι ζητούσαν την εκποίησή τους προκειμένου να πάρουν τα χρήματα που τους χρωστούσε.

olympicchampionΑνάμεσα στα άλλα πράγματα που υπήρχαν στην αποθήκη του απατεώνα Aimaro Malingri ήταν και το ιπτάμενο φουσκωτό μου, το οποίο του είχα παραδώσει τον Σεπτέμβριο του 2017 στην Πάτρα για να το πουλήσει και να μου δώσει τα χρήματα που εδικαιούμην μετά την αφαίρεση της προμηθείας του.

Δυστυχώς η υπόθεση δεν πήρε καλό δρόμο και αν ο Dario Graziani δεν με είχε εγκαίρως ενημερώσει ότι το ιπτάμενο βαρκάκι μου ήταν στη λίστα της δημοπρασίας, θα το έχανα! Για καλή μου τύχη ο φίλος μου φαρμακοποιός Νίκος Χατζηελευθερίου, ο οποίος έχει σπουδάσει στην Ιταλία και μιλάει άπταιστα την ιταλική γλώσσα, επικοινώνησε με τον Ιταλό δικηγόρο Federico Betteli ο οποίος ανέλαβε να κάνει όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να απελευθερώσει το ιπτάμενο φουσκωτό μου.

Έτσι και έγινε. Μετά από ένα άκαρπο ταξίδι μας στην Ιταλία πέρυσι τον Ιούλιο και δύο αναβολές της δίκης στο δικαστήριο της Περούτζια, λόγω του κορωναϊού, το αίτημά μου εξετάστηκε τελικώς στις 26 Μαίου και ο δικαστής απεφάνθη ότι το ιπτάμενο φουσκωτό με αριθμό νηολογίου I-8846 μου ανήκει!

romantheaterΦύγαμε λοιπόν εσπευσμένα για τη Branca της Ιταλίας, με το αυτοκινούμενο και το τρέϊλερ, χάρις στα δωρεάν εισιτήρια που μας χορήγησαν οι συνεργαζόμενες εταιρείες  "ANEK LINES" και "ATTICA GROUP", και την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021 το ιπτάμενο βαρκάκι φορτώθηκε στο τρέϊλερ, αφού πρώτα μας βγήκε η ψυχή να ενσωματώσουμε σ' αυτό το σασί και τον κινητήρα, τα οποία για άγνωστο λόγο είχε αποσυναρμολογήσει ο απατεώνας Ιταλός. Το φτερό παραδόθηκε στον Dario Graziani προκειμένου να ελεγχθεί και να επισκευαστεί, εφ' όσον κριθεί αναγκαίο.

hellenicspiritΔεν χάσαμε βεβαίως την ευκαιρία που μας έδωσαν οι λίγες ώρες που μεσολαβούσαν μέχρι να επιβιβαστούμε και πάλι στο πλοίο "Hellenic Spirit" της "ΑΝΕΚ LINES" για την επιστροφή μας στην Ελλάδα, να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια της μεσαιωνικής πόλης του Gubbio, η οποία δικαίως θεωρείται ως η πιο καλοδιατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Ιταλίας.

Εκτός απ' τον φίλο μου Νίκο Χατζηελευθερίου, τη σύζυγό μου Αννέτα, η οποία με συνόδευσε και σ' αυτό το ταξίδι, και τη Melina Apostolopoulou, η οποία διευκόλυνε πολύ τη συνεννόησή μου με τους Ιταλούς σαν μεταφράστρια, ευχαριστώ θερμά τις εταιρείες "ΑΝΕΚ LINES" και "ATTICA GROUP" για την χορήγηση των εισιτηρίων.

Ευχαριστώ επίσης την κυρία Άννα Νικολακάκη της "ΑΝΕΚ LINES", τον πλοίαρχο κ. Γιώργο Φιωτοδημητράκη και το πλήρωμα του "OLYMPIC CHAMPION", καθώς επίσης τον Ύπαρχο κ. Παύλο Φαντάκη και το πλήρωμα του "HELLENIC SPIRIT" για την εξαιρετική φιλοξενία τους.

Θέλω τέλος να στηλιτεύσω για άλλη μια φορά την ελεεινή μεταχείριση που επιφυλάσσουν στους οδηγούς των ι.χ. αυτοκινήτων οι μεγαλοεργολάβοι, που έκλεψαν εν μια νυκτί τους εθνικούς δρόμους της χώρας, χάρις σε επίορκους πολιτικούς, και εισπράττουν ανερυθρίαστα χαράτσια στους σταθμούς των διοδίων! Ιδιαιτέρως δε "κόβουν λουρίδες" τους ιδιοκτήτες των αυτοκινούμενων τροχόσπιτων, τα οποία μόλονότι είναι χαρακτηρισμένα σαν ι.χ. επιβατικά αυτοκίνητα στις άδειες κυκλοφορίας τους και επιβαρύνονται με τα ανάλογα τεκμήρια, τέλη κυκλοφορίας και φόρο πολυτελούς διαβίωσης, υποχρεούνται να καταβάλλουν τρεις φορές περισσότερα τέλη διοδίων επειδή... έχουν ύψος πάνω από 2,2 μέτρα! 

Θα αναφέρω χαρακτηριστικώς ότι στο ταξίδι μας αυτό διανύσαμε συνολικώς 952 χιλιόμετρα (στη διαδρομή Κορωπί-Πάτρα-Ανκώνα-Gubbio-Ανκώνα- Πάτρα- Κάστρο Βοιωτίας- Κορωπί), καταναλώσαμε συνολικώς 96 λίτρα πετρέλαιο και καταβάλαμε 70,10 ευρώ διόδια στη μισή μόνο διαδρομή! Από το Κορωπί μέχρι την Πάτρα ακολουθήσαμε την παλιά διαδρομή. Αν αυτό δεν είναι χαράτσι τότε τι είναι;