Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Τι κάναμε την Κυριακή του φετινού Πάσχα στη Φολέγανδρο.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

psistaria3Πώς περάσατε την Κυριακή του Πάσχα κορωναϊού βασιλεύοντος; Εμείς βρεθήκαμε στην παραλία Λιβάδι της Φολεγάνδρου και η φετινή Κυριακή του Πάσχα θα μας μείνει αξέχαστη. Για τέσσερις κυρίως λόγους. Πρώτον, γιατί ο καιρός ήταν υπέροχος. Δεύτερον, γιατί σε μια παραλία που το καλοκαίρι είναι γεμάτη από κόσμο, εμείς ήμασταν ολομόναχοι! Τρίτον, γιατί... το κοντοσούβλι πέτυχε, και τέταρτον γιατί κάναμε το πρώτο για εφέτος μπάνιο στη θάλασσα. Και τι θάλασσα!

psistariaΑπόγευμα Μεγάλου Σαββάτου μαρινάρισα το χοιρινό και το έβαλα στο ψυγείο μέχρι την επομένη. Αποφάσισα να ακολουθήσω τη συνταγή του Πετρετζίκη, μολονότι έχω φτιάξει και ψήσει κοντοσούβλι με επιτυχία πολλές φορές στο παρελθόν. Βιντεοσκόπησα για λίγο τη Λειτουργία της Ανάστασης στη γραφική Χώρα και κατηφορίσαμε γύρω στις 10 προς το λιμάνι για να κτυπήσουμε αλύπητα την ιδιότροπη "μαγειρίτσα" που μαγειρεύει κάθε χρόνο τέτοια μέρα η καπετάνισσα, με... κοτόπουλο και μανιτάρια. Δεν της αρέσουν γενικώς τα εντόσθια και την καταλαβαίνω, αν και δεν το κρύβω ότι μου λείπει η αυθεντική έκδοση αυτού του πιάτου.

psistaria2Διανυκτερεύσαμε εκείνο το βράδυ στον Καραβοστάση. Νύχτα απόλυτης σιωπής με μόνο τον ήχο του κύματος να χαϊδεύει τα βότσαλα της παραλίας. Την επομένη ξύπνησα, ως συνήθως, στις 6,30. Μόλις που ξεμυτούσε ο ήλιος πάνω απ' τα βουνά της Σικίνου. Έως ότου ξυπνήσει η καπετάνισσα περπάτησα μέχρι τις διπλανές παραλίες. Η παραλία Λιβάδι, η τελευταία στη σειρά και η πιο μεγάλη, σκέφτηκα πως προσφερόταν γι' αυτά που είχα στο μυαλό μου για την Κυριακή του Πάσχα. Επέστρεψα λοιπόν στο αυτοκινούμενο και έπεισα την καπετάνισσα να μετακομίσουμε. Είναι αυτή η ευκολία αλλαγής "οικοπέδου" που με τρελαίνει! Δεν σου αρέσει αυτή η παραλία; Πας στη διπλανή! Δεν σου αρέσει το βουνό; Πας στη θάλασσα! Αυτοκινούμενο για πάντα!

Ψήσαμε λοιπόν το κοντοσούβλι, κολυμπήσαμε, ήρθε και μας βρήκε και ο Γιώργος Καφούρος, ένας συνδρομητής μου που διατηρεί κατάστημα ρουχισμού στη Χώρα, φάγαμε και ρεμβάσαμε τη θάλασσα που είχε γίνει ένα με τον ορίζοντα. Τόσο λίγα και απλά πράγματα και συγχρόνως τόσο πολλά!