Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Στα ίχνη του νέου αυτοκινητόδρομου που θα συνδέσει την Αργυρούπολη με το Κορωπί και το αεροδρόμιο.

Γράφει ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

argyroupoliΈχοντας ακούσει παλαιότερα για τα σχέδια της Αττικής Οδού να επεκτείνει το δίκτυό της από την Αργυρούπολη προς το Κορωπί και το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ασχολήθηκα, Πρωτομαγιά σήμερα, με την ορειβασία. Σκοπός μου να ανιχνεύσω τα σημεία από τα οποία θα περάσει ο νέος αυτοκινητόδρομος της Αττικής Οδού, όποτε και αν αυτός κατασκευαστεί.

Ξεκίνησα από το σπίτι μου στο Κορωπί και κατευθύνθηκα με το παπί προς το ύψωμα του Προφήτη Ηλία. Είχα την εντύπωση ότι από τη βάση του μονοπατιού αυτού ξεκινούσε και το μονοπάτι που ανηφορίζει τον "τρελλό" από την ανατολική του πλευρά και από το διάσελο του Σταυρού. Έκανα λάθος υπολογισμό όμως. Ένα δικαιολογημένο λάθος αφού εδώ και λίγους μήνες έχω αρχίσει να εξερευνώ τον καινούργιο τόπο διαμονής μας και δεν πρόλαβα ακόμη να μάθω όλα τα κατατόπια της ευρύτερης περιοχής. Ο σωστός δρόμος ήταν μερικές εκατοντάδες μέτρα δυτικότερα. Δεν άργησα με το παπί να φτάσω εκεί, να περάσω την ανοικτή μπάρα και να συνεχίσω οδηγώντας με κατεύθυνση προς βορράν. Σε κάποιο σημείο τα νεροφαγώματα του χωμάτινου δρόμου έγιναν απροσπέλαστα για την ευαίσθητη πάπια με τα λεπτά "πόδια" και έτσι αναγκάστηκα να επιστρατεύσω τα δικά μου πόδια.

Εκπληκτικό όντως και καταπράσινο το μονοπάτι, με πολλές αναφορές σε σπηλιές και σήραγγες, τις οποίες έδωσα την υπόσχεση στον εαυτό μου να ανακαλύψω σε κάποια από τις προσεχείς ορειβατικές μου επισκέψεις στον "τρελλό".

Μετά από μια μάλλον κουραστική ανάβαση, δεδομένης της ζέστης και της δίμηνης σχεδόν καραντίνας, έφτασα στον "Σταυρό" που η άγνοιά μου αναγνώρισε σαν ρημαγμένη πινακίδα, αφού του έλειπε το μισό από το οριζόντιο σκέλος του. Διαπίστωσα ότι από το σημείο εκείνο δεν φαινόταν η Αργυρούπολη και το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, όπως είχα υποθέσει. Αναγκάστηκα λοιπόν να απογειώσω το Mavic το οποίο ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα μου έστειλε στο tablet την εικόνα της Αργυρούπολης, του Ελληνικού και της θάλασσας του Σαρωνικού, όλα θαμπά στο φως του ήλιου που χαμήλωνε στον ορίζοντα και κοιτούσε κατάματα τον φακό της κάμερας του τετρακόπτερου.

Μερικές πληροφορίες που αλίευσα στον Google σχετικώς με τον υποτιθέμενο αυτοκινητόδρομο που θα συνδέσει την Αργυρούπολη, και τα νότια γενικώς προάστεια της Αθήνας, με το Κορωπί, το αεροδρόμιο και την ευρύτερη περιοχή του Μερκόπουλου και των Μεσογείων. https://ypodomes.com/ena-neo-odiko-daxtylidi-me-siragga-argyroypolis-kai-astiki-siragga-ymittoy/