Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

To "στοιχειωμένο" σπίτι του Κοντού και άλλα τινά στα Άνω Λεχώνια Βόλου.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

spitikontou2Πολλά σπίτια, στην επαρχία κυρίως, είναι φορείς φημών, δοξασιών και κουτσομπολιών. Ένα τέτοιο σπίτι που, αν και εγακαταλελειμμένο σήμερα, έχει τη μορφή και το μέγεθος ενός πολυτελούς αρχοντικού, βρίσκεται στα Άνω Λεχώνια του Βόλου, πολύ κοντά στον ομώνυμο σιδηροδρομικό σταθμό από όπου ξεκινά το τραινάκι του Πηλίου για το ταξίδι του μέχρι τις Μηλιές.

toyurkikospyrgosΤο σπίτι του Κοντού, όπως είναι περισσότερο γνωστό, περιβάλλεται από ένα πέπλο μυστηρίου εξ αιτίας κυρίως του τρόπου με τον οποίο πέθαναν οι ιδιοκτήτες του αλλά και των περιφερόμενων ψυχών αυτών που βασανίστηκαν στα δωμάτιά του από τους Γερμανούς κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Λέγεται μάλιστα ότι όλοι όσοι ενδιαφέρθηκαν κατά καιρούς να το ανακαινίσουν έχασαν με κάποιο τρόπο την ζωή τους. Πολλά ειπώθηκαν και ακόμη περισσότερα γράφτηκαν πάντως με σκοπό να τεκμηριωθεί η άποψη ότι το σπίτι είναι στοιχειωμένο.

pyrgoskokosliΑκούστε τι ακριβώς μου είπε ο συνταξιούχος ναυτεργάτης Νίκος Μαστρογιάννης για το σπίτι του Κοντού, για τον τριώροφο τούρκικο πύργο του Ολύμπιου που βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων, αλλά και τον πύργο του Κοκοσλή που βρίσκεται κι' αυτός στην ίδια περιοχή των Άνω Λεχωνιών.

Σ' αυτό το site μπορείτε να διαβάσετε λεπτομέρειες για το "στοιχειωμένο" σπί του Νίκου Κοντού και να συγκρίνετε τις πληροφορίες με αυτές που μου έδωσε ο Νίκος Μαστρογιάννης. http://anolehonia.blogspot.com/2011/09/blog-post_24.html