Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Αθλιότητα στον εγκαταλελειμμένο σταθμό Λαρίσης του Πειραιά.

Κάμερα - Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος

stathmoslarisisΟ σιδηροδρομικός σταθμός του Αγ. Διονυσίου στον Πειραιά εγκαινιάστηκε σις 8 Μαρτίου του 1904. Τα σχέδια για την κατασκευή του συντάχθηκαν το 1891 και ο σταθμός κατατάχτηκε στην κατηγορία των επαρχιακών σταθμών πρώτης τάξης.

Ο σταθμός αυτός ήταν περισσότερο γνωστός σαν ο "δακρύβρεχτος σταθμός της ξενιτιάς", αφού από εκεί ξεκινούσαν καραβάνια  μεταναστών με προορισμό τις χώρες της δυτικής Ευρώπης. Ονομαζόταν και σταθμός Λαρίσης ή σταθμός ΣΕΚ (μετέπειτα ΟΣΕ Δραπετσώνας) ή σταθμός παραλίας λιμένος.

vagoniΗ κάτοψη του κτιρίου είναι συμμετρική. Μια μεσαία διώροφη ενότητα, με τις αίθουσες των επιβατών και τα εκδοτήρια, και δύο πλευρικές πτέρυγες στις οποίες στεγάζονταν τα γραφεία των υπαλλήλων και οι αποθήκες. Υπήρχε μάλιστα πρόβλεψη και για την κατοικία του σταθμάρχη.

romastathmouΟ σταθμός βρίσκεται σήμερα σε θλιβερή κατάσταση. Εικόνα που αντικατοπτρίζει δυστυχώς και τη συνολική κατάσταση της χώρας. Οι εσωτερικοί χώροι, αν και κλειδωμένοι από τον Δήμο του Πειραιά, στον οποίο παραχωρήθηκε ο σταθμός τον Μάρτιο του 2012,  είναι κατεστραμμένοι και γεμάτοι σκουπίδια.

prosopsiΜολονότι υπήρξαν προτάσεις για την εκμετάλλευση του σταθμού με την δημιουργία πολιτιστικού κέντρου, μουσείου ρεμπέτικου τραγουδιού, χώρου πράσινου, αναψυχής και ποδηλατόδρομου κατά μήκος των γραμμών, οι χώροι τόσο εντός όσο και εκτός του σταθμού είναι πλήρεις σκουπιδιών και ακαθαρσιών, ενώ οικογένειες Ρομά έχουν εγκατασταθεί εκεί με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Μια εικόνα "αντάξια" της κυριώτερης θαλάσσιας πύλης εισόδου της χώρας. Τριακόσια μόλις μέτρα από το σημείο όπου αγκυροβολούν υπερ-πολυτελή κρουαζιερόπλοια. Μια εικόνα "αντάξια" της Ευρώπης στην οποία ανήκουμε (;)...

Πηγή ιστορικών πληροφοριών : http://mlp-blo-g-spot.blogspot.com/2010/05/1904.html