Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Κύθνος. Το όμορφο ποίημα των Κυκλάδων!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

merixasΑυτή τη φορά δεν θα γράψω κάτι για την Κύθνο, γνωστή και σαν Θερμιά, γιατί τα έγραψα όλα την προηγούμενη φορά που βρεθήκαμε στο πανέμορφο αυτό νησί των Κυκλάδων. Ήταν Σεπτέμβριος του 2016.
https://www.ribandsea.com/travels/2547-thermia-i-kythnos-opos-kai-an-tin-peis-einai-yperoxi.html

kolonaΘα ευχαριστήσω μόνο την "HELLENIC SEAWAYS", που μας ταξίδευσε για άλλη μια φορά με το "Άρτεμις", τον πλοίαρχο και καλό μου φίλο Στέλιο Περιστεράκη, τους Νίκο και Καλλιόπη Λαρεντζάκη, για την φιλοξενία κάποιων δικών μου ανθρώπων που έμειναν στην Κύθνο ένα τριήμερο, αλλά και τον Νίκο Γονιδάκη που μας επέτρεψε να παρκάρουμε το αυτοκινούμενο μπροστά στο Club Ακρωτήρι, σε ένα σημείο που έχει χωρίς αμφιβολία την καλύτερη θέα στο λιμάνι του Μέριχα.

loutra5Κατά την διάρκεια του ταξιδιού της επιστροφής είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με δύο μέλη του πληρώματος του "Άρτεμις" τα οποία, νομίζω, διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία του πλοίου. Την υπεύθυνη του λογιστηρίου Μάρθα Βρούτση και τον Α΄ Μηχανικό Ηλία Τσαπρούνη. Είναι και οι δυο τους, εκτός από πολύ καλά παιδιά, εξαιρετικοί στην αποστολή τους, αντάξιοι ενός επίσης εξαιρετικού καπετάνιου. Του Στέλιου Περιστεράκη.

panagiaflabourianiΑυτή τη φορά, πιστός στην υπόσχεση που έχω δώσει στους αναγνώστες μου, περιέλαβα στο βίντεο και πλάνα από αέρος. Το drone παίζει πια καθοριστικό ρόλο στην καταγραφή των περιοχών που επισκεπτόμαστε και χαρίζει στο βίντεο εικόνες με ξεχωριστή νομίζω ομορφιά.

panagianikous2Μου έμεινε πάντως ανεκπλήρωτη η επιθυμία να συνοδεύσω στη συρτή τον καλό μου φίλο Φραγκίσκο Λαρεντζάκη, ο οποίος ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του επανεκλεγέντος Δημάρχου Σταμάτη Γαρδέρη και έτρεχε όλες εκείνες τις ημέρες ασταμάτητα. Το τρέξιμο έπιασε τελικώς τόπο αφού εξελέγη και θα είναι πλέον κι' αυτός δημοτικός σύμβουλος για τα επόμενα τέσσερα χρόνια στον Δήμο Κυθνου.