Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Παίζουν και στα μικρά ακριτικά νησιά του Αιγαίου ποδόσφαιρο.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

as.tilouΣτο όμορφο γήπεδο του Μεγάλου Χωριού της Τήλου η τοπική ποδοσφαιρική ομάδα (Α.Σ. Τήλος), στο πλαίσιο του πρωταθλήματος των Δωδεκαννήσων, υποδέχθηκε την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2018 τον Α.Σ. Νηρέας της Ρόδου και τον φιλοδώρησε με έξι τέρματα, ενώ ένα ακόμη, το πρώτο, ακυρώθηκε από τον επόπτη σαν off side κάτω από τις έντονες αποδοκιμασίες των φιλάθλων και των παικτών της Τήλου. Αυτό δεν πτόησε πάντως τους γηπεδούχους οι οποίοι κράτησαν τα ηνία του αγώνα μέχρι τέλους επιτυγχάνοντας τρία τέρματα σε κάθε ημίχρονο, παρά την φλύαρη εδαφική υπεροχή των φιλοξενουμένων σε κάποια χρονικά διαστήματα του αγώνα. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι επιθετικοί της φιλοξενούμενης ομάδας δεν έχασαν ούτε μια ευκαιρία για γκολ καθ' όλη τη διάρκεια του παιγνιδιού!

Μπήκα στον πειρασμό να βιντεοσκοπήσω το παιγνίδι, παρ' όλες τις προειδοποιήσεις των γηπεδούχων ότι δεν θα μου επέτρεπαν την ανάρτηση του βίντεο στο YouTube σε περίπτωση ήττας! Ευτυχώς κέρδισαν και έτσι ο κόπος μου δεν πήγε χαμμένος!

gipedotilouΟι συνθήκες βιντεοσκόπησης ήταν ιδιαίτερα δύσκολες, αφ' ενός μεν λόγω του χαμηλού ύψους των κερκίδων και των κλαδιών των δένδρων που έκοβαν τη θέα στο επάνω διάζωμα, αφ' ετέρου λόγω του παρακείμενου στρατοπέδου το οποίο ευθύνεται, κατά πάσα πιθανότητα, για τις μαγνητικές παρεμβολές που υπήρχαν στο drone. Γιατί ξέχασα να πω ότι είχα προβλέψει και κάλυψη από αέρος! Τέλος καλό πάντως, όλα καλά, κι' ας μην διεκδικεί η βιντεοσκόπησή μου δάφνες... Eurosport!

Επειδή πάντως κάποιοι συνδρομητές μου θα αρχίσουν πάλι να ρωτούν προς τι το ενδιαφέρον μου για τέτοιου είδους θέματα, θα τους απαντήσω ότι : 1) Έχω δικαίωμα να αναρτώ, από καιρού εις καιρόν, και θέματα ήσσονος (για κάποιους) σημασίας. 2) Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας όμως σε ακριτικό νησί του Αιγαίου έχει ξεχωριστή σημασία για την τοπική κοινωνία, ενώ η βιντεοσκόπησή του χαρίζει στους νέους ακρίτες που λαμβάνουν μέρος σ' αυτόν τη χαρά ότι η ενασχόλησή τους κεντρίζει το ενδιαφέρον κάποιου, ο οποίος κατοικεί στην υδροκέφαλη πρωτεύουσα, και αξίζει προβολής. Στο κάτω κάτω δεν μονοπωλούν τα μπαράκια τη διασκέδαση των νέων.