Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ορεινή διαδρομή από Κολύμπια Ρόδου μέχρι Έμπωνα και Σάλακο.

Περιγραφή - Φωτογραφίες - Βίντεο : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

agios.nikolaos"Άν δεν έχεις ακολουθήσει ποτέ την ορεινή διαδρομή που ξεκινάει από τα Κολύμπια και μέσω Επτά Πηγών, Αρχίπολης, Αγίας Ελεούσας και Προφήτη Ηλία φθάνει στον Έμπωνα και τη Σάλακο, να την ακολουθήσεις!", μου είπε ένας ροδίτης φίλος, και συνέχισε : "Είναι η άλλη Ρόδος εκεί πάνω! Και μην παραλείψεις, εκτός από τις Επτά Πηγές, να κάνεις μια στάση στο αλπικό σαλέ του Προφήτη Ηλία, στο βυζαντινό εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου, στο εγκαταλελειμμένο σανατόριο της Αγίας Ελεούσας και στη ζωντανή φάτνη που έχουν στήσει στη Σάλακο".

sanatorioΜου είχε ήδη εξάψει το ενδιαφέρον ο φίλος και, μόλις ο καιρός καλμάρισε λιγάκι και ο ήλιος πήρε τη θέση των λευκών νιφάδων του χιονιού, αφήσαμε το παπί στη Ρόδο, μπήκαμε στο αυτοκινούμενο και πήραμε τον δρόμο προς Φαληράκι και Λίνδο. Στο ύψος του χωριού Κολύμπια βγήκαμε από τον κεντρικό οδικό άξονα και στρίψαμε δεξιά. Ήμαστε μόνοι μας, σχεδόν, σε ένα δρόμο που ανηφόριζε σιγά σιγά προς το βουνό, με το πράσινο να οργιάζει γύρω μας. Κόλλησα την καινούργια Go Pro με την ειδική βεντούζα στο παρμπρίζ και την άφησα να καταγράφει την πράσινη ραψωδία.

Περισσότερα : http://www.followjoseph.com/index.php/taksidia/4-oreini-diadromi-apo-kolympia-rodou-mexri-empona-kai-salako